El sem hiszem, hogy itt vagy, augusztus! Még alig kezdtem élvezni a nyarat, és már mindjárt vége?! Talán azért mégsem, mert még sok szép élményt és önfeledt pillanatot tartogatsz. Azoknak biztosan, akik ebben a hónapban mennek nyaralni. 🙂 De azoknak is, akik az otthon nyaralást választják, ugye?

Általános iskolában már augusztus végén nagyon vártam az iskolát – kíváncsi voltam, hogy ki mennyit változott, kivel mi történt a nyáron. Már alig vártam, hogy elmenjünk a papírboltba megvenni az iskolakezdéshez szükséges füzeteket, borítókat, ceruzákat… Gimnáziumban már kicsit más volt a helyzet, amikor augusztusban mindig rádöbbentem, hogy még alig készítettem pár rajzot a nyárra kiadott feladatok közül – na, ilyenkor erősen stresszelni kezdtem, ami nem igazán kedvezett az alkotókedvnek. (De azért továbbra is boldogan látogattam el a papírboltba augusztus végén 😉 )

Felnőtt fejjel sem igazán várom az őszt még augusztusban, általában még úgy érzem, alig élveztem ki a nyár szépségét és verőfényes napsütését (mert tény, hogy meleg van, de számomra a tél szürkesége és borongóssága sokkal rosszabb).

Az augusztus 20-ai ünnep már erősen arra figyelmeztet, hogy mindjárt itt a vége, fuss el véle, de mostanság nem aggódom emiatt, mert (sajnos?) az utóbbi évek már azt példázzák, hogy lassan a szeptembert is nyugodt szívvel nyári hónapnak lehetne nevezni.

Azért a hónap vége tartogathat meglepetéseket: két évvel ezelőtt Törpilla egy jó meleg augusztus végi reggelen látta meg a napvilágot, de mire hazaértünk a kórházból, masszív hidegfront érte el az ország területét. Az összes 56-os méretű plüss rugi nagy volt rá, így SOS szalasztottam Férjet, hogy vásároljon pár 50-es rugdalózót, hogy legyen mibe öltöztetni. Erre aztán nem számítottam! 🙂

El sem hiszem, hogy ebben az évben Nagymanóval megyünk majd a papírboltba tolltartót, ceruzákat és még ki tudja mi mindent venni – mert ősztől iskolába megy! Atyaég, hogy repül az idő!

Augusztus, Rólad egy érett, sugárzó hölgy jut eszembe, kinek már nevetőráncok ülnek a szemei sarkában, de pirospozsgás arcbőre még feszes és ragyogó. Teltkarcsú alakja körül virágos ruha fodrozódik, karján pedig jókora kosár, tele érett gyümölcsökkel. Augusztus tud a mának élni és minden napot boldogsággal, jókedvvel megélni, de pontosan tudja, hogy nemsokára beköszönt az ősz, mikor fényes, aranybarna hajába ősz hajszálak vegyülnek, s szép lassan készülődhet a borongós, csípős hónapokra.

Íme, augusztusra készült képes összeállításom, mellyel remélem, hogy inspirációt nyújtok Neked is a hónap örömeinek felfedezéséhez és élvezetéhez.

Természetesen ha van még ötleted, várom szeretettel!

Boldog augusztust kíván:

Aláírás

 

aug8

1. Görögdinnye minden mennyiségben!!

aug

2. Jéghideg limonádé – citromos, gyümölcsös, levendulás, rózsás…

aug9

3. Tiszta paradicsom! Elérkezett a paradicsomimádók ideje! 🙂

aug6

4. Napbarnította lábak – mindig is szerettem volna ilyen bronzos lábakat, de az enyémek inkább mondhatók krémszínűnek – nem baj, akkor is barnábbak a falfehérnél! 😉

aug4

5. Fagyi, fagyi, fagyi!

aug7

6. Természetesen tűzijáték – mindenhol szép, de persze legszebb itthon ♥

aug5

7. Medencébe csobbanni: uszodában, strandon, vízparton, otthon… ki hol teheti meg!

aug3

8. Jeges kávé (nekem kókusztejjel, per favore!)

aug2

9. Hullócsillagok – kívánj Te is valamit! ∗

aug10

10. Nyári rózsák illata

Fotók forrása: Pinterest

Oszd meg Te is a boldogságot!
Share on Facebook0Pin on Pinterest101Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

“10 dolog, ami nélkül nem élhetsz… AUGUSZTUSBAN!” - 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*