Néha úgy érzem, hogy csak pislogok egyet, s egyik hónap után már jön is a másik. Most is pontosan ez történt. Mintha júniust egy szempillantás múlva szorosan követné az július. Ez minden évben így van. (De évről évre egyre drasztikusabban érzem ezt…)

Július, ugye Te nem múlsz majd olyan gyorsan, mint testvéred, a június?! Mert szeretném, ha jó sokáig tartanál, hogy kiélvezhessük a nyár minden percét. Mert ugyan a forró éjszakák megkeserítik sok ember életét, de a nyár mégiscsak nyár: nekem a július a nagybetűs nyaralás hónapja, amit mindig nagyon várok! 🙂

Július, benned azt szeretem igazán, hogy rengeteg finom zöldséget-gyümölcsöt tartogatsz, és még jó messze van az ősz, nem kell még azon filozofálnom, hogy mikor vegyem elő az őszi cipőimet. Lassan elfelejtem, hogy milyen érzés a hosszú nadrág a lábaimon (mert szerencsére megengedhetem magamnak, hogy rövidben járjak), és zoknit is csak ritkán húzok (sporthoz).

Amikor hajnalok hajnalán Törpilla felébreszt, akkor „minden rosszban van valami jó” alapon kitárom az összes ablakot, hogy még emberi hőmérsékletű levegővel tölthessem meg a szobákat.

A júliusban az a jó, hogy már van egy kis színe az embernek, de még bőven van ideje (óvatosan!) barnulni a nyáron, és D-vitaminnal töltekezni.

Számomra a július egyet jelent az anyaság kezdetével, hiszen első gyermekem júliusban, a kánikula közepén született – ez egy olyan emlék, mely örök életre elkísér – és semmi nem törölheti ki az első anyaként eltöltött meleg nyár emlékét, mikor még csak tanulgattam a „szülőséget”. Azóta már nagyon sok minden történt, de minden évben újra felsejlik előttem azoknak a napoknak az aggodalommal és örömmel teli hangulata.

Íme, júliusra készült képes összeállításom, mellyel remélem, hogy inspirációt nyújtok Neked is a hónap örömeinek felfedezéséhez és élvezetéhez.

Természetesen ha van még ötleted, várom szeretettel!

Boldog júliust kíván:

Aláírás

júl6

1. Házi készítésű jégkrémek

júl3

2. Egy jó minőségű, divatos napszemüveg

júl9

3. Ápolt lábak, igényesen lakkozott lábkörmök: mert egész évben fontosnak tartom, de ilyenkor nyáron elengedhetetlen!

júl4

4. Hideg levesek – például uborka, gazpacho, cékla, gyümölcslevesek, borsókrémleves…

júl5

5. Tenger: melynek illatát és látványát természetesen a legjobb személyesen megtapasztalni, de ha épp erre nincs lehetőség, azért lehet róla álmodozni (és addig gyönyörű, hazai tavaink egyikénél „vigasztalódni”!)

júl1

6. Birkenstock papucsok, vagy hozzájuk hasonló kényelmes, nyárias papucsok, melyekkel igenis lehet divatosan kinézni!

júl2

7. Napozás – persze csak módjával, és megfelelő fényvédelemmel!

júl7

8. Egy alkatodhoz illő, csinos fürdőruha, melyben jól érezheted magad a strandon is 🙂

júl10

9. Olvasás a strandon, a parton, a kertben…a szabad ég alatt! (És néha el is lehet szundítani közben 😉 )

júl8

10. Egy divatos strandtáska, melyet nem csak a strandon használhatsz, hanem egész nyáron, mindenütt!

Fotók forrásai: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .