Pár hete levendula-lázban égek. Ezt nemcsak a gondolataim, hanem a bejegyzéseim is tükrözik. 😉

Nem tehetek róla, nem tudok ellenállni az újabbnál újabb levendulás recepteknek. Ma egy nagyon egyszerű, isteni jéghideg finomsággal készültem Neked, ez pedig nem más, mint az epres-levendulás jégkrém! 🙂

Tulajdonképpen nincs ebben semmi különös, még ha elsőre furán is hangzana. Imádom az epret, imádom a házi készítésű jégkrémet, végül pedig imádom a levendulát. Arról nem beszélve, hogy az eper csodásan harmonizál a levendula ízével.

epres levendulás jégkrém

Hogy mi az, amire szükséged lesz ehhez a végtelenül egyszerű recepthez?

  • 300 g érett, megmosott, tisztított eper (akár mirelit!)
  • 300 ml natúr joghurt
  • 100 ml tejszín
  • 3 púpozott ek cukor (vagy ennek megfelelő méz/agave szirup)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 púpozott ek szárított levendulavirág + 50 ml forralt víz VAGY 3 ek levendulaszörp (ez esetben a cukrot ne tedd hozzá!)

Csupán három könnyű lépés, és már nyalhatod is házi készítésű, adalékanyagok, színezők, tartósítók nélküli gyümölcsös jégkrémed! 😀

1. Tedd az epret, joghurtot, tejszínt, cukort és vanília kivonatot a konyhai robotgépbe, és dolgozd simára.

2. Forrald föl a vizet, add hozzá a levendulát, majd hagyd állni kb. negyed órát. Szűrd le a főzetet, jól nyomogasd ki a virágokból az illatos levet. Ezután ezt is add a fagyi alapodhoz.

Amennyiben rendelkezel levendula szörppel, ezt a lépést kihagyhatod, sőt, még a cukor hozzáadásával sem kell bajlódnod. Annyi a teendőd, hogy a szörpöt (kb. 3 kanállal, de kóstold meg, ízlés szerint édesítsd a jégkrémet) is hozzáadod a többi hozzávalóhoz.

3. Ezután öntsd a folyós rózsaszín „lét” a jégkrém formáidba. Ez a mennyiség kb. 12 db jégkrém elkészítéséhez lesz elegendő (IKEÁS forma). Tedd a mélyhűtőbe. Hagyd teljesen megdermedni, ez kb. 4-6 órát vesz igénybe.

Jó nyarat, jó fagyizást!! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .