vas pill 124

♥ Forró szellőben hajaldozó valószínűtlenül élénklila angol levendula (lavandula intermedia). Egy részét már le is szedtem!

♥ Első idei uborkatermés szüretelése. (Élmény)számba ment! 😉 Nálunk a gyerekek is imádják, akár magában is. Én is imádom: szendvicshez, salátának – jó nagy mennyiségben ropogtatva (természetesen hűtve a legjobb).

♥ Tökmag első „igazi” találkozása Turbóval. Sokszor csodálta már eddig is a babakocsiból és az ölemből, de most úgy döntöttem, hogy eljött az ideje, szemtől szemben („egyedül”) is találkozzanak. Nem kicsit izgultam, nehogy nagy buzgalmamban, hogy megörökítsem a pillanatot, rosszul süljön el valami. Attól nem féltem, hogy Turbó bántaná, bár mindig résen vagyok, mert a babák ugye sikítoznak, kapkodnak, feldőlnek, ami szokatlan reakciót válthat ki még egy ilyen „birkából” is, mint a mi kutyánk. Megható volt, ahogyan Turbó képen nyalta Tökmagot, majd mancsát rátette, és szó szerint le kellett állítani, hogy ne kaparja a nagy lábával (gondolta, kicsit böködi, hogy több simogatás jusson neki). Oda akart többször is bújni hozzá – na, akkor kellett odavetnem magam, hogy nehogy Tökmag hátraessen és a kövön koppanjon a fejecskéje. Jelentem: a baba is teljesen odavolt a kutyáért! 🙂

♥ Új kismedencét pumpáló Kismanó – el sem hiszem, az egész három réteget ő pumpálta föl teljesen egyedül, a végén már lógott a nyelve a fáradtságtól, de nem adta fel! Erősködött, hogy mennyire erős – és valóban! Ettől még én is kifeküdtem volna.

♥ 3 gyerkőc első idei „medencézése” a teraszon. Egész jól sikerült, Tökmagnak nagyon tetszett – de egyedül voltam otthon velük, így nem kicsit fáradtam el a folyamat végére! (Felállítás, feltöltés, felügyelés, törölközés, és közben fotózás!)

♥ Reggeli jutalom hajnali kelés után (mindenki aludt, de én már nem tudtam visszaaludni): kedvenc Nespresso tejeskávém saját készítésű levendulás keksszel. Megfizethetetlen! 🙂

♥ Csinos ajándékcsomagokat készíteni Kismanó óvónénijeinek. Mindenkinek került bele saját készítésű levendulás keksz is. 😀

♥ Kétszer is lefutni a 6 km-t – bár bevallom őszintén, ebben az időjárásban kissé nehezemre esett. Épp ezért egyik nap reggel 6-kor indultam neki, az még abszolút tűrhető volt.

♥ Felköszönteni Nagymanót 6. szülinapja alkalmából!! Sokat készültünk, én például saját készítésű Edda pólóval leptem meg, aminek nagyon örült! 😀 De természetesen az óriás csomag Star Wars legót semmi sem pipálhatta le. A dobozt még aludni is vitte a szobájába.

♥ A szülinapon kivételes hétköznapi strandolást csapni: három fiúval mentünk, mert vittük tesóm kisfiát is, Tökmag viszont itthon maradt anyukámmal. Nagyon szuper volt egy kis gyerekes strandolás, és bár a víz (nekem) baromi hideg volt, hősiesen úsztam is egy kicsit. (Bevallom, hogy nem volt képem medencézés nélkül hazamenni, de azért fájdalmas volt a vízbe ereszkedés! ;-))

♥ Szülinapi buli a Skanzenben: bár nagyon meleg volt, a sok kis gyerkőc egész jól bírta a strapát, és szerintem mindenki jól érezte magát. Nagymanó nagyon boldog volt, hogy ott voltak a barátai, a tortának és az ajándékoknak is nagyon örült. Rengeteget készültem, hogy ez a pár óra jól sikerüljön, ezért elégedett voltam, hogy meglett „munkám” gyümölcse. Külön bónuszként külföldön élő barátnőm is el tudott jönni férjével és két kislányával – na, az én napomat ez tette igazán tökéletessé! (A fotón a gyerekek épp kukoricát morzsolnak, többek között ezt a korabeli munkát is gyakorolhatták – nagyon lelkesek voltak!)

♥ A sok program folyományaként nagyon kevés időm maradt a blogra, ami elkeserített – de ilyenkor mindig azzal vigasztalom magam, hogy a boldogságról nem lehet írni, ha az ember nem éli meg a való életben (ezt zsolozsmáztam akkor is, mikor a strandon egy félórás holtidőben azt kívántam, bárcsak hoztam volna a laptopom – úristen, ez már gáz!).

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .