001 page_1 (1)

Kinyílt az első gyönyörűséges pünkösdi rózsa a kertben! Érdekes, hogy csak a bordó színű virágok nyílnak, a kis kedvenceim, a rózsaszín bazsarózsák még csak bimbósak. Kedvenc virágom a bazsarózsa, aminek illatával és látványával egyszerűen nem tudok betelni. Eső után pedig a sok-sok vízcsepp úgy ragyog a szirmaikon, mint megannyi gyémánt!

♥ Ebédre gyors tonhalsalátát készíteni, melyet friss bio tölgyfa levelű salátából készítettem. Nagyon finom volt!

♥ Tepsiben sült krumpli, édesburgonya, spárga és bacon – valami mennyei összeállítás! Mind elfogyott, és a végén megnyaltuk mind a tíz ujjunkat. 🙂

♥ A szokásos éves melanóma szűrésen voltunk Férjjel, és hála az égnek idén sem talált nálunk a bőrgyógyász gyanús eltérést. Micsoda megkönnyebbülés! Volt azért dolga rendesen, mert sajnos mindketten bővelkedünk az anyajegyekben.

♥ Az idei első epres smoothie-m. Nagyon feldobta a reggelem!

♥ Regisztráltam a nekedterem.hu-n, és ezen a héten már kézhez is kaphattam az első házhoz szállított gyümölcs-zöldség dobozomat. Nagyon vártam, és nem csalódtam! Gondolom ez látszik a heti ételfotó felhozatalon is. 😀

♥ Isteni brokkoli krémleves mandulaforgáccsal hintve – Férj anyukája készítette, és hírmondója sem maradt (szó szerint – fotó sincs róla 😉 ).

♥ Vendégségre epres habcsókos tortát sütni – sikere volt! Ennek az isteni tortának a receptjét ebben a bejegyzésemben találhatod.

♥ Barátaink látogatása – mindig nagyon jók a baráti összejövetelek, főként ha olyanok jönnek, 1.) akiknek hasonló korú gyerekük van és/vagy 2.) akit rég láttunk. Ebben az esetben mindkét kondíció érvényesült, és nemcsak mi, hanem a gyerekek is nagyon jól érezték magukat. Szuperül viselkedtek, és még egy-egy doboz mentát is szedtek a vendégeknek ajándékba (a veteményes tele van gyönyörűséges, illatos mentával). Olyan cukik voltak!

♥ Reggelire zöldségkrémes pirítóst enni saját termesztésű retekkel és rukkolával (Csodavár olajjal nyakon öntve). Nyami! 😀

♥ Látogatás tesómnál, aki – te jó ég – jövő hétre van kiírva!! Nagy valószínűleg most láttam utoljára ilyen nagy pocakkal. Egyébként a látogatás célja az volt, hogy megtekintsük az öt napos kiscicákat, melyeknek Mirci macskájuk adott életet a héten. Jajj, de édesek voltak! 🙂

Spárgás-kecskesajtos „pitét” sütni, melyet jóízűen fogyasztottunk testvéreméknél egy kis bio salátával.

♥ Sok-sok zöld ötleten törni a fejem, melyből már többet meg is valósítottam. Példának okáért a gyerekeknek régi, mintás pamutpelusból (puha, vékony, takarószerű anyaga van) pici szalvétákat varrattam, így mostantól a papírszalvéta vagy papírtörlő helyett textilt használnak. Elmondhatatlanul élvezik, hogy saját, mintás kis szalvétáik vannak, és használat után szorgalmasan bedobják a konyhai szennyesbe (ez a legújabb találmányom, mivel Tökmag és a gyerekek törlőkendőinek, előkéknek és konyharuháknak már muszáj volt egy kis szennyest létesíteni). Így lényegesen kevesebb a szemét, és megoldódott az a nagy probléma, hogy Kismanó gyűlölte a papírszalvétát, egyszerűen nem volt hajlandó használni.

♥ Egy ideje visszatértem a mosható pelenkázáshoz (Nagymanónál használtam, de azóta szüneteltem vele), és úgy tűnik beválik – még élvezem is! Inspirációt gyűjteni a mamami.hu fórumán, ahol sok-sok mosható pelenkát használó anyuka tapasztalatát és véleményét olvashatod. Nagyon praktikus!

♥ Csengetett Mylordot nézni este Férjjel (aki közben a lábamat masszírozta). Sajnos már csak egy rész van hátra – nem tudom elhinni!! (Persze-persze, újra lehet nézni a DVD-ről, de olyan kár, hogy új részek már nem lesznek!)

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .