• Non-stop csodálni az ébredező tavaszi természetet! Tegye fel a kezét, aki ugyanolyan izgatottan figyeli, ahogyan a tavaszi virágok életre kelnek! Már virágzik a kertben krókusz és a nárcisz, a tulipán még nem nyílik, de már egyre zöldül, napos helyeken pedig a jácint is illatozik.
  • Imádom, ahogyan a fák is habos fehérben úsznak, és mikor elsétál mellettük az ember, az illatuk valósággal megbabonázza az embert!
  • Örülni neki, hogy Chili jobban van – sajnos a macskámnak idiopatikus hólyaggyulladása van. Ez szinte bármilyen stresszhelyzettől kiújul, és antibiotikumos kezeléssel javul csak, kezelés nélkül viszont a cica életébe is kerülhet. Az utóbbi időben egyre gyakrabban újul ki a gyulladás, pedig mindent megteszek, hogy minél stresszmentesebb, egészséges életet éljen. A jó hír viszont, hogy az antibiotikumos kezelésre nagyon jól reagál, pár nap, és határozottan jobban érzi tőle magát!
  • Hip-hip hurrá, töretlenül haladok a futóedzéseimmel! Már 3,5 km-nél tartok, ami szuper teljesítmény az elmúlt hónapokhoz képest. Most azon van a hangsúly, hogy ne emeljem gyorsan a terhelést, annak ellenére, hogy nagy a kísértés. Mind a táv, mind a tempó tekintetében óvatosnak kell lenni ilyen hosszú kihagyás után. Ki az, aki most márciusban kezdett újra futni? 🙂
  • Indy-vel megint voltunk csarnokban tréningezni, ezúttal az edzőnk is csatlakozott online, és kamerán keresztül nézte, hogyan végzünk el egy-egy feladatot. Meglepően jó lehet így is haladni, annak ellenére, hogy jobban oda kell figyelni a helyezkedésre, hiszen nem minden kameraállásból lehet jól látni, hogy pontosan hogyan sikerül az adott feladat kivitelezése.
  • Szentendrén sétálgatni Indy-vel, amíg Törpilla balett órán van – ilyenkor van, hogy lazán sétálgatunk, de mindig beiktatok egy kis koncentrációs tréninget is.
  • Nőnapi virágözön – szokás szerint megint szebbnél szebb virágokat kaptunk Törpillával nőnap alkalmából, most illatozik tőlük a nappali!
  • Nagymanó túl van a szóbeli felvételin, most már csak az eredményekre kell várnunk… Izgulunk!
  • Talán már unalmas olvasni, de minden héten örömmel tölt el a lovardában töltött idő. Annyira örülök, hogy ennyire szereti Törpilla is az állatokat, ügyesen bánik a lovakkal, rettenetesen lelkes, és nagyon gyorsan tanul!
  • Indy-t fotózni a csodás aranyvesszőkkel. Arany kutya, aranyvesszővel. 😀
  • Csillagos ötös lett Kismanó matek dolgozata! Ennek iszonyatosan örültem! Továbbá annak is, hogy a hármas környezet dolgozat után jelentkezett felelésre, és kapott egy ötöst. Hurrá!
  • Szombaton nézni a világ egyik legnagyobb kutyakiállítása, a CRUFTS élő közvetítését – mely rengeteg ismert kutyás sportversenynek ad otthon, többek között dog dancingnek is. A kiállítás harmadik napján megméretteti magát a nemzetközi mezőny, s mindig nagyon érdekes és lenyűgöző kűröket láthatnak a nézők. Én a számítógép előtt szoktam ilyenkor drukkolni a résztvevőknek.
  • Esőben is kutyás klubfoglalkozás vasárnap reggel – Indy abszolút nem bánja, én pedig be tudok öltözni – csak a sár idegesít, de azzal nem igazán lehet mit kezdeni. Indy megint brillírozott, egyre ügyesebb és lelkesebb is!
  • Törpillával pónizni – van pár retro My Little Pony-ja, azokkal játszottunk, méghozzá kérésére angol nyelven! 🙂
  • Ki mit szeret legjobban egy esős hétvégi délután csinálni? Filmet nézni? Olvasni? Zenét hallgatni vagy esetleg alkotni valamit? Bármennyire is furán hangzik, de jelenleg én legelégedettebb akkor vagyok, ha leülhetek gépem elé, és belemerülhetek vagy Susan Garrett videóiba a YouTube-on, vagy az éppen aktuális dog dancinggel kapcsolatos projektjeimen dolgozhatom (most épp jelentkeztem egy újabb online kurzusra). Ilyenkor jegyzeteket készítek, stratégiákat dolgozok ki, vagy épp azt tervezem meg, hogy miként tehetném a tréningjeinket még hatékonyabbá. Bármennyire is fura lehet, a kutyák képzése nem csak gyakorlati teendőkből áll, hanem nagyon sok utánaolvasásból, kutatásból és tervezésből is.

Neked mi tette boldoggá a múlt hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .