A téli zimankóban nincs jobb egy bögre jó forró csokoládénál. Mint tudod, teljesen odavagyok a különféle forró csokoládé receptekért, ebben a bejegyzésemben már ajánlottam párat. Sőt, mit több, karácsonyra saját készítésű forró csoki kockákat készítettem a családnak, melyet forró tejben elkeverve isteni finomság nyerhető egy perc leforgása alatt – csak semmi pepecselés! 😉

Amerikai blogokon találkoztam a „hot chocolate bar”, azaz a „forró csoki bár” koncepcióval. (Ez szolgáltatta az inspirációt a bejegyzésemhez.) A téli bulik már-már elengedhetetlen elemévé vált forró csoki bár tulajdonképpen nem más, mint egy ízlésesen összeállított és dekorált forró csoki készítésére alkalmas asztal.

forró csoki kollázs

Itt minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere, és amivel díszítheted, ízesítheted a forró csokoládédat: fahéj, fahéjrúd, tejszínhab, kakaópor, vanília – és borsmenta kivonat, színes cukorkák, fehér csoki és étcsoki törmelék (vagy cseppek), karamell vagy csokoládé öntet, stb.

Tegnap olyan borongós, hideg idő volt, hogy úgy döntöttem, nem várok a legközelebbi családi összejövetelig (ami a szülinapom!), hanem már most elkészítem saját forró csoki partimhoz szükséges nyomtatható címkéket, és egy képet, mely felhívja magára a figyelmet, illetve díszít is.

Az inspiráció a „Jaj, de hideg van” című Kovács Kati számnak a szövege volt:

„Jaj, de hideg van!
Tűző nyári napfényt várok,
És a télben árván állok,
Oly jó lenne egy kis melegség!”

A4es tábla

😀 Nincs más dolgod, mint a képet kinyomtatni A4-es formátumban, majd egy szép keretbe tenni, vagy keret híján dekortapasszal a bárod fölé rögzíteni. Mivel elég sok fekete tintát esznek a krétatábla-szerű képek, érdemes az alkotást egy közeli Copy Generalban vagy hasonló üzletben kinyomtattatnod.

pillecukros

Ezután jöhetnek a bögrékre ízlésednek megfelelő színű szalaggal, esetleg spárgával vagy raffia madzaggal rögzíthető kis feliratok: „Egy csésze vidámság”, „Van, aki forrón szereti” vagy „Forró csoki a léleknek”. Nyomtasd ki kartonra, vágd ki, lyukaszd ki, és már akaszthatod is a bögréid nyakára vagy fülére.

tárolók

Végül helyezz csinos kis címkéket az általad kiválasztott kellékekre. A feladat itt is ugyanaz, mint az előző pontnál. Szalag helyett használhatsz színes dekortapaszt is a rögzítéshez, vagy hurkapálcára ragaszthatod a kis feliratokat, és beleállíthatod őket a tároló edényeidbe.

Apropó, tároló edények. Mivel csak 5-6 fő fogadására alkalmas forró csoki bárt készítettem, úgy döntöttem, hogy ezek az IKEA-ból vásárolt kis gömbölyű üvegek tökéletesen megfelelnek a célnak. Ha azonban nagyon tömegeket tervezel kiszolgálni, készíts elő nagyobb befőttesüvegeket – ezeken a nagy méretű címkék talán még jobban is fognak mutatni.

A forró csokit elkészítheted nagy mennyiségben, és alacsony lángon állandóan melegen tarthatod a tűzhelyen egy arra alkalmas lábosban, de egyszerűen készíthetsz elő forró tejet is, és kikészíthetsz ízlésesen adagolható forró csoki kockákat (vagy az én esetemben rózsabimbó alakú szilikon formába öntöttem őket). Így a vendégek attól függően tudják adagolni a kis kockákat, hogy milyen sűrűn szeretik a forró csokijukat.

Ne feledkezz meg kiskanalakról, esetleg fa keverőpálcikákról, szalvétáról, és persze valami jó kis sütiről vagy kekszről, amit lehet a forró csoki mellé majszolni. 🙂 (Pl. ilyen vagy ilyen vagy ilyen keksz jól jöhet!)

Az alábbi képekre kattintva megtekintheted és elmentheted a nagy felbontású verziót. Ezután nyomtasd őket ki A4-es, álló tájolással (ne feledd beállítani, hogy méretezze a képet A4-re, hogy nehogy levágja az oldalakat, mikor nyomtatsz!).

Forró csoki partit illetve bárt hirdető A4-es kép:

Forró csoki parti 3

Bögrékre kis feliratok:

Forró csoki parti 1

Forró csoki ízesítőkre címkék:

Forró csoki parti 2

Remélem, Neked is megjött a kedved hozzá, hogy legközelebb ilyen különlegességgel kényeztesd a vendégeidet! Szerintem nagyon meg lesznek hatva! 🙂 Ui.: Valentin-napra sem rossz meglepetés a párodnak! ♥

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .