zabkekszMost, hogy vége az ünnepeknek, és mindenki pukkadásig ette magát mindenféle földi jóval, a legtöbben az edzőterem felé veszik az irányt, illetve sanyarúbbnál sanyarúbb diétákba kezdenek.

Nem így én! 😉 Továbbra sem ment el a kedvem a sütögetéstől és az édességektől – sőt!

Azonban úgy döntöttem, hogy az idei évet egy egészséges finomsággal kezdem, ami nem más, mint egy zabkeksz. Tesóm érdeklődött, hogy van-e jó zabkeksz receptem – úgyhogy ezt most neki (is) küldöm nagy szeretettel! ♥

Még mielőtt fanyalogva elkattintanál, közlöm Veled, hogy ez most nálunk az aktuális kedvenc, és már nagyon régen tervezem, hogy megosszam Veled is. A gyerekek és még Férj is imádja (ez nagy szó!), az ovis karácsonyon is nagy sikere volt.

Baromi egyszerű az elkészítése, és amikor az ember jóízűen eszegeti, elégedetten konstatálja, hogy ez még az aránylag egészséges sütemények kategóriájába tartozik. Gyerekek számára mindenképpen ideális!

A hosszú ajnározást követően jöjjön a mazsolás zabkeksz receptje. (A kekszet mazsola nélkül is elkészítheted, de az a helyzet, hogy az adja az extra ízt és édességet.)

Hozzávalók:

  • 60 g vaj
  • 150 g barna nádcukor
  • 1 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1/4 tk só
  • 130 g zabpehely (apró szeművel jobb)
  • 50 g mazsola

1. A puha vajat keverd krémesre a cukorral. Add hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd alaposan keverd össze.

2. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, sót, fahéjat, sütőport.

3. Apránként add a lisztes keveréket a cukros vajas elegyhez.

4. Add hozzá először a zabpelyhet, majd a mazsolát.

5. Púpozott kiskanálnyi adagokból formálj kis golyókat, és tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsire. A golyók tetejét kicsit nyomd le az ujjaddal, hogy duci korongokat kapj.

6. Tedd a kekszet 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süsd kb. 8-10 percig, egészen addig, amíg szépen el nem kezdenek barnulni. Figyelj már 8 perc után, hogy ne süsd túl, mert ez esetben túl száraz lehet a végeredmény.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

“Egészséges ÉS finom: mazsolás zabkeksz!” - 2 hozzászólás

  1. Ezt én is rögvest kipróbálom. A férjem épp most panaszkodott, hogy elege van a túlcukrozott szirupos édességekből. Viszont jól esne vacsi után valamit nassolni.

    Én is próbáltam egy zabkekszes receptet, de azt hiszem túlsütöttem, mert nagyon kemény lett 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .