vas pill 93

♥ Tökmag három hónapos! Elképesztő, hogy rohan az idő. Mintha csak tegnap lett volna, hogy először a kezembe kaptam ezt a picurka kis gyámoltalan apróságot, mostanra pedig már hurkás lábú, nagy hangú, szélesen mosolygó 6 és fél kilós babuci lett belőle. 😉

♥ Ebből az alkalomból karácsonyi ihletésű ünneplőben fotózni a kisasszonyt, még akkor is, ha bosszankodtam rendesen a fényviszonyok miatt. Apropó, fényviszonyok: csak én vagyok iszonyatosan nyomott ettől az időjárástól?! Néha már úgy érzem, megőrjít ez a szürkeség, és a nap örökre elpártolt tőlünk – na, ilyenkor ugrom a következő „boldogságmorzsára”, mely a következő: 😉

♥ Tökmag „beszélgetése”, miután jóllakott, amin nem lehet nem felvidulni. (Még akkor is, ha egyébként sötét gondolatokkal ébred az ember.)

Karácsonyi zenehallgatás közben nappalit díszíteni.

Megtölteni a gyerekek adventi naptárját jobbnál jobb meglepetésekkel (került bele kisautó, legó, playmobil, mini gumicukor, betűmágnes, kisméretű színes filctoll, matrica, kártyajáték, mini kirakó és ügyességi játék). Az adventi vasárnapokra, Mikulásra és karácsony napjára jutnak a nagyobb, míg a „hétköznapokra” a kisebb ajándékok. Már várom, hogy holnap megnézzék az első zacskó tartalmát! 😀

Saját nyomtatású és tervezésű kép az előszobában. Továbbiak előkészületben! 😉

♥ Felhúzni a téli-karácsonyi ágyneműhuzatot – ettől a hálószoba is olyan hangulatos lesz rögtön.

♥ Rossz álom után felébredni, és konstatálni, hogy semmi nem igaz belőle. Micsoda megkönnyebbülés!

♥ Egy zsák használt (de jó állapotban lévő) játékot összeválogatni karácsonyra a MikulásGyárnak. Te is viszel nekik játékot az idén?

♥ Meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún (amit szokás szerint Férj anyukája készített nekünk). Ha esetleg Neked még nincs, akkor ihletet meríthetsz gyors ötletekből ebben a bejegyzésemben.

Előszobában szundító Turbó hangos horkolása.

♥ Egy önfeláldozó Férjnek köszönhetően még emberi időben befejezni ezt a bejegyzést. Ez a Férj éppen most két üvöltő dervisként viselkedő kölyköt próbál megfürdetni és lefektetni (csak azért rimánkodom, nehogy Tökmag felébredjen!)

ui.: Mindezt végigolvasva máris jobban érezni magamat, ami rám fér: ugyanis a héten lebetegedtem, a torkom baromira fáj (éljen a kényszer fogyókúra), és úgy néz ki, Tökmagot sem kímélte a betegség… 🙁

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

“VasárnaPillanatok #93: Adventi hangulatban” - 2 hozzászólás

  1. Szia Anni!

    Hát el kell mesélnem Neked….. mindenképpen ….. 🙂
    Nagyon jól sikerült az adomány gyűjtés. 🙂 🙂 🙂
    1800 kg tartós élelmiszert gyűjtöttünk össze.
    Először is nagyon hálásak vagyunk azoknak akik adakoztak.

    -bébiételt
    -szaloncukrot
    -csokoládét
    -lisztet
    -cukrot
    -tejet
    -olajat
    -rizst
    -konzervet

    Csodálatos nap volt. (kicsit átfagytam mert én bátor…:) egy szál pulcsiban osztogattam a szórólapot és kértem az embereket hogy segítsenek)
    Azt hittem majd mindenki elhajt, meg beszól és képzeld nem. Az emberek szeretettel fogadták a kérésemet.

    Nagyon jól éreztem magam és nagyon jó érzés az is hogy segíthettem. Ez egy nagyon szuper hét volt. 🙂

    Tündi 🙂

  2. Tündinek írom, hogy egyszerűen bámulatos az 1800 kg-os mennyiség!

    Ami az időjárást illeti, az igazi decemberi, engem nem zavar, különös tekintettel, hogy az elkövetkezendő egy hónap, szerintem az év legszebb időszaka.

    Ja és még annyit, hogy ma jártam a budapesti Deák téren, és aranyos fa házacska várja az ajándékos cipősdobozokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .