Biztosan feltűnt, hogy nem volt múlt héten VasárnaPillanatok bejegyzés… Ez persze nem azt jelenti, hogy nem volt miről írnom… hanem inkább azt, hogy nem volt időm leírni! Ma viszont pótolom, mert mindenképp szeretném megosztani a sok-sok öröm egy részét Veled is. Neked hogy telik a karácsonyi készülődés? Neked is olyan őrült rohanásba torkollott a vége, mint nekem? 😉

♥ Németországi adventi kiruccanás reggelén hózáporra ébredni. Milyen jó volt a lelkes gyerekeket figyelni, s velük együtt drukkolni, hogy megmaradjon a hó! (Sajnos nagyon gyorsan elolvadt.)

♥ Adventi vásárban forralt bort szürcsölgetni és sült gesztenyét eszegetni. Legjobb kombináció!

♥ Banános zabskása reggelire, egy jó nagy adag papayával megbolondítva. Nyami!

♥ Minden nap az adventi hálanaptáramba beletenni egy újabb cetlit, hogy aznap miért is mondhatok hálát. A naptár Chili cica tetszését is elnyerte! 🙂

♥ Isteni házi forró csokoládé, házi kókusztejből (egyébként mandulatejből is nagyon szeretem).

♥ Leesett itthon is az első hó! És milyen csodás volt minden napokig!

♥ Indy örömét látni, aki most látott életében először havat – szerelem volt az első látásra! Abszolút nem fázós, imád benne feküdni, leheveredni, trappolni, futni… Szóval igazi téli kutya. 😀

♥ Chili cicát is egy élmény volt figyelni, ahogyan először ment ki a hóba. Kifejezetten utálja, próbálta kikerülni ahol lehetett, de végül erőt kellett vennie magán és belegázolt. Nyaúúúúú!

♥ Hóangyalt készítő Törpilla (aki közben nagyokat grimaszolt, mert az arcába hullottak a hópelyhek).

♥ Kanapén terpeszkedő Chili, akit meg kell zabálni, de csak távolról csodálhatom, mert legújabb szokása, hogy jól megharap, ha nem tetszik neki, hogy megsimogatom… Oh, micsoda csapás!

♥ Kilábaltam a torokgyulladásból – ami rendkívül nagy megkönnyebbülés volt. Végre megint tudok enni…

♥ Havas tájban futni menni – na nem jutottam sokáig, sajnos mostanában megint fáj a sarkam, így be kellett szüntetnem az edzéseket egy időre (egészen a mai napig, mert nem tudtam ellenállni a szép, enyhe időnek).

♥ Nagymanó év végi zeneiskolai gitárkoncertje. Csodásan játszott!!! Annyira büszke voltam rá!

♥ Banános-chia magos zabpelyhes puding, fagyasztott málnával megfejelve (nem voltam olyan merész, hogy megegyem, megvártam, míg kienged 🙂 ).

♥ A gyerekeim, akik egy hatalmas kartondobozból űrhajót készítettek, majd mindhárman belepréselték magukat, és kilövésre felkészülve, napszemüvegben várták, hogy elhagyják a Föld légkörét. Annyira jó látni így őket, és annyira emlékeztetnek saját magamra ennyi idősen…

♥ Fodros kel chips, kurkurmás tofu fasírt és tejföllel sütött brokkoli – még Nagymanónak is nagyon ízlett, aki megfázás miatt itthon maradt velem.

♥ Kismanó első hokiedzése – hónapok óta könyörög, hogy kipróbálhassa ezt a sportot, de én mindig hárítottam, mert már így is számos különórára viszem őket délutánonként. De mivel hajthatatlan volt, felajánlottam neki egy próbahónapot a közeli hokicsapatnál. Azóta elszáll az örömtől, és olyan megható volt látni, hogy mindent beleadva igyekezett tartani a tempót az edzésen a nála sokkal profibb csapattársakkal.

♥ Csodás téli álomvilágra ébredni, hiszen valamelyik nap mindent gyönyörű dér borított.

♥ Kismanó és Nagymanó iskolai karácsonyi előadása. Irtóra büszkék voltunk rájuk, és az egész előadás nagyon hangulatos volt. Kismanóék osztálya kis táncos koreográfiát adtak elő angol nyelvű karácsonyi dalokra, Nagymanóék pedig zenés-bábos darabot adtak elő, melyben Nagymanó gitározott a darab végén.

♥ Törpilla ágyán nyújtózó Chili, akit nincs az embernek szíve leküldeni az ágyról.

♥ Zöld turmixot készítettem és hóban fotóztam – melyhez Chili is csatlakozott!

♥ Hóban vágtázó Indy. Annyira imádom!

♥ Friss zöld levet préselni, majd Nagymanó közreműködésével téli fotókat készíteni róla az adventi örömök fotósorozatomhoz.

♥ Reggeli tofurántotta – az egyik kedvencünk! Miután nem tudtam elmenni piacra, mert az ónos eső annyira ráfagyott a kocsifeljárónkra… De így legalább nyugodtan megreggelizhettünk. 😀

♥ Kandallópárkányon üldögélő Chili – aki imád égő gyertyákat szaglászni és figyelni – de nagyon óvatosan, így nem kell félnem, hogy megégeti magát.

♥ Házi készítésű granola kókuszjoghurttal, gránátalma magokkal megszórva. Isteni vasárnapi reggeli!

♥ Meggyújtani ötösben a negyedik gyertyát is a koszorún. ♥

♥ Gyerekeket karácsonyi pizsamában fotózni. Annyira cukik, és olyan gyorsan megy az idő…! Lassan már nem pózolnak nekem ilyen lelkesen (sem). Idén karácsonykor az volt a kívánságom, hogy elkészíthessem róluk ezeket a képeket, mert nem igazán rajonganak az ilyen jellegű képekért. Az némileg tompított a helyzeten, hogy Chili is csatlakozott a fotózáshoz. Na, akkor már ők is belelkesedtek. 🙂

♥ Gyerekekkel karácsonyi társasjátékot játszani (Karácsonyi mese).

♥ Törpillával fodrászosat játszani (imádja megcsinálni a hajam), s közben folyamatosan csacsog – imádom! Majd Kismanó és Nagymanó is csatlakozott, a végén már mindenki a hajamat fonta, fésülte, gumizta, csattozta. 🙂

Neked mi tette boldoggá az elmúlt két hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .