vas pill 79

♥ El sem hiszem, hogy a 39. hét is véget ért! Annak minden örömével és persze izgalmával. Azért a legnagyobb boldogság és izgalom még hátra van!

♥ Végre befejeződtek a hetek óta húzódó „tatarozási” munkálatok. Szép az előszobában a fal, újra rend van a mosókonyhában, nem recseg és púposodik a padló, és persze tisztaság van (ezt háromszor is kiemelném, vastaggal és aláhúzva). Micsoda megkönnyebbülés! 🙂

♥ Babalátogatóban egyik legkedvesebb barátnőmnél – a szokásos beszélgetés mellett csak úgy repült az idő, és nagggyon furcsa volt belegondolni, hogy hamarosan én is egy ilyen csöppségről gondoskodom (megint)! Ennek kapcsán jött az inspiráció a kismama kuponokhoz, remélem tetszenek!

♥ Gyönyörű, illatos rózsacsokor a piacról. 🙂

♥ Kismanó évzárója a családi napköziben. Szeptembertől kezdődik az óvoda, lezárult egy korszak. Nem mondom, hogy arra voltam büszke, ahogyan viselkedett (az előadáson nem vett részt, végül pedig hiszti közepette távoztunk), hanem inkább azért volt szép élmény ez az évzáró, mert megköszönhettem a „bölcsis néniknek” mindazt a kedvességet, odaadást, szeretetet, amit az utóbbi három évben kaptunk tőlük a gyerekek kapcsán. Nekem nagyon fognak hiányozni!

♥ Nagymanó már számolja a napokat Tökmag érkezéséig, folyamatosan odabújik a hasamhoz, és beszél hozzá. ♥

♥ Ahogyan a babaszoba és minden babakellék összekészítésével haladok, a gyerekek is egyre izgatottabbak. Nagy lelkesedéssel nézegetik meg a játékait, a kiságyát, örömujjongásban törnek ki, mikor meglátják a baldachint („Anya, milyen szép függönye van Tökmagnak!). Ez némileg konfliktus forrása is, mert elég nehéz Kismanónak megmagyarázni, hogy többet nem lehet bemászni a babaágyba játszani, főleg nem piszkos ruhával…

♥ Elkészültem a rengeteg babruha vasalásával, már csak pár téli darab van hátra, amiket ma szedtünk le a padlásról, mert alapvetően eddig egy nyári babára készültem. Az időjárást látva nem vagyok ebben olyan biztos, úgyhogy jobb a biztonság. 😉

♥ Tombol a paradicsomszezon! Megint nagyon szép a termés a sok-sok meztelen csiga ellenére…

♥ Utolsó sütögetés pocakosan: áfonyás muffint készítettem, melynek receptjét nemsokára szeretném Veled is megosztani!

♥ Barátok villám látogatása, hogy megint búcsút vehessünk tőlük egy évre – jövő nyáron megint jönnek, és megint levegőért kapkodunk, hogy mennyit nőttek a gyerekek! (És persze mi egy kicsit sem öregedtünk!)

♥ Málnás-krémes sütemény költemény egyik kedvenc cukrászdánkból. Valami miatt az utóbbi egy-két hétben az édességet nagyon kívánom. Hát, most megkaptam! Egy zacskó macaront nem is említve – azzal a felkiáltással, hogy ha lúd, hát legyen kövér! (Khm, vagy talán ha kismama, hát legyen kövér?!) 😀

♥ Elkészültem a Tökmag szobájába tervezett kis Micimackó akvarellel. Csak egy egyszerű vízfestékkel készült „műremek”, de szerintem nagyon aranyos. Mindig az egyik legcukibb idézet jut eszembe róla: „Hogy betűzik azt, hogy szeretet?” – kérdezi Malacka. „Azt nem betűzik, azt érzik.” – válaszolja Micimackó. Valami ilyesmiről beszélgethetnek, miközben a pitypangot fújják a Százholdas Pagony közepén (ami egyébként Nagymanó egyik kedvenc elfoglaltságai közé tartozik).

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .