• Már megint saját készítésű jegeskávét hörpölni, mialatt ezt a bejegyzést írom. Nem tehetek róla, ez nálam nyári függőség. Kevés helyen adnak a jegeskávéhoz vegán fagyit, így most nagyon élvezem, hogy csak kinyitom a hűtőt, belepottyantom a vaníliafagyit, és már kész is… a legfinomabb nyári desszert, nemde?!
  • Férjjel két napot kettesben tölteni a hét elején Balatonfüreden. Összekötöttük a kellemeset a hasznossal – múlt előtti vasárnap a fiúkat vittük a vitorlástáborba, és Norah Jones koncerten voltunk Veszprémben, majd ha már a „környéken” voltunk, maradtunk is, és csak kedden jöttünk vissza Budapestre.
  • Együtt napozni, fürdeni, vitorlázni, reggelizni, ebédelni, vacsorázni… no és még sok minden mást csinálni. 😉 Isteni volt!
  • Hip-hip hurrá, a nyári meleg ellenére volt az utóbbi héten 7 és 8 km-es futásom is, utóbbi alkalmával kedves ismerősökbe futottam, ez üde fénypontja volt az amúgy (számomra) kemény távnak. Mindig hálát adok azért, ha sikerül egy kicsit még többet futnom, mint amennyire számítok. A futás az egyik olyan sport, melynek folyamán tudod nagyon gyengének, és „szarnak”, ugyanakkor eszméletlen erősnek és energikusnak is érezni magad. Normál esetben az egész edzettség kérdése (ha az ember egészséges, nem sérült, stb.), ez pedig még jobban motivál, hiszen érzed, hogy a befektetett energia csak meghozza a gyümölcsét!
  • Csütörtöki Burger Night a The Planteen vegán étteremben Férjjel és Törpillával. Normál esetben a Planteen-ben csak reggelit és ebédet szolgálnak fel, de ezúttal vegán burger est volt, melyet még egy finom vegán Anjuna jégkrémmel is megkoronáztunk a végén. Mindenkinek szívből ajánlom ezt a szuper helyet!
  • Megérkeztek a vitorlás táborból a fiúk, csupa elképesztően jó élménnyel telve.
  • Törpilla jóga tábora is jól sikerült, ő is nagyon jól érezte magát. (Ez nagy megkönnyebbülés, mert volt azért a múltban kevésbé jó tapasztalatunk is gyerektáborok kapcsán.)
  • Biopiacozás Törpillával, anyukámmal és tesóm kisfiával. A két gyerek nagyon jól elvoltak a játszótéren, amíg én gyorsan megvettem mindent, amire szükségem volt.
  • Sok finomságot tudtam venni, többek között sárga- és őszibarackot, paprikát, fodros kelt, szép nagy fokhagymát, koktélparadicsomot és padlizsánt, ugyanakkor a legjobb vásár az utolsó pillanatban megvett hatalmas, érett ökörszív paradicsom volt. Az egyik nagy nyári kedvencem, mi más készülhetne belőle, mint pan con tomate?!
  • Alap esetben nem szeretek a gyerekekkel bevásárolni menni, mert ritkán egyezik a véleményünk annak kapcsán, hogy mire van szükségünk, illetve hogy mit vegyünk meg. Most viszont a fiúkkal egy outletbe mentünk sportcipőt nézni, és nagyon pozitív csalódás volt mind az outlet (elképesztőek most a leárazások, és választék is volt!), mind a srácok hozzáállása a témához. Elfogadták, hogy mi az a keret, amelyen belül cipőt nézhetnek maguknak, és odáig voltak a boldogságtól, mikor sikerült is kiválasztani egy-egy hőn áhított sportcipőt. Ez egy igazi win-win helyzet volt, mert még én is elcsábultam egy leértékelt futó fölsőre, amire egyébként tényleg szükségem volt, mert mindig ugyanazt a párat gyűröm hosszú évek óta.
  • Kutyajégkrémet készíteni Indy-nek, és végignézi, ahogy pillanatok alatt elfogyasztja a nagy nyári melegben. 😀 Tavaly vettem a szilikon jégkrémformákat a Fressnapfban, háromféle por is kapható hozzá, csupa természetes, bio összetevőkből, nagyon egyszerű a jégkrémek elkészítése. Persze az ember maga is rögtönözhet, olcsóbban is megoldható szezonális gyümölcsök felhasználásával (szigorúan semmi cukor, édesítőszer vagy csoki!). Sőt, Törpilla is szemet vetett a formákra, bevallom már neki is készült benne fagyi (persze előtte mosogatógépben alaposan elmosogattuk őket. 😀 ).
  • Reggel nyugiban meginni a teraszon a kávémat, majd jógázni egyet Indy Chili cica társaságában, aki kissé megvető tekintettel szemléli ilyenkor a tevékenykedésemet. 🙂

Neked mi tette boldoggá a múlt hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .