wind chimeMa ébredés után elbűvölve hallgattam a madarak gyönyörű énekét, ezek után beindítottam kedvenc kávégépemet, majd élvezkedve hallgattam annak ismerős duruzsolását. Közben aktuális kedvencemet dúdoltam Shakirától (ettől a kliptől Nagymanó is teljesen oda van, van ízlése a gyermeknek! 😉 ), és elgondolkodtam, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a hangok az életemben.

Emlékszel, hogy nem is olyan rég egy hónapot szenteltem az érzékeknek? Kitértem a színekre, az illatokra, de a hangokra már nem jutott időm.

Pedig mennyire fontosak a hangok! Te milyen hangokat szeretsz?

Az én abszolút kedvencem a madárcsicsergés és a tenger hullámainak morajlása.

De még vagy ezer hang áll közel a szívemhez. A nyári zivatar hangjai, a szélcsengő csilingelése, a tücskök ciripelése, a kabócák éneke. Mindegyik hanghoz más érzések és emlékek kapcsolódnak. Úgy működnek, akár az illatok.

Mi lenne, ha ezeket a hangokat bármikor meghallgathatnád? Vagy akár ízlésed szerint keverhetnéd? A technika segítségével már ez sem akadály. 😀

Miután rábukkantam az alábbi két oldalra, egyszerűen nem tudtam lecuppanni a számítógépemről, és mohón szívtam magamba a számomra oly kedves hangokat. Még most is elmerülnék bennük, ha nem éreztem volna a sürgős késztetést, hogy megosszam Veled rajongásom legújabb tárgyát. 😉

Hiszen a fönt említett kedvenceken kívül kívül hallgattam még az evezők csobbanását, a sirályok vijjogását, pattogó tábortüzet, ló prüszkölését, száncsengő csilingelését, vízesés zubogását.

Hogy mindezt hogyan tudnád Te is kipróbálni? Az alábbi két oldal segítségével pofonegyszerű.

A Noisli oldalán nagyon egyszerű ikonokat használva összeállíthatod a tetszésednek megfelelő hangmixet. Jópofa, felhasználóbarát forrás!

A Nature sounds for. me elsőre picikét bonyolultabbnak tűnik, pedig egyáltalán nem az, és itt sokkal több hang közül válogathatsz! Nincs más dolgod, mint hogy a hangkeverő pulton (Sound Mixer) beállíts maximum négy féle hangot, melyeket a legördülő menükből választhatsz ki. A hangerőt is precízen beállíthatod. Sőt, az általad kevert hang-együttest regisztráció után el is mentheted, továbbá az összes többi tag ezernyi alkotásai közül válogathatsz.

Amazing-Waterfall-for-iPhone

Mostantól az irodába vagy otthonodba is bármikor becsempészheted a trópusok vagy a zöld erdő, esetleg egy teljesen más évszak hangjait. Kiváló lazításhoz, koncentráció fokozásához, elalváshoz vagy hangulatjavításhoz.

Vagy tudod mit? Irány hétvégén az erdő, és ezúttal tudatosan vedd észre a természet gyönyörű hangjait! És még a számítógép előtt sem kell ülnöd hozzá. 😉

ui.: Ha pedig eleged van már ebből a gyönyörű időből, akkor sem kell elkeseredned: katt IDE!

Fotók forrásai sorrendben: indulgy.com, hdwallcomp.com

“Merülj el a hangok csodálatos világában – bárhol és bármikor!” - 2 hozzászólás

  1. gondoltam időt szakítok arra, hogy kényelmesen meghallgathassam ezeket a hangokat. Nagyon megérte, és nagyon tetszett. Kitaláltam, hogy vasalás közben (ami nem valami lelkesítő foglalatosság) madárcsicsergést fogok hallgatni. Már alig várom….:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .