emlekdoboz4Vagy más néven emlékdobozt. Ez a legpraktikusabb és legkreatívabb módja annak, hogy olyan kisebb-nagyobb tárgyakat megőrizhess, melyeket nem használsz, dísztárgyaknak nem használhatóak (vagy már túl sok van belőlük a lakásban), ugyanakkor melyeket kidobni sem szeretnél.

A memóriadoboz témája lehet bármi, ami érdekel, ami fontos számodra. Például készíthetsz egy-egy dobozt a gyerekeknek, amiben születésüktől kezdve őrzöd a jelentős eseményekhez és mérföldkövekhez kapcsolódó „ereklyéket”.

Én persze készítettem nekik ilyet (azt gondolom már láttad, hogy az emlékmegőrzés nagyon hangsúlyt kap az életemben 😉 ).

Belekerült a kórházi ágyacskájukon található felirat, a kórházi karszalag, az összes üdvözlőlap, amit születésükre és szülinapjaikra kaptak (kapnak), keresztelő emlékek, első állatkerti belépő, első nyaralásról apróságok, Kismanó első cumija, első szülinapi gyertya, fogzást elősegítő kis borostyán nyaklánc, és még sorolhatnám.

Egy kívülálló számára mind-mind csupán limlom lenne, számomra viszont az élmények és a gyerekek teszik felbecsülhetetlen kincsesládává ezeket a gyűjteményeket.

Ugyanígy egy-egy utazáshoz is készíthetsz csinos memóriadobozt, és még az elkészítés is nagy örömöt okozhat!

Vehetsz profi előre készített dobozokat, de kidekorálhatsz egy nagyobb cipősdobozt is csomagolópapírral vagy dekortapaszokkal, matricákkal, magazinokból kivágott fotókkal, esetleg az utazáson készített kinyomtatott fotókkal.

Minden nagyobb utazásról hozok magammal haza emlékeket, de nem a klasszikus értelemben vett szuveníreket. Félreteszem a múzeumi belépőket, város- vagy metrótérképeket, meglátogatott nevezetességek prospektusait, buszjegyet vagy beszállókártyát, stb. Ezért nekem erre a célra tökéletesen megfelelnek az A4-es papírdossziék. (Utazás témakörben ajánlom figyelmedbe a képösszeállítás végén szereplő ötletes doboz megoldást!)

A gyerekek rajzait egy ideje gyűrűs mappába fűzöm le, nem kis megelégedésükre. Így egy helyen vannak a rajzok, és még a fejlődést is nyomon lehet követni kronológia szerint.

Elképzelhető, hogy egy idő után az utazási emlékek is ilyen mappákba kerülnek, még meglátom… Az biztos, hogy nagyon praktikusak a műanyag „bugyik” is, amibe apróságok tehetők.

Készülhet a doboz fából (barkácsboltokban és hobbiboltokban különféle méretek közül válogathatsz), de vehetsz gyönyörűbbnél gyönyörűbb kartondobozokat is ajándék-vagy papírboltokban.

Én az esküvői emlékeket egy óriási, hatalmas rózsákkal díszített kalapdobozban tartom, ebbe dobták anno a vendégek a menyasszonytánc alatt a jókívánságaikat. 🙂

Az alábbiakban kisebb válogatást találhatsz emlékdoboz inspirációkból. Jó szívvel ajánlom, hogy kicsit böngészd át a Meskát is, mert nagy a választék, és nagyon jók az árak is, ha esetleg nem készíteni, hanem venni szeretnél.

Jó álmodozást és emlékgyűjtést!

emlekdoboz

countryliving.com

emlekdoboz2

countryliving.com

emlekdoboz3

countryliving.com

emlekdoboz5

moonandback.co.uk

emlekdoboz6

kathybydesign.com

emlekdoboz8

meska.hu

emlekdoboz9

meska.hu

emlekdoboz10

meska.hu

emlekdoboz7

etsy.com

emlekdoboz11

etsy.com

utazas emlekdoboz

pinterest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .