boldogság dobozA pszichológusok szerint sok ember azért is szeret annyira gyűjteni, mert a gyűjteménye minden egyes darabjával újra átéli a múltat, a szép emlékeket. Ez főként igaz régi tárgyak szerelmeseire, de akár olyanokra is, akik pl. szalvétát gyűjtenek, hiszen minden egyes újdonság beszerzéséhez kötődik egy-egy történet. Ha megkérdezel egy szenvedélyes gyűjtőt, hogy azt a bizonyos szalvétát hol és mikor vette, biztosan tudni fogja!

Ha padlóra kerülünk vagy rossz a hangulatunk, a legegyszerűbb módja annak, hogy felviduljunk, hogy készítünk egy boldogságdobozt!

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű a koncepció. Végy egy szép, célnak megfelelő dobozt, és pakold tele olyan tárgyakkal, amelyek életed boldog pillanataira, élményeire, szeretteidre emlékeztetnek! 🙂

A boldogságdoboz elkészítésének folyamata is maga a boldogság. Hagyj magadnak elegendő időt arra, hogy elkészüljön saját „örömgyűjteményed”.

cipős dobozA doboz lehet eleve egy emlék a múltból, vagy vegyél kreatív boltban kapható faládikót, amit Te magad díszíthetsz. Ha nem vagy barkácsoló típus, az sem baj, gyönyörűséges dobozokat lehet kapni az igényesebb papírboltokban. Ha épp nem telik szép dobozra, akár felhasználhatsz egy jobb állapotban levő cipős dobozt is. Borítsd be csomagolópapírral, színes papírral vagy magazinokból kivágott, Neked tetsző képekkel! A lényeg, hogy már ránézni is öröm legyen. A dobozt belülről akár ki is bélelheted valami szép anyaggal. Akár kívülre, akár belülre írj egy számodra inspiráló idézetet, vagy csupán egy mondatot, pl. „Boldogságdoboz, melynek tartalma mindig felvidít!”.

Ezután jön csak az igazi szórakozás! Válassz ki olyan tárgyakat, melyek szép emlékeket idéznek. Jöhet egy nyaraláson vagy nászúton készített fotó, ott vásárolt csecsebecse, esetleg mozijegyek vagy színházjegyek olyan előadásokról, melyek különleges jelentőséggel bírtak számodra. Képeslap nagyszüleidtől, ajándék kabala barátnődtől, préselt virág, melyet egy kirándulás alkalmával szedtél, kavicsok, amit a gyerekek gyűjtöttek. Tehetsz még a dobozba kis parfümmintát, melynek illata valakire vagy valamire emlékeztet, egy szép rúzst, melynek használatától jobb kedved lesz… 😉

DobozAz a legjobb az egészben, hogy a dobozba tényleg bármi belekerülhet, ami Téged boldoggá tesz, vagy ami szeretteidre, az élet szépségeire emlékeztet. Kerülhet bele olyan dolog is, ami erőt ad a mindennapok küzdelmeihez, kivágott újságcikk számodra inspiráló emberek élettörténetéről, vallási ereklye vagy szerencsét hozó tárgy! Ha van példaképed, akkor róla is kerülhet valami a boldogságdobozodba. Tehetsz bele pozitív gondolatokat tartalmazó kártyákat, idézeteket.

Jó alkotást, jó gyűjtögetést, jó szórakozást! 🙂

A Te dobozodba milyen különlegességek kerülnek?

Képek forrásai sorrendben: http://www.scrapbook.com, http://www.thelastpictureshow.org, http://www.etsy.com, http://www.zulily.com   

happy doboz

 

“Készíts boldogságdobozt!” - 1 hozzászólás

  1. Boldogságdoboz? Ilyenről még nem hallottam. Nekem – tudtomon kívül – sok boldogságdobozom van. Pl.: fényképes doboz, képeslapos doboz, amiben külföldről küldött/kapott képeslapokat őrzök, gyerekeim műveit tartalmazó hatalmas doboz (ehhez a fritőz dobozát használtam fel), csecsebecsés dobozkák, amiben régi bizsukat tartok. És van egy nagyon-ngyon titkos dobozom, a férjem szerelmes leveleivel 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .