Tombol a nyár, tombol a gyümölcsszezon! Olyan meleg van, hogy most extra figyelmet kell (vagy legalábbis kellene!) szentelni a folyadékbevitelnek.

Megragadta a figyelmem egy aránylag új trend, az „infused water”, azaz a különféle természetes ízesítőkkel készített vizek. Nemcsak hogy megragadta, hanem teljesen bűvkörébe is vont! 🙂

Hiszen egészséges, nullkalóriás, csodálatosan oltja a szomjat, olcsóbb, mint bármelyik üdítőital, és ráadásul még finom is! Mi kell még?!

Figyelem! Az agy szomjúságérzetének növelésére alkalmas képek következnek! Ha eddig nem voltál szomjas, akkor most biztosan az leszel. 😉

Infused waters

A Beautiful Mess

Próbáld ki az alábbi összeállításokat, és biztosan Te is beleszeretsz a gyümölcsös-fűszeres vizekbe!

Készíthetsz akár egy pohárnyit, vagy akár egy nagy kancsónyit (ha bulit szervezel, vagy egyszerűen csak mohó vagy, mint én…).

A jó minőségű csapvízbe, szűrt vízbe (én ezt az opciót választom) vagy ásványvízbe dobd a következő hozzávaló kombinációk közül az egyiket:

– Cirom- és uborkakarikák

– Eperdarabok és bazsalikomlevelek

– Mentalevelek (citromkarikákkal és eperdarabokkal is fantasztikus)

– Zöldcitrom karikák, félbevágott, magozott cseresznye és egy kis menta

– Almadarabok, 1-2 fahéjrúd (vízmennyiségtől függően)

fruit infused water

Mehet még bele jégkocka is, ízlés szerint. Finom még szénsavas vízzel vagy szódavízzel, bár ez nem olyan egészséges, mint a natúr víz.

Már lehet kifejezetten olyan üveget kapni, ami gyümölcsös víz készítésére szolgál, így akár magaddal viheted szabadtéri programokra, iskolába, irodába is. Így anélkül tudod inni a vizet, hogy a szádba mennének a hozzávalók (bár ki tudja, előfordulhat, hogy pont ez a cél?!).

DefineBottle-Sport-41

Sajnos hazai oldalakon még nem találkoztam vele, csak a Define Bottle amerikai oldalán (ez a márka az Amazon amerikai oldalain keresztül rendelhető, direktben nem szállítanak Európába). Valaki tud esetleg itthoni forrást?

Ilyen még a Prodyne márkájú kancsó is (otthoni használatra), amit az Amazon angol oldalán találtam. Nagyon csinos még ez a 6 decis, üvegből készült Ad-n-Art márkájú változat is.

Mivel én sokat vagyok itthon, maradok az itthoni, jól bevált sima kancsós változatnál, bár ha jól meggondolom, tök egyszerűen felhasználható erre a célra a sima IKEA-s teaszűrős kancsó is, nem?

Van egyéb gyümölcsös kombó ötleted?

Fotók forrása sorrendben: A Beautiful Mess, sweetlifebake.com, definebottle.com

“Nyári melegben válaszd a gyümölccsel ízesített vizet!” - 2 hozzászólás

    • Kedves Zsu! A bejegyzés megírásakor még nem volt elérhető ez a típusú palack, látom, most már tényleg kapható, köszönöm szépen a tippet! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .