Mi az, ami a nyári kánikulában frissít, ízesít és szemet gyönyörködtet? Hát, a menő gyümölcsös jégkockák! (Még az olyan torokfájós jégellenes szkeptikusok sem tudnak ellenállni neki, mint amilyen én vagyok. 🙂 )

Mert a nyár tényleg nem nyár jégkocka ÉS gyümölcsök nélkül. Ha pedig kombináljuk őket, akkor igazán dekoratív, ízletes eredményt kapunk.

Íme, egy-két ötlet, hogyan is készíts magadnak ezekből a jeges finomságokból!

jégkocka kollázs kicsi

1. Málnás-mentás jégkockák: nem kell mást tenned, csak dobj a jégkocka tartó minden egyes rekeszébe 1-2 szem málnát és friss mentalevelet, ezután töltsd fel vízzel, és irány a fagyasztó!

Mennyei mojitót, trendi limonádét, ellenállhatatlan jeges teát vagy akár elegáns fehérborból készült fröccsöt is hűsíthetsz ezzel a verzióval.

2. Instant limonádé: dobj minden egyes jégkocka tartó rekeszbe egy-egy kis citromszeletet, majd ereszd föl vízzel. Voilá, kész a jegesen hűsítő citromos víz!

Ha kedved támad hozzá, a vízben feloldhatsz egy kis cukrot, nyírfacukrot, mézet vagy agavé szirupot, így enyhén édes lesz a mixed, és tényleg igazi limonádés jégkockát kreálhatsz! Kiegészítés: a citrom helyett rakhatsz lime szeleteket is a fagyasztóba, és máris kész a jégkocka á la mojito style! 🙂

Brit Co kreatív jégkockái

További frissítő gyümölcs-zöldség kombók (lásd fent): uborka-bazsalikom, áfonya-málna, füge-rozmaring. (Forrás: Brit + Co)

3. Gyümölcspüréből készült jégkockák: szupertrendi és szuperegészséges italokat készíthetsz, ha a vízbe vagy üdítőbe gyümölcspüréből készült kockákat dobsz. Nem kell mást tenned, csak a jó érett (ez fontos, a cukortartalom és íz miatt) gyümölcsöt mosd meg, hámozd meg, pürésítsd egy konyhai robotgépben, majd öntsd a pürét a jégkocka tartó rekeszeibe. Ha az adott gyümölcs nem elég lédús, egy egészen kevés gyümölcslevet (100%-os almalé például) adj hozzá.

Készíthetsz egy gyümölcsből készült kockát, de kombinálhatod is őket. Gyümölcsök, melyek mind megfelelnek a célnak: eper, málna, őszibarack, görögdinnye, kiwi, vagy akár mangó egy kis kókusztejjel kombinálva.

4. Réteges gyümölcskockák: felettébb fantáziadús, én teljesen belezúgtam ebbe az ötletbe. Haladó jégkockagyártók figyelmébe ajánlom, mert egy kis pepecselést igényel, de az eredmény biztosan zajos sikert arat majd!

oh joy réteges jégkockái

A jégkocka tartó rekeszeit először töltsd föl kb. harmadáig kókusztejjel (vigyázz, ne keverd össze a kókuszvízzel, az teljesen más állagú). Ezután jöhet rá valamilyen gyümölcsmix, pl. bogyós gyümölcsök mixelt keveréke, esetleg kiwi, uborka és menta kombinációja. A pürésített gyümölcsök helyett feltöltheted 100%-os jó minőségű gyümölcslevekkel is, pl. válassz pink grapefruit-ot, szőlőt, ananászt, barackot vagy mangót. Csinálhatsz két- vagy háromszintes jégkockákat is. (Forrás: Oh Joy! )

5+1. Fagyasztott kávé- vagy teakockák: ugyan ez se nem egészséges, se nem gyümölcs, mégis megragadta a fantáziám. Ha lefagyasztasz egy adag kávét vagy teát, akkor nem kell majd azon aggódnod, hogy a jeges kávéd vagy teád túl vizes lesz a jégkockáktól. Ugye milyen cseles? (Forrás: A Beautiful Mess)

A beautiful mess fancy jégkockái 2

Jegesen szép napot kívánok!

Neked milyen más kombinációk váltak be?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .