Ma is szolgálhatok 5 olyan fantasztikus történettel, amiről még eddig lehet, hogy nem hallottál! Következzen tegnapi bejegyzésem folytatása! 🙂

beatrix_potter26. Beatrix Potter (1866-1943)

Angol írónő, illusztrátor. Ő a világon mindenhol ismert Nyúl Péter megalkotója, munkássága alatt 23 gyermekkönyve került kiadásra.

Tudtad?

Peter Rabbit (Nyúl Péter) című kéziratát legalább hat kiadóhoz elküldte, és miután mindegyik visszautasította, ő maga adatta ki könyvét. Egy magánnyomda 250 példányt készített, melyet barátain keresztül adott el. Miután az összes példányt sikerült értékesíteni, az egyik kiadó, aki már korábban visszautasította, úgy döntött, megjelenteti írását. A Nyúl Péter kiadása után azonnal bestsellerré vált. Már az első évben utánnyomták, és összesen több mint 28 000 példány kelt el belőle!

Megjegyzés: A történetet Renée Zellweger főszereplésével meg is filmesítették, 2006-ban, Miss Potter címen adták a mozikban. Ide kattintva, megnézheted a film előzetesét.

Steven-Spielberg

7. Steven Spielberg (1946-)

Háromszoros Oscar-díjas amerikai filmrendező, producer, a Brit Birodalom lovagja, a legsikeresebb filmrendezők egyike.

Tudtad?

Spielberg háromszor felvételizett a University of Southern California szín- és filmművészeti szakára, és egyszer sem vették föl. Ezután egy másik főiskolára felvételizett, amit viszont otthagyott három év tanulás után. 35 évvel később – 2002-ben – Spielberg visszatért az iskolába, és lediplomázott!

„A kudarc elkerülhetetlen. A siker csalóka.” (Steven Spielberg)

stephen king8. Stephen King (1947-)

Amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője, akit az úgynevezett popkultúra első számú írójaként szoktak emlegetni. Negyvennél is több nyelvre lefordított művei több mint 400 millió példányban keltek el világszerte.

Tudtad?

A szerző első, világhírű könyvét, a Carrie-t, 30 alkalommal utasították vissza a kiadók, végül King a szemétbe dobta a kéziratot. Felesége megtalálta, és arra bíztatta, hogy ne adja föl. A többi már történelem: később a New American Library 400 000 dolláros rekord összegért vásárolta meg a szerzői jogokat.

Stephen King hasznos tanácsot ad az írói karrierrel kapcsolatban 🙂

michael_jordan19. Michael Jordan (1963-)

Visszavonult hivatásos amerikai kosárlabdázó. Széles körben a világ legsikeresebb kosárlabdázójának tartják, ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa, és kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az NBA népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte egyre növekedett. Minden idők egyik legnagyobb hatású sportolója.

Tudtad?

A legtöbb ember el sem hinné, hogy minden idők egyik legjobb játékosát annak idején kitették a főiskolai kosárcsapatból.

„Pályafutásom során több mint kilencezer dobást elhibáztam, vesztettem csaknem háromszáz mérkőzésen. Huszonhatszor vétettem el a rám bízott, győzelemhez szükséges utolsó dobást. Újra és újra hibáztam az életemben. Ezért tudtam mindig előrelépni.” (Michael Jordan)

stephenie meyer10. Stephenie Meyer (1970-)

Amerikai írónő, az Alkonyat-trilógia szerzője. Könyveit több mint 400 millió példányban adták el, a világ minden táján.

Tudtad?

15 kiadóhoz küldött bemutatkozó levelet, ebből kilenc visszautasította, öttől nem kapott választ, és egyetlenegy kérte arra, hogy küldje el a regény első három fejezetét. Szerintem, jól tették! 😉

Ha lemaradtál a bejegyzés első részéről, akkor katt ide!

Képek forrásai sorrendben: http://www.london-utazas.hu, http://www.hokum.hu, http://www.konyves.blog.hu, http://www.sport365.hu, http://www.twilightlexicon.com

Életrajzi adatok forrása: http://www.wikipedia.hu

További források: http://www.onehundredfamousrejections.com és http://www.onlinecollege.org/2010/02/16/50-famously-successful-people-who-failed-at-first/

“10 ember, aki nem ijedt meg a kudarctól! 2. rész” - 2 hozzászólás

  1. Sziasztok Boldogságkeresők!

    Ezek az infok teljesen újak számomra, pedig kortársainkról van szó, nagyon jó, hogy most már tudok róluk: A.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .