Sokan kérdezik maguktól: vajon mi az élet értelme valójában? Te tudod erre a választ?

Az alábbi videóban Prince Ea motivációs előadó pontosan erről beszél a maga lebilincselően szenvedélyes módján. Színpadiasnak találod? Talán. Ugyanakkor sok benne az igazság – és lehet, hogy Neked is ideje elgondolkodni rajta: „Miért is létezel?”

Ezután pedig feltenni azt a kérdést, hogy „Mit akarsz igazán?”

Nézd meg a filmet (magyarra fordítottam az angolul nem beszélő olvasók kedvéért a videó alatt) és élj a lehetőséggel, melyet úgy hívnak: ÉLET.

A legtöbb ember nem a haláltól fél.

Sokkal inkább attól, hogy élete végéhez érve döbben rá csak arra: soha nem élt igazán.

SOHA NEM ÉLT IGAZÁN

Egy kórházi tanulmány során 100 idős embert kérdeztek meg a halálos ágyán arról, hogy mit bánnak legjobban az életükben.

LEGNAGYOBB MEGBÁNÁS

Majdnem mindenki azt válaszolta, hogy nem azt bánta, amit tett, hanem amit nem tett meg.

NEM TETT MEG

A kockázat, melyet soha nem vállalt, az álmok, melyeket soha nem valósított meg.

NEM VALÓSÍTOTT MEG

Azt kérdem Tőled, az utolsó szavaid ezek lennének: “bárcsak megettem volna”? Hé, Te, ébresztő!

HÉ, TE

Miért létezünk? Az élet nem csupán a munkáról, a hétvégekre várakozásból és a lakbér fizetéséből áll. Nem tudok sokat, de azt igen, hogy a Földön minden egyes embernek tehetsége van valamihez.

TEHETSÉG

MARTIN LUTHER KING

Annak az embernek nem csupán volt egy álma, hanem az álma választotta őt.

NEM AZ EMBEREK VÁLASZTJÁK AZ ÁLMAIKAT

HANEM AZ ÁLMOK VÁLASZTJÁK ŐKET

Vannak emberek, akik nem választják az álmaikat, hanem az álmaik választják őket. Oda akarok kilyukadni, hogy a kérdés: van hozzá bátorságod, hogy megragadd az álmot, mely Téged választott?

BÁTORSÁG

Az álmot, mely illik hozzád, magával ragad – vagy engeded, hogy kicsússzon a kezeid közül?

Valamelyik nap érdekes dolgot tanultam meg a repülőkkel kapcsolatban. Egy pilótával beszélgettem, aki azt mondta nekem, hogy sok utasa azt gondolja, hogy repülőgépen utazni veszélyes. Erre azt mondta, hogy valójában sokkal veszélyesebb egy repülőnek a földön állni. Micsoda? – kérdeztem. Ez nagyon furán hangzott. Azt mondta: mert a földön a repülő rozsdásodni kezd.

ROZSDA

ÜZEMZAVAR

ELHASZNÁLÓDÁS

Sokkal gyorsabban meghibásodik és elhasználódik, mintha repülne. Ezután azon gondolkodtam, hogy igen, valóban van értelme annak, amit mondott, hiszen a repülőket azért építették, hogy repüljenek. És minden ember arra született, hogy a benne rejlő álmot megvalósítsa. Így talán az a legszomorúbb veszteség az életben, ha egész életedben a földön maradsz, anélkül, hogy valaha is fölszálltál volna.

FÖLSZÁLLNÁL

A legtöbbünk attól fél, hogy éjjel egy betörő kirabol bennünket. De van egy tolvaj az elmédben, aki az álmaidat akarja ellopni. Az ő neve kétség.

KÉTSÉG

Ha meglátod, azonnal hívd a zsarukat és tartsd távol a gyerekektől, mert gyilkosságért körözik. Több álmot ölt meg, mint a kudarc valaha. Sok álarcot visel és megvakít, megoszt, akár egy vírus, majd “eléggé” emberré tesz.

VAK

MEGOSZTOTT

“ELÉGGÉ”

Az “eléggé” halálos. Tudod mi az, hogy “eléggé”? Sok “eléggé” ember van: eléggé szeretnél egy állást, eléggé szeretnél ötöst kapni a suliban, eléggé szeretnél lefogyni. Egyszerű, mint az egyszeregy: ha valamit eléggé szeretnél, akkor csupán “eléggé” eredményeket is kapsz.

Mi az álmod? Ami lángra lobbantja a szikrát. Nem lehet eléggé akarni, teljes szívedből kell akarnod. Szenvedsz majd? Persze, persze, hogy szenvedsz, azt nem kerülheted el. Sokszor kudarcot vallasz majd, de ki számolja? Emlékezz, egy hegy soha nem sík.

SÍK HEGY

Ha szeretnél az első tízben lenni, akkor éles ormokon kell keresztüllépned. Lesznek olyan időszakok, mikor nagy lesz rajtad a nyomás, és lesznek dolgok, melyek nyomasztanak. De hadd mondjak valamit. Steven Spielberg-et háromszor utasították vissza a filmes iskolai felvételin, de ő tovább ment.

TOVÁBB MENT

A tévé producerek kirúgták Oprah-t, mert azt mondták, hogy nem alkalmas a tévés karrierre, de ő tovább ment. A kritikusok azt mondták Beyoncé-nek, hogy nem tud énekelni, így depressziós lett, majd mégis tovább ment.

TOVÁBB MENT

KÜZDELEM & KRITIKA

A küzdelem és kritika előfeltételei a nagyságnak. Ez az univerzum törvénye, mely elől senki nem menekülhet. Mert a fájdalom az élet része, de megválaszthatod, hogy milyen fajta fájdalom? A sikerhez vezető úton megélt fájdalom vagy a megbánás okozta fájdalom?

MEGBÁNÁS

Íme, a tanácsom: ne gondold meg kétszer!

NE GONDOLD MEG KÉTSZER

Ajándékot kaptunk, melyet úgy hívnak: élet.

ÉLET

Ne szúrd el. Nem a múltad határoz meg, hiszen minden egyes pillanatban újjászülethetsz. Élj a lehetőséggel.

ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL

Néha el kell rugaszkodnod és ki kell tárnod a szárnyaidat a lefele repülés közben. Jobban teszed, ha még azelőtt élsz a lehetőséggel, hogy lejárna az időd, mert az életben nincs hosszabbítás, nem kezdheted újra. Tudom, hogy úgy hangzik, mintha papolnék Neked, mintha erőszakkal akarnálak rávenni valamire, de ha nem élsz a tehetségeddel, akkor nemcsak magadat adod el, hanem az egész világot. Ennyi.

ENNYI

Szóval, milyen ötlet rejtőzik az elméd mélyén?

ÖTLET
KÉSZSÉG

Milyen készség rejtőzik benned, melyet feltárhatsz az univerzum előtt?

UNI = ONE VERSE = SONG

Az UNI azt jelenti, hogy egy, a VERSE azt jelenti, hogy dal. Neked is részed van a dal eljátszásában.

EGY DAL

Vedd a mikrofont és légy bátor. Énekelj teljes szívedből a színpadon. Nem mehetsz vissza a múltba, hogy mindent újra kezdj. De most újra kezdheted, hogy a vég új legyen.

VADONATÚJ VÉG

Számodra mi a videó legfontosabb mondanivalója?

“Mindenki meghal, de nem mindenki él” - 4 hozzászólás

  1. Anni, hol találsz rá ezekre a videókra? 🙂 szuper!! Angol tanárként azonnal pörgött az agyam közben, milyen jó listening videó, milyen jó téma ofőórákra…és mennyien vannak így tényleg, hogy szinte robotokként élnek..És ahogy a saját életem nézem, örülök, hogy nem élek az átlátszó kockában, egy helyen toporogva. Sokszor sikerült már kilépni a komfortzónából, de nem elégszer…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .