Ma közismert emberek inspiráló történeteit osztom meg Veled, melyek bizonyítják, hogy nem szabad félni a kudarcoktól. Ha célod elérése során attól félsz, hogy megbuksz, vagy visszautasítanak, akkor érdemes elővenned ezt a listát, és erőt meríteni belőle. Folytatását holnap olvashatod!

Figyelem: intenzíven inspiráló olvasmány következik! 🙂

henry ford 21. Henry Ford (1863-1947)

A Ford Motor Company alapítója, az autóipar, a futószalagos gyártósor és a modern tömeggyártás egyik úttörője. Nevéhez 161 amerikai szabadalom fűződött. A Ford Company tulajdonosaként a világ leggazdagabb és leghíresebb emberei között volt.

Tudtad?

Korai üzleti próbálkozásai többször is befuccsoltak, folyamatosan a csőd szélén táncolt, mielőtt megalapította volna a Ford Motor Company-t.

soichiro-honda22. Honda Szóicsiró (1906-1991)

Japán üzletember, a Honda megalapítója, 1948 és 1973 között a vállalat elnöke.

Tudtad?

Honda beadta jelentkezését egy mérnöki pozícióra a Toyota Motor Corporation-höz, de visszautasították, így jó ideig munkanélküli volt.

„A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek.” (Honda Szóicsiró)

 

Harland_Sanders

3. Colonel Sanders (1890-1980)

Amerikai üzletember, a KFC gyorséttermi lánc alapítója.

Tudtad?

Híres, titkos sült csirke fűszerkeverékének receptjét pontosan 1009 alkalommal utasították el, mire talált egy étterem láncot, akivel sikerült leszerződnie.

„Észben kell tartanunk, hogy minden kudarc egy lépcsőfok valami jobb felé…”

 walt44. Walter „Walt” Disney (1901- 1966)

Amerikai filmrendező, producer és forgatókönyvíró, szinkronszínész és rajzfilmgyáros. A világ leghíresebb rajzfilmkészítője és egyik legnagyobb producere. Ő alkotta meg a Disneyland vidámparkot és hozta létre fivére, Roy O. Disney segítségével a Walt Disney Companyt.

Tudtad?

Egy újság szerkesztőségéből azért rúgták ki, mert „nem volt fantáziája, és nélkülözte az eredeti ötleteket”. Ezután Disney még számos vállalkozásba kezdett, de mindegyik csődöt mondott, míg 1923-ban meg nem alapította fivére segítségével a Walt Disney Company-t.

„Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.” (Walt Disney)

edison bulb5. Thomas Alva Edison (1847-1931)

Amerikai elektrotechnikus, üzletember, feltaláló. A legszorgalmasabb feltalálónak tartják, mivel 1093 szabadalom kapcsolódik a nevéhez. (Nem mindegyik találmánya teljesen új, néhányat munkatársai ötleteiből fejlesztett tovább.) Volt olyan négyéves időszaka, amikor 300 találmányt jelentett be, vagyis ötnaponta egyet.

Tudtad?

Az iskolában azt mondták Edisonnak tanárai, hogy túl buta ahhoz, hogy bármit is megtanuljon. A munkával is hadilábon állt, ugyanis első két munkahelyéről azért bocsátották el, mert nem volt elég termékeny. Felfedezőként Edison 1000 sikertelen kísérlet után találta föl a szénszálas izzót!

„A zseni egy százalék ihlet, kilencvenkilenc százalék verejték.” (Thomas Edison)

„Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.” (Thomas Edison)

 

Holnap megismerheted a listán szereplő öt másik közismert személyt! Tippek, hogy kik lesznek azok? Ígérem, holnap már nőnemű példaképek is szerepelnek majd a bejegyzésben! 😉

Képek forrásai sorrendben: http://www.lowandslow01.blogspot.com, http://www.influx.co.uk, http://www.en.wikipedia.org, http://www.kctv5.com, http://www.contributiontoscience.wikispaces.com

“10 ember, aki nem ijedt meg a kudarctól! 1. rész” - 4 hozzászólás

  1. Hali!

    Ők igazi példaképek, és életük kitartásra buzdít.

    Einsteinről kering az a legenda, hogy megbukott matekból. Mi ebből a tanulság? Én nem bultam meg matekból, [csak majdnem], és nem is lettem híres tudományos elméleteimrő l [haha, ez vicc volt !]

    Puszi: A.

    • Igen, Einstein az egyik ismert példa, arról nem beszélve, hogy hároméves koráig nem is beszélt, már azt hitték, valami baj van vele! Őt nem tettem bele, mert azt gondoltam, az ő sztoriját sokan ismerik. Haha, igen, nem hinném, hogy Einstein esetében bármit is tükröztek volna a matek jegyei! 😉

      • Dehogynem, nagyon jól tükrözték Einstein jegyei, hogy jól ért matekhoz, fizikához. Csupán annyi történt, hogy pont akkoriban álltak át egy másik osztályozási rendszerre, ahol az 1-es volt a legjobb.
        Ha valaki felkutatja látni fogja, hogy egyik évben 5-ös, másikban 1-es. Nem butult el, változás volt. Csak később ezt nem tették hozzá, mert úgy nem lett volna túl nagy szenzáció. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .