• Hétfőn sikerült nagyon benáthásodnom, nem tudom hány száz papír zsebkendőt használtam el a hét folyamán, de rengeteget. 🙁 A jó hír viszont, hogy hétvégére meggyógyultam, hip-hip hurrá! 🙂
  • Sajnos a nátha miatt nem tudtam töretlenül csinálni a 30 napos jóga kihívásomat, de azokon a napokon, amikor csináltam, nagyon jó volt – sőt, hétvégén már dupla adagot jógáztam mindkét nap, hogy pótoljam a kimaradt alkalmakat.
  • Továbbra is ajánlom mindenkinek sok-sok szeretettel a Yoga With Adriene Center 30-Day Yoga Journey-t, azaz Adriene 30 napos jógautazását, ennél jobb befektetést elképzelni sem tudok az új évre. S mi az, amit be kell fektetned? Mivel ingyenes, semmiképpen sem pénzt. Csupán napi 20-30 percet, amit csak magaddal töltesz. Garantáltan megváltoztatja az életed! Egyetlen előfeltétele, hogy beszélj angolul, mert sajnos csak angolul elérhetőek a YouTube videói.
  • Törpilla annyira fáradt volt az első iskolai nap, hogy ülve elaludt a szobájában, miközben a szépírást gyakorolta. Komolyan mondom, hogy ennivaló volt!
  • Jó volt egyik nap úgy visszaaludni, miután elment a család, hogy kopogott az eső az ablakon, s Mokka dorombolva hozzám bújt. Éjjel az orrfolyás miatt sokat nem aludtam, de így kicsit bepótoltam az alvást. Nincs is jobb egy macskával bekuckózva pihenni!
  • Elővettem a rég használt gyümölcsprésemet, és jó kis vitamindús koktélt készítettem magamnak narancsból, almából, répából, zellerből és uborkából. Sajnos gyömbér nem volt itthon, de már vettem azt is, legközelebb az is megy majd bele!
  • Olyan jó volt, mikor az esős napok után kisütött a nap, rögtön meg is ragadtam az alkalmat, hogy Indy-vel sétálni menjek, amíg Törpilla furulya órán volt. Kicsit ugyan még korai volt a séta, mert megfájdult utána a torkom a hideg levegőtől, de képtelen lettem volna a kocsiban üldögélve várni rá!
  • Szinte minden nap iszom egy jó kis turmixot, variálom, hogy mi kerüljön bele. Ezen a héten az egyik kedvencemet többször is elkészítettem: banán, fagyasztott áfonya és bébi spenót van benne. Pár hónapja elkezdtem adagolni hozzá az AG1 növényi alapú táplálékkiegészítőt is, ami elképesztően sok jótékony dolgot tartalmaz. Mostanság ez sem maradhat ki a smoothie-kból!
  • Nagymanóval és Kismanóval már felnőtteknek is való filmet megnézni egyik este, mikor Törpilla nem volt itthon (Sherlock Holmes húgáról szóló akciódús krimit). Nagyon jól szórakoztunk mindannyian!
  • Péntek 13-án jót nevettem, mikor Mokka, a fekete macskám szépen elhelyezkedett aludni a 2023-as naplómon. 🙂 Szerinted ez szerencsét jelent, vagy sem?!
  • Ezer éve nem voltam a piacon, de most szombaton erőt vettem magamon, és milyen jó, hogy megtettem, még a nap is kisütött, mire odaértem! A piacon mindig sokkal szebb az áru, mint a boltokban, sokkal szívesebben veszek zöldséget és gyümölcsöt, úgyhogy durván megpakolva gyalogoltam vissza a kocsimig.
  • Szombat este kettesben Férjjel – már rég nem volt alkalmunk egy kicsit romantikázni a begyújtott kandalló előtt. Most megtettük. 🙂
  • Megnéztük a Trónok harca utolsó évadának befejező részét. Az utóbbi hónapokban szinte minden esténket egy Trónok harca epizóddal töltöttük, mellyel kapcsolatban erősen vegyesek az érzelmeim. Sokszor voltam úgy vele, hogy nem vagyok hajlandó tovább nézni, mert a benne levő erőszak mennyisége nálam totál kiveri a biztosítékot, de aztán Férj és a kíváncsiság meggyőzött, hogy folytassuk. Összességében értem, hogy miért is volt olyan sikeres a sorozat és miért volt ennyi rajongója, ugyanakkor én amellett, hogy nem szeretem az ilyen erőszakos és véres filmeket, sok-sok olyan hibát láttam benne, amik „hiteltelenné” tették a történetet. Ha ezeken a dolgokon felülemelkedik az ember, akkor valóban egy jó sorozat – most picit sajnálom, hogy vége, de örülök is neki, mert jobban szeretem az estéimet „békében” tölteni. 😀
  • Vasárnap negyed 10-ig aludtam! Elképesztő…! Rám fért!
  • A hét már a készülődés jegyében telt, ugyanis vasárnaphoz egy hétre lesz a Napi Boldogság 10. születésnapja!!! Nagyon sokat jelent ez nekem, még mindig nehéz elhinnem, hogy már 10 éve, hogy belevágtam a blog írásába. Ebből az alkalomból egy szuper nyereményjátékra invitállak majd, részletekkel 22-én, a születésnapon jelentkezem!

Neked mi tette boldoggá az elmúlt hetedet?

“VasárnaPillanatok #387: Náthás napok” - 4 hozzászólás

  1. Saját tapasztalat, hogy a séta/gyaloglás mennyire jót tesz. Ha nagyon nyomasztanak a gondok igazi gyógyszer. A testmozgásra ugyanez vonatkozik, ráadásul minél többet csinálod, annál inkább függővé válsz! Én most a pilates korszakomat élem, ami hasonló mentalitású, mint a joga. A turmixokat én is szeretem, de valahogy lusta vagyok megcsinálni (de a spenót nekem kicsit fura a banán és az áfonya mellett, de tény, hogy nagyon egészséges).

    • Igen, a séta és a gyaloglás fantasztikus! A pilatesről ezt már nem mondhatom el, valahogy mindig is idegesített, sajnos a mai napig nem tudtam megbarátkozni vele, nagyon emlékeztet a gyógytornára, ami alatt azt értem, hogy nehéz és száraz. 😀 De ez csak az én személyes véleményem, tudom, hogy iszonyú sokan csinálják és szeretik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .