Íme, az elmúlt hét sok-sok boldog ünnepi pillanata, melyek azt hiszem méltók arra, hogy lezárjam az évet, hiszen ez az utolsó VasárnaPillanatok bejegyzés idén!

  • Karácsonyi találka a barátnőimmel – már nagyon régen nem volt lehetőségünk találkozni, s egy jót beszélgetni. Most bepótoltuk mindezt, és finomakat ettünk-ittunk, és nagyon jól éreztük magunkat az este folyamán. Csak telnek-múlnak a hónapok, és azon vesszük észre magunkat, hogy a nyári találkozó után már jön a karácsonyi… na persze ezen a covid sem javít, sőt… Szívből kívánom, hogy jövőre ennél azért több lehetőségünk legyen a beszélgetésre!
  • Mikor este hazaértem, a párnámon egy papír fogadott, melyen a következő színes ceruzával írt ákombákom állt: „ANYAMIENVO LTABULINAGYONSZER” és mellette egy szívecske. TE meg tudod fejteni a szövegét? 🙂
  • Megérkezett a 2022-es kis naptáram!!! Igazán örültem neki, én még azon régimódi emberek táborát népesítem, akik még mindig papír alapú határidőnaplót vezetnek – számomra elképzelhetetlen, hogy a telefonomba írjam be a programokat, fontos infókat, az valahogy olyan személytelen… Ezek a szebbnél szebb noteszok megvannak nekem hosszú évekre visszamenőleg félretéve, amolyan emlékeztetőként, hogyan is nézett ki az életem egy-egy évben.
  • Nagy Karácsonyi Készülődés: volt benne bőven öröm is, még akkor is, ha belevegyült a szokásos „elkészülök-e időben?” idegeskedés is. De összességében örömteli volt a készülődés. Karácsonyi zenével, teával, fényekkel, kekszekkel fűszerezve, amilyennek én a készülődést elképzelem. 🙂
  • Karácsonyi kekszsütés a gyerekekkel: a családot a szokásos finom vörös áfonyás-csokis kekszeimmel örvendeztettük meg. Idén is nagyon szépek és finomak lettek!
  • Idén sem maradhattak el a karácsonyi fotók Indy-ről, aki a világ legcukibb és leglelkesebb fotómodellje. Szerintem jól sikerültek! 😀
  • A hét egyik legédesebb története: épp pár kekszet szerettem volna lefotózni az asztalon, mikor Indy nagy dérrel-dúrral berontott a nappaliba (elméletileg ő csak az előszobába jöhet be, épp ott szundított). Nem igazán értettem, mit akar! Majd kicsit később a palacsintákat akartam a konyhában megörökíteni, na erre megint berohant a nappaliba, egyenesen a kandallóhoz! Ekkor raktam össze a képet, hogy meghallotta, hogy a fényképezőgép exponál, és annak a kattintgatására rohant be, ugyanis pontosan tudja, hogy akkor fotózásról van szó. Ha pedig van kattintgatás és fotózás, vannak jutalomfalatok is! 🙂 Szakadtam a röhögéstől, és ezúttal elmaradt a szigorú megdorgálás, egyszerűen nem lehetett Indy cukiságának ellenállni!
  • Karácsonyi macskák: mindig mondom, hogy a macskáknál „karácsonyibb” állatok nem léteznek. Mintha átéreznék ők is az ünnep meghittségét: persze hogy a puha karácsonyi takarókon alszanak órákat, a karácsonyi párnáknak nekidőlve, vagy épp a karácsonyi ajándékcsomagokból és zacskókból kell őket előhalászni! 🙂 Legnagyobb sajnálatomra Mokka a diós bejgli nagy rajongója – több alkalommal érkeztem a konyhába arra, hogy a kikészített bejgliből lakmározik, vagy épp a földre lerántotta a félig megkezdett csomagot, és kirágta a fóliát, hogy hozzáférhessen a csemegéhez… (Férj nem mondanám, hogy díjazta eme tettét, jajjj…) Nálunk egyébként nagyon rendesek, mert tiszteletben tartják a karácsonyfát, nem szokták megrongálni, talán a Jézuska beszélt a fejükkel…?
  • Karácsonyi palacsinták – nagy sikert arattam velük, íme a receptjük!
  • Végignézni a nappalin, mely arra vár, hogy megjelenjen a család: szikráznak a gyönyörű karácsonyfa színes fényei, a sok ajándék a fa alatt várja becsomagolva, hogy kis gazdáik megérkezzenek, ünnepi asztal adventi koszorúval a közepén, gyertyák és mécsesek meggyújtva… és persze az ünnep illata a levegőben.
  • Minden évben leírom, de idén sem maradhat el: Mennyből az angyal a gyerekekkel, majd ajándékbontás és karácsonyi vacsora, és koccintás saját készítésű vegán Bailey’s-zel…
  • Az idei karácsonyi vacsora szerintem nagyon jól sikerült, a menü a szokásos gesztenyés vöröslencse krémleves, előételnek vegán faux fois gras, azaz ál-libamáj volt, majd Ella magos-lencsés „sültje” krumplipürével és körtés-„fetás” áfonyás kevert salátával. Sajnos a desszertre nem jutott időm, így vegán trüffelgolyókat szolgáltam fel, melyeket nem én készítettem, hanem előzetesen megrendeltem.
  • Készült még karácsonyi fűszeres magkeverék is, Nigella receptje alapján, ez is egyik nagy kedvencem már hosszú évek óta.
  • Kinyitni az adventi naptáram utolsó ablakát. Nagyon nagy örömöt okozott idén a bio, fair trade csokikkal megtöltött naptár, melyet Férjtől kaptam. Ami még kedvesebbé tette a naptárt, hogy minden ablak egy idézetet vagy üzenetet tartalmazott. Kicsit sajnáltam is, mikor a legutolsó ablakhoz értem…
  • Karácsony másnapján habos kávé a szokásos karácsonyi muffinjaimmal, melyeket elkészítek pár éve minden december 25-én.
  • Szüleimmel, nagypapámmal, testvéremékkel ünnepelni – tavaly erre csak a kertben volt lehetőségünk, de most olyan volt a karácsony, akárcsak régen. Beszélgetés, finomságok, ünnepi hangulat – csak a hó hiányzott, amit sajnos idén sem hozott el nekünk a Jézuska.
  • Sok-sok szép ajándék, melyek között rengeteg kézzel készült finomság is volt!!! Egy ideig nem kell attól tartanom, hogy mit eszem majd reggelire! 😉
  • Karácsonyi séta a családdal és Indy-vel a tóhoz: bár nem volt egy hosszú kirándulás (nem igazán tudom ilyenkor kirobbantani a családot hosszabb időre), de én ezt is nagyon értékelem, és továbbra is tervezem, hogy az új évben több közös kirándulásra kerítünk sort!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Kívánok Neked még boldogságban, örömteli pillanatokban gazdag „maradék” 2021-et, ha van lehetőséged rá, pihenj, kapcsolódj ki, s hangolódj az év utolsó napjára, a szilveszterre, bármit is tervezel ezen a napon, féktelen bulit vagy otthoni lazulást (én ez utóbbit választom 🙂 ).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .