Azt hiszem lassan átkeresztelem ezt a bejegyzéssorozatot „minden második vasárnapillanatokra”, mert úgy tűnik, mostanság csak kéthetente jutok odáig, hogy számba vegyem a hetem örömeit. Na, nem mintha nem lenne belőlük bőven (helló, itt a nyár!), hanem mert annyi minden történik velem mostanában, hogy az írás és ezáltal a blog megint háttérbe szorult egy kicsit.

♥ A spárga még mindig lenyűgöz, eszem párolva, levesnek, zöldségmixbe, sőt még tofurántottába is… Te is szereted? Én odavagyok érte!

♥ Apropó tavasz és nyár első örömei: most már teljes mellszélességgel tombol az eperszezon, így eszem, amennyi belém fér. Turmixba ugyan kicsit sajnálom, de a puhábbak abba mennek, és bevallom, azért más az íze, mint mikor a fagyasztott gyümit teszem a turmixba… Szóval magába, sütire, turmixba… lekvár és szörp nem készül, arra végképp semmi energiám, de ezt a kérdést már elengedtem. 🙂

♥ A gyerekek születése óta nagy aromaterápia fan vagyok, több bejegyzésem is született ebben a témában, illetve igyekeztem mindig megbízható szakirodalmat fellelni, illetve jó minőségű, bevizsgált illóolajokat beszerezni. Most úgy tűnik megint eljött az ideje, hogy kicsit még mélyebben belevessem magam a témába – meg kell, hogy mondjam, a doTERRA világa teljesen magával!

♥ Megérkezett az első nagy rendelt csomagom, ami csomó isteni illóolajat tartalmaz, és most folyamatos kísérletezési és kipróbálási fázisban vagyok, elkezdtem egy-két olaj belső használatát is, amire eddig nem volt példa, talán bizalom vagy információ hiányában. A lényeg, hogy most illatosabbnál illatosabb napjaim vannak, és minden nap bebizonyosodik, az illóolajok mennyire fantasztikusan sokrétűek! (Most épp egy nyugtató levendulás keverék lengi be a hálót, amit már elég régóta használok a gyerekeknek, és én is teljesen belehabarodtam az illatába.)

♥ Ölembe mászó Chili cica, akinek mostanság az lett a szokása, hogy akkor támad le kedvességi rohamával, mikor épp csinálnék valamit… Például gépelnék… De ki tud ellenállni ennek a doromboló szépségnek?!

♥ Indy-vel haladunk rohamléptekben a célunk felé (talán ez is az oka annak, hogy mostanában kevesebbet írok!). Minden nap tréning, kisebb koncentrációs gyakorlatok, finomítás a kűrünkön… Időnként videók is készülnek, melyek eddig Indy Instagram oldalán jelentek meg, de ettől a héttől kezdve elindult Indy YouTube csatornája is! 😀 Aki nem látogatja az Instagramot, de érdeklődik az iránt, hogy milyen is a dog dancing gyakorlás egy hovawarttal, akkor azt szeretettel várom itt.

♥ Befejeztem Lanny Bassham In Winning Mind című könyvét. Hát, továbbra is mindenkinek nagyon ajánlom, akinek nem okoz gondot az angol nyelven való olvasás. Alapmű!

♥ Bazsarózsák, bazsarózsák, bazsarózsák… A rózsaszín a kedvencem, de van a kertben már fehér és bíborszínű is. Valami csodásak!!! Indy is így gondolja… 🙂

♥ Szüleim látogatása, beszélgetés a kertben, séta a gyerekekkel és persze a kutyával… jó megint személyesen is beszélgetni és nem csak telefonon vagy Skype-on!

♥ Hihetetlen, de elindult az ovi Törpillának, ahova először nehéz szívvel vittem, bevallom őszintén. Nem csak mert még volt bennem egy kis félsz, hogy valóban biztonságos-e, hanem azért is, mert annyira megszoktam, hogy itthon van velünk. De tudtam, a kis barátai társasága nagyon fontos neki ennyi szünet után. Így most már minden nap megy az oviba, de ebéd után megyek érte, és a délután fennmaradó részét otthon tölti.

♥ Kismanó cuki üzenetei, melyeket Férjnek ír, majd titokban ide-oda elhelyezi őket. Az esetek többségében bocsánatot kér rajtuk, hogy nem fogadott szót, de olyan is van, hogy jó munkát vagy jó éjszakát kíván. Annyira édes!

♥ Hosszú kihagyás után szülinapi ünneplés és találkozó tesómékkal. A kis (és nagy) unokatesók is alig várták már, hogy együtt játszhassanak, és végre megcsodálhattam, hogy a család legkisebb tagja milyen ügyesen áll (és pár lépést még megy is!) egyedül!

♥ Minden nap (már szinte „vallásosan”) jóga Adriene-nel. Futás előtt futás előtti bemelegítő jóga, napindító jóga, nyújtó jóga…

♥ Férjjel futni menni ♥

♥ Kora reggel a takaró alá bebújó Törpillát átölelni, a kis puha kezecskéit simogatni. Pici kora óta szokása, hogy mikor hajnalban vagy reggel átjön, megfogja a kezem, és az ujjaimat nyomogatja, simogatja, rakosgatja… a mai napig csinálja ezt, és annyira szeretem! Egészen közel van az arca az arcomhoz, így ha kinyitom a szemem, még szemüveg nélkül is látom a tökéletes porcelánfehér bőrét, melyet az orra körül apró szeplők pettyeznek, és rám néz gyönyörű zöld szemeivel… hát elolvadok tőle teljesen!

♥ Végigcsinálni a napi kiszabott torna adagot. Azt nem mondanám, hogy maga a torna bármennyire is örömmel töltene el. Szenvedés a köbön! Újra kezdtem Tracy Anderson Methamorphosis című programját, ami minden csak nem kíméletes. Így az egyetlen igazán örömteli pillanat az, amikor vége a napi tornának… 😀

♥ Rohamosan fejlődő paradicsom, uborka és fodros kel palántáimban gyönyörködni. Alig várom már, hogy szüreteljek!

♥ Indy egyre többet van velünk a teraszon, néha felügyelet nélkül is, ami néha vicces helyzeteket eredményez. Valamelyik alkalommal kinézek a teraszra és mit látok? A kutya a legnagyobb lelki nyugalommal foglalta el kedvenc helyemet, a kipárnázott nyugágyat, és épp horkolva aludta az igazak álmát… Erre felháborodottan kopogtam ki neki az üvegen keresztül, hogy ébresztő!! Gyenge kísérlet volt ez csupán, mivel Indy éppen hogy csak a fejét emelte fel, majd visszafeküdt, és aludt tovább… 😀

Neked mi tette boldoggá az elmúlt heteidet?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .