♥ A blog 7. születésnapja alkalmából ÚJRA bejegyzést írni! Egyszerre volt kicsit félelmetes, felemelő, izgalmas, szokatlan és mégis ismerős! Több mint 1000 bejegyzés megalkotása után ezt sem hittem volna soha… 🙂

♥ A hét legeslegnagyobb öröme, hogy VÉGRE megszabadultam a fogszabályozómtól! Juhéjj! 🙂 El sem hiszem, hogy már nem kell minden egyes étkezés után fogat mosnom, hogy nem sebes folyamatosan a szájam belül… Oké, azért hogy ne legyen korai az örömöm, kaptam még éjszakai fogszabályozót újabb egy évre, aminek a viselése egyelőre még elég nagy szenvedés… De a nappalokat igazán élvezem! 😀

♥ Bár mindhárom gyereket lovagolni vinni nem kis macera (főként ilyen időben!), de megéri: mindig nagyon élvezem a természet és a lovak közelségét – az utóbbi időben pedig többször volt, hogy Indy is velünk tartott (ami kb. olyan, mintha még egy gyerek jönne velünk, tekintve hogy még elég sok vele a baj, de nem baj! 🙂 )

♥ Egyik hétköznap reggel arra ébredni, hogy a sötétben felgyullad a gyerekek gardróbjában a villany… és megpillantani az ötéves Törpillát, aki felkelt, hogy kikészítse a lassan kilencéves és a tízéves tesók ruháit! Annyira megható volt, tényleg kikészítette nemcsak a fiúk, hanem még az én aznapi szettemet is!

♥ Indyvel dog dancing órára menni, melyre idestova már 10 hete szorgalmasan megyünk, nagy-nagy lelkesedéssel és örömmel. Meglepő, hogy már kétszer is előfordult, hogy sehol az égvilágon nem volt egy egészen apró hópihécske sem, viszont Szigethalomra beérve csodás havas táj fogadott… Hamarosan szeretnék a dog dancingről külön bejegyzésben is beszámolni, annak ellenére hogy ez eléggé egy „réteg-téma” (vagy talán épp azért?!).

♥ A nagy bosszankodás után jól kiröhögni magam, miután a kutyám teljesen leégetett az egyik nagy állatáruház lánc boltjában. Ugyanis a kasszánál épp mikor fizetni akartam, telibe jelölte (elég nagy mennyiséggel) a mellettünk parkoló kutyakajáktól roskadozó raklapot… Én hebegve kértem elnézést, majd kénytelen voltam egy papírtörlővel megpróbálni a tűzoltást… A szörnyű az, hogy ez már máskor is előfordult, így most is minden idegszálammal a kutyán csüngtem – aki felhasználta az egyetlen alkalmat a kasszánál, hogy túljárjon az eszemen!!!

♥ Finom körtés-fahéjas-csokis zabkása reggelire. Úgy döntöttem, erről írnom is kell egy bejegyzést, ha még nem olvastad, itt találod!

♥ Kismanóval 5 perces MARVEL történeteket olvasni lefekvés előtt – még nem igazán kapott rá az olvasás ízére, így egy oldalt én olvasok, egy oldalt pedig ő. Egyébként épp Tündér Lala van soron az esti mesék között, de a MARVEL világa (bár soha nem látta még egyik filmet sem) sokkal vonzóbb – mindent be kell vetni a cél érdekében! 😉

♥ A világ legcukibb macskája múlt héten beteg lett, most először: húgyúti gyulladása volt, azaz felfázása! Ez elég nagy tragédiaként érte a családot, mert gyakorlatilag ötpercenként kellett szegénynek pisilnie, melynek folyományaként mindenhol kis tócsák kezdték elborítani a lakást… Végül Chili betegszabira ment az egyik fürdőbe pár napra (még jó, hogy kettő van!), ahol kb. kétóránként takarítottam és fertőtlenítettem. Az antibiotikum, a diétás kaja, a gyulladáscsökkentő, sajnos némi infúzió – és jó sok szeretet végül meghozta a gyümölcsét, és hétfőn az orvos gyógyultnak nyilvánította! Érdekes, hogy amint jól érezte magát, megszűnt a probléma a szobatisztasággal. Mindannyiunk legnagyobb megkönnyebbülésére.

♥ A világ legcukibb macskája bekuporodva a fás kosárba (amiből épp kifogyott a fa). Mennyire édes?!

♥ Szombati biopiacozás Törpillával – igyekeztem amennyire lehet rövidre fogni, mert mindig nagyon türelmetlen. Amennyire lehet bevonom a vásárlásba, szeret ő is válogatni, véleményezni, de egy idő után már sem ez, sem az nem elég, hogy rollerrel jön, így kicsit változatosabb a beszerzőkörút, mintha gyalogolnia kellene mellettem.

♥ Vasárnapi családi korizás a Műjégen – ami nem is tudtam, hogy idén 150 éves! Én speciel több mint 20 éve nem voltam, így nagyon fura élmény volt megint ott lenni. Nagyon sokat változott – előnyére, a modernizáció mellett viszont megmaradt régi bája, ami annyira egyedülállóvá teszi. Mivel paráztunk a tömegtől, már nyitás előtt odamentünk, a jegyet pedig online vettük meg. Ennek köszönhetően elsőként léphettünk be, a gyerekek nagy örömére! Bár mire oda jutottam, hogy mindhárom gyerek és mi is felvettük a korikat, már bőven voltak a jégen. Ennek ellenére az első óra egész „szellős” volt, ami fennmaradó időről nem volt elmondható, kivéve a zárás előtti kb. egy órát.

♥ Férjjel együtt korizni, ami mindkettőnk számára új élmény! ♥

♥ Törpilla iszonyú lelkes volt, és háromszor fél órás korcsolya oktatáson vett részt – olyan büszke voltam rá!

♥ A fiúknak is megjött a kedve, így ők is mentek egy órás oktatásra, ahol olyan aranyosak voltak, mikor meglepve tapasztalták, hogy ügyesebbek, mint a felnőttek. 😀

♥ Minden nap jógázni fél órát, mely szokásomat január 1-je óta tartom (pár kivétellel), a részletekről hamarosan beszámolok itt a blogon, mert nagyon lelkes vagyok! ♥ A jógázásnál néha Chili is csatlakozik, és amellett, hogy megpróbál mindenféle fondorlattal hozzájutni a jógaszőnyegemhez, hogy szétkaparja, néha ő is egész jó pózokat mutat. 😉

♥ Lábmasszázs + Columbo Férj társaságában. Lehet egyet találni, hogy ki masszírozta kinek a lábát 😀

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

“VasárnaPillanatok #323: Szia, Boldog Blog!” - 6 hozzászólás

  1. De jó-de jó!#Végre-újra:)#Hiányzott!
    Íme a hét első boldogság morzsája, ezt feljegyzem a jövő heti visszatekintéseMhez 🙂
    Újra olvashattam a VasárnaPillanatok-at❣️
    Mona

  2. Nem tudom miért, de a mi macskánknak is az a mániája, hogy a polifoam matracot próbálja szétrágni, vagy legalább aláfurakodni, miközben tornázom rajta 🙂

  3. De jó, de jó, de jó…………. , hogy itt vagy! Már vártalak! 🙂 Várom a jógás élményről a beszámolót 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .