♥ Az év utolsó napján és az elsőn is sikerült elvégeznem a jóga feladataimat, ami nem kis feladat volt a gyerekekkel otthon a hátam mögött. Egyik alkalommal még Törpilla is csatlakozott, annyira cukin jógázik, hogy nem lehet vele betelni!

♥ Egy kis újévi rendrakás, ami után kifejezetten jobban éreztem magam – bár azóta már hírmondója sem maradt…

♥ Almás palacsinta házi áfonyaszósszal, ami a nagy sláger a családban. Az áfonyaszószt egyébként imádom kókuszjoghurtra önteni, de torták tetejére is isteni finom.

♥ BÚÉK 2019! Kicsit izgultam, hogy miként is fogadja majd Indy a nagy durrogtatást. Hát, nem hittem a szememnek, de igazából sehogy. A legnagyobb lelki nyugalommal feküdt az ajtó előtt a kosarában a legnagyobb tűzijátékozás közepén – sőt, valahogy kicsempészte a garázsból a gyerekek gumicsizmáját és jól szétrágta kb. 10 perc alatt. Azért bevettük éjszakára, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretünk, de csodásan helyt állt ezen a hangos éjszakán.

♥ Elsején reggelre nagyon finom frissen préselt levet készítettem, melyhez almát, répát, zellerszárat, uborkát, gyömbért, kurkumát, mandarint és citromot használtam föl. Nagyon finom lett!

♥ Hagyományos elsejei ebéd szüleimnél, ahol viszontláthattam Chilit, és megígértem neki, hogy hamarosan hazajöhet – mondjuk nem tűnt úgy, mintha nagyon odalenne, hogy anyukáméknál kell tengetnie napjait… Sőt, mindig meglepődöm, hogy mennyire nem hatja meg az érkezésem. 😀 Én lelkesen rohanok hozzá (az alattvaló), ő pedig kellő méltósággal hagyja, hogy kiörömködjem magam. 🙂

♥ Azért jó a téli időszak, mert végre kicsit több időm jut az olvasásra – tulajdonképpen a kertben töltött idő nagy részét fordítom erre a célra. Mivel annyira imádok olvasni, azonban időm így sincs túl sok rá, hajlamos vagyok, hogy egyszerre több könyvet olvassak, éppen attól függően, hogy melyikhez van jobban kedvem – vagy indíttatásom.

Jelenleg a könyvtartó kis asztalkámon található könyvek: Steiner Kristóf – Kristóf titkos receptjei (nemcsak a receptek őrült jók benne, hanem nagyon-nagyon tetszenek az összekötő szövegek is, néhol elgondolkodtatnak, néha pedig nevettetnek, szóval szuper szórakozás, egy baj van csak, hogy mindig marha éhes leszek, ha olvasom!), Karen Pryor – Reaching The Animal Mind (nagyon érdekfeszítő!), Michelle Nagelschneider – Macskákkal suttogó (ezt már egyszer elolvastam, de hasznos infókat tartalmaz), Morgan Spector – Clicker Training for Obedience (ezt kijegyzetelem egy füzetbe, valami fantasztikus könyv, ez alapján állítom össze Indy képzési tervét).

♥ Visszakapni Chilit, aki a rá jellemző hűvösséggel és fensőséges tekintettel pásztázta végig a nappalit, majd megengedte, hogy megsimogassam, és ezt követően megkérdezte, hogy mikor szolgálom föl az ebédet…

♥ Esett a hó! Persze nem volt sok és nem volt tartós, de akkor is olyan szép volt! A hóesés megihletett, hogy mandulatejből istenien habos forró csokoládét készítsek, melybe étcsokoládét olvasztottam, a tetejét pedig kakaóbabos-sós étcsoki darabkákkal szórtam meg. Hmmmm!

♥ Szombat reggeli hóesésben kutyaiskolába menni Indy-vel – bevallom, kis stréber gazdiként már alig vártam a pillanatot, hogy ovisból sulissá avanzsáljunk, és most nagy lelkesedéssel indultunk az első órára.

Az első hétvége igazán inspiráló volt, vagy 10-12 másik gazdival és kutyával kezdtük meg az összecsiszolódást, ami ugye nem megy az elején teljesen zökkenőmentesen, de nagyon izgalmas volt figyelni, hogy a különféle méretű, fajtájú, vérmérsékletű, nemű és korú kutyusok hogyan kommunikálnak egymással.

♥ Isteni finom narancsos-vörös áfonyás-csokis muffinok vasárnapi reggelire – ezt a receptet nemsokára Veled is megosztom, mert tényleg nagyon jól sikerültek!

♥ A torkom és a köhögésem napról napra egyre jobb (hurrá!9, de sajnos még mindig nem vagyok elég jól a futáshoz (a fenébe). Azonban nagyon remélem, hogy jövő héten már más lesz a helyzet!

♥ Megérkezett a 2019-es naptáram, amibe gyorsan beleírtam az első egy hónap leendő programjait – lesz belőlük bőven!

Neked mi tette boldoggá az év első hetét?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .