♥ Last minute barkaágakat venni és a gyerekekkel felaggatni a szokásos kinti (műanyag tojások, időjárásállóak) és benti (fából illetve fonalból készülnek) díszeket. Ahhoz képest, hogy két hete úgy indultam neki a húsvétnak, hogy semmi energiám díszíteni, és legszívesebben idén kihagynám, a gyerekek lelkessége megint rám ragadt!

♥ Felfedezni, hogy a jógaórán végzett intenzív, mély légzés milyen pozitív hatással van az ember hajlékonyságára. Maga a légzés a nyújtó pozíciókban olyan extra hatékonyságot biztosít, amire eddig soha nem gondoltam! Kifejezetten nagy a kontraszt az óra elején és végén tanúsított hajlékonyságom között, aminek nagyon örülök!

♥ Szignifikánsan csökkent a múlt hétvégi erős sarokfájásom – a pihentetésnek (ilyenkor kötelező jelleggel mindenhová a neon színű futócipőmben járok, nem néznek ízlésficamosnak…) és a Flector tapasznak köszönhetően.

♥ Amikor Törpilla azt mondja, hogy „naaaagyon szeretleeek, Anya!” majd hozzáteszi, hogy „Te vagy a legeslegjobb anyuka a világon!”. És közben erősen szorongatja a kezem. A napom fénypontja. 🙂

♥ Ezen a héten is készítettem frissen préselt leveket – mindig nagy mennyiségben készítem, így kis üvegben félretéve jut másnapra is egy kis extra vitamin. Imádom ezeket a „potya” napokat!

♥ Nagymanó iskolai gitár-szereplése nagyon jól sikerült – micsoda öröm!!

♥ Ezen a héten szigorúan odafigyeltem a jógaoktatóm által javasolt gyakorlatok elvégzésére, egészen pontosan 3x sikerült elvégeznem őket (sőt, még az előírtnál többet is!), ha magát az órát nem vesszük számításba. Egyre jobban megy a napüdvözlet és a lótuszülés! 🙂

♥ Pénteken ünnepeltük nagypapám 88. születésnapját. ♥ Mindig nagyon jó a családdal együtt ünnepelni, és nagyon hálás vagyok, hogy sokadszorra koccinthattunk nagypapám egészségére (kölyökpezsgővel).

♥ Szombati piacozás Törpillával és anyukámmal. Törpilla nagyon elégedett volt, hogy felvehette az esőnadrágját, -dzsekijét és -kalapját (a gumicsizmáját már megint kinőtte, így a téli csizmájában jött). Annak ellenére, hogy pont a piacon való tartózkodásunk alatt nem esett az eső. 😀

♥ A fodros kelek valami csodálatosak a kertemben! Nemcsak hogy átteleltek, hanem valósággal megtáltosodtak az utóbbi időben! a fű pedig egyre zöldebb, egyre sűrűbb. Már alig várom, hogy nyíljanak a nárciszok és tulipánok, egyelőre még félénken rejtegetik bimbóikat…

♥ Szombat délután szakadó esőben elrohantam otthonról Törpillának gumicsizmát venni (nehogy szegény gyerek gumicsizma nélkül keresse a tojásokat vasárnap reggel…). Ilyenkor ha megoldható, nélküle megyek, mert sokkal gyorsabb és egyszerűbb a dolog (ha egyszer a fejébe veszi, hogy neki melyik cipő vagy csizma tetszik, akkor lőttek az én elképzeléseimnek!). Magammal vittem a kinőtt csizmácskát, majd megvettem az újakat. Külön bónusz: 20% húsvéti kedvezményt kaptam a vásárlásra!

♥ Barkochbázás Kismanóval – egyre ügyesebb, ugyanakkor ebben az életkorban még olyan aranyos a gyerekek gondolkodásmódja, külön öröm velük ezt a játékot játszani!

♥ Húsvét vasárnapi tojásdekorálás, rajzolgatás, játék a gyerekekkel.

♥ Az időjárás sajnos nem volt ma hozzánk kegyes, de ennek ellenére nem maradhatott el a gyerekek által annyira várt tojáskeresés! Reggel még nagyon mostoha volt az időjárás, így kicsit későbbre halasztottuk a tojásvadászatot: egy óvatlan pillanatban, mikor kisütött a napocska, a nyuszi szétpotyogtatta a kertben az apró csokitojásait és meglepetéseit.

♥ Minden évben imádom nézni, ahogyan a gyerekek bokorról bokorra futkosnak, hogy megtalálják a nyuszi ajándékait – csak olyan gyorsan vége lesz, mert fürgék, mint a… nyúl!

♥ Vasárnap esti lábmasszázs – Férj annyira jól masszíroz, hogy legutóbb csalódás volt egy hivatásos masszőr teljesítménye…

♥ Vörös kiscicát keresünk, melyről a blog Facebook oldalán is közzétettem egy hirdetményt. Erre Nagymanó is megrajzolt a saját kis hirdetését. Annyira cuki!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .