Lájkoltad már a Napi Boldogságot? Ha igen, sajnos ez még nem jelenti azt, hogy értesülsz is a hírekről, melyeket közzéteszek a blog Facebook oldalán.

Mint már biztosan Te is észrevetted, az általad kedvelt oldalak bejegyzéseit sok esetben nem látod megjelenni a hírfolyamodban. 🙁

Ez a jelenség egészen pontosan 2012-ben kezdődött, mikor a Facebook elérkezettnek látta az időt arra, hogy az oldalakat üzemeltető cégektől (és persze magánszemélyektől) több hirdetési bevételt generáljon.

Eleinte a változás nem volt erőteljesen tapasztalható, viszont az évek folyamán egyre megszorítóbb algoritmusokat vezettek be, így ma már hirdetés nélkül egy oldal bejegyzéseit a követők csupán elenyésző hányada láthatja csupán (persze ez múlik az adott poszt népszerűségétől is, hiszen minél többen lájkolják, annál többen is látják majd).

Például az én majd’ 12 ezres Facebook követői táboromban egy-egy posztot mindössze körülbelül 800-900-an látnak egy-egy alkalommal! Tehát hiába teszem közzé például egy új blogbejegyzésről az ismertetőt az oldalamon, ezt a követőim elenyésző százaléka látja csak majd. (Kivéve persze, ha súlyos pénzeket költök arra, hogy ez ne így legyen…)

Ha azt akarod, hogy ne a Facebook döntse el helyetted, hogy mit szeretnél látni a hírfolyamodban, akkor a következőket teheted – például a Napi Boldogság esetében (de ez minden oldalra érvényes).

Menj rá a Napi Boldogság Facebook oldalára, majd a borító kép alatt található sávban:

1.       Kattints a „FOLLOWING”/”KÖVETED” feliratra.

2.       Az így legördülő menüsávban az „IN YOUR NEWS FEED”/”A HÍRFOLYAMODBAN” alatt kattints a „See First”/”Megjelenítés elsőként” feliratra.

Így a hírfolyamodban az adott oldal bejegyzései elsőként lesznek megjelenítve és nagyobb hangsúlyt kapnak.

De ha ez sem lenne elég, (mert még ez esetben sem biztos, hogy mindenről értesülsz), beállíthatod, hogy kapj értesítést minden bejegyzésről.

Ha szeretnél minden bejegyzésről értesítést kapni, tedd a következőt:

1.       Kattints a „FOLLOWING”/”KÖVETED” feliratra.

2.       Az így legördülő menüsávban kattints a „NOTIFICATIONS”/”ÉRTESÍTÉSEK” melletti kis ceruza ikonra.

3.       Az így felugró kis ablak „Posts”/”Bejegyzések” szekciójában válaszd a „Standard”/”Normál” beállítást.

4.       Végül a „Done”/”Kész” gombra kattintva erősítsd meg a módosításod.

Így minden bejegyzésemről kapsz értesítést, és egyet sem szalasztasz majd el! (Ne aggódj, jelenleg az átlag bejegyzési sűrűség kb. 3-4 poszt hetente, így nem kell attól tartanod, hogy telenyomom az oldalad értesítésekkel. 😉 )

Ezen két beállításon kívül még annyit tehetsz, hogy minél többször lájkolod az adott oldal (ez esetben a Napi Boldogság) bejegyzéseit, mert minél többet kedveled egy adott oldal posztjait, annál többet jeleníti meg majd Neked a jövőben az oldalhoz tartozó bejegyzéseket a Facebook.

Remélem, hasznos volt ez a kis technikai összefoglaló, szerintem mindenképp érdemes alkalmazni a leírtakat azon oldalak esetén, melyeket igazán szeretsz. 🙂

Amennyiben pedig szeretnél extra hírösszefoglalót, vagy nem használod a Facebook-ot túl gyakran, most már feliratkozhatsz a Napi Boldogság hírlevelére is, melyben e-mail címedre küldök összefoglalót az aktuális friss bejegyzésekről és hírekről. 

A hírlevélre a Napi Boldogság kezdő oldalán rögtön a fenti menüsáv alatt feliratkozhatsz, vagy a jobb oldali menüsávban is van erre lehetőség.

Fotók forrásai: ecochicmovement.com és brit.co

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .