Hidd el, létezik olyan, hogy azt érzed, ez maga a mennyország, mikor egy édességbe belekóstolsz… Ha van szerencséd ezekhez a csokis-vaníliás mini parfékhoz, akkor legalábbis biztosan!

Főként, ha megtudod, hogy nem tartalmaznak finomított cukrot, glutént és teljesen növényi alapúak. Az pedig már külön bónusz, hogy sütést sem igényelnek! Ide velük!!

Komolyan mondom, hogy ezek a csokis-vaníliás mini parfék mindenkit levesznek a lábukról, vegánokat és húsevőket egyaránt. Szerintem legalábbis bődületesen finomak.

Csupán az a baj, hogy nem kicsit addiktívek – s mint a legtöbb finom desszert, nem igazán dicsekedhetnek alacsony kalóriatartalommal… De az legalább vigasztaljon, hogy csupa egészséges, természetes hozzávalót tartalmaznak 😉

Mindenképp megéri kipróbálnod, mert nagyon egyszerű az elkészítése és tényleg isteni a végeredmény.

Egy kis megjegyzés: amilyen kicsinek látszik, olyan tartalmas – véleményem szerint egy főnek bőven elegendő egy darab tortácska (a többit pedig a mélyhűtőben rejtegetheted a következő fogyasztásig – mikor lesz már holnap?! 🙂 ).

mini-parfe-2

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):

Csokis-mandulás alap:

  • fél csésze mandula
  • fél csésze magozott datolya (lehetőség szerint királydatolya, amennyiben nem áll rendelkezésedre, csak a hagyományos datolya, mindenképp áztasd be kb. 15 percre forró vízbe, így megpuhul)
  • 2 ek nyers kakaópor (vagy natúr kakaópor, ha nincs otthon nyers)
  • egy csipet só

Vaníliakrém réteg:

  • 1 és 1/2 csésze kesudió, min. 4 órára vízbe áztatva
  • 1/3 csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1 csésze kókusztejszín (vagy konzerv kókusztej – főként a zsíros része, kipótolva a híg részből)
  • 1/3 csésze juharszirup
  • 2 tk vaníliakivonat (ha nincs, akkor két egész vaníliarúd kikapart magjai)
  • 1/4 tk só

Csokikrém réteg:

2 ek nyers kakaópor (vagy natúr kakaópor, ha nincs otthon nyers)

mini-parfe

Tedd a csokis-mandulás alaphoz szükséges hozzávalókat robotgépbe. Addig járasd a gépet, amíg nem képződik az összetevőkből laza tészta. A ragacsos tésztának össze kell tapadnia, ha összenyomod az ujjaid között.

Tégy 12 darabos muffinformába papírkapszlikat. Mindegyik aljába tégy kb. egy evőkanálnyit a csokis alapból, majd alaposan nyomkodd le. Ha túlzottan ragad a kezedhez, egy kis folpackot bevethetsz, azzal döngöld le a tortácskák alapjait. Ezután tedd a muffin formát a mélyhűtőbe.

Ezután jön a vaníliakrém réteg készítése. Szűrd le a vizet a beáztatott kesudióról. Tedd a vaníliás réteghez szükséges összes hozzávalót turmixgépbe vagy robotgépbe.  Dolgozd tökéletesen simára.

Tegyél kb. 2-2,5 evőkanálnyit a vaníliás rétegből a csokis alap tetejére. Tedd vissza a mélyhűtőbe kb. 20 percre, hogy a vaníliás réteg megdermedjen.

Így készítsd addig a csokikrém réteget: a maradék vaníliás krémbe szórd bele a kakaóport, majd dolgozd simára. Kanalazd rá a csokikrémet a megdermedt vaníliás réteg tetejére (egyenlő arányban elosztva a kis muffinformák között).

Tedd kb. 4-6 órára a mélyhűtőbe, amíg teljesen meg nem fagy.

Ezután vedd ki a mini tortácskákat a muffin formából, és légmentesen záródó műanyag tárolóban tartsd a mélyhűtőben. Ezután amikor csak kedved szottyant egy kis csemegézésre, előveheted a varázsdobozod. 😉

Fogyasztás előtt hámozd ki a papírkapszliból, s hagyd kb. 10 percet engedni szobahőmérsékleten, így tökéletes parfés állaga lesz. Ha szereted a kevésbé hideg, krémesebb édességeket, akkor várj, amíg teljesen kienged (kb. 15-20 perc szerintem). Így is nagyon finom!

Lehet díszíteni kakaóbab törettel vagy kókusztejszínhabbal/növényi tejszínhabbal, de én ez utóbbit már túlzásnak tartottam (így is elég gazdag, krémes az állaga, szerintem több zsiradékot ez a desszert már nem igényel).

Recept forrása: Vegan Huggs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .