001-collage-1

Ez a hét is úgy múlt el, akár egy szempillantás (kérdem én, mindig így lesz ez?!). Erről Krajcsó Nelli (Slow Budapest) mesélt és mutatott egy fantasztikusan vicces videót a szombati Pozitív Nap rendezvényen (de ne szaladjunk még ennyire előre!). Hát, én szakadtam a röhögéstől. Eszméletlen találó! 😀

Hétfőn vásároltunk Törpillával, és olyan jó volt vele nézelődni-vásárolgatni, annak ellenére, hogy megszökik, kacarászva rohan előlem (a parkolóban is, jajjj!). Ha olyan irányba akarom vonszolni, ahova nem akar menni, akkor röhögve a betonra veti magát (megint csak jajj…). Leginkább a vállamon átvetve viszem, mint egy megszállott őrült. Igen, kérem szépen, este nincsenek gondjaim az elalvással.

♥ Belebotlottam ebbe a frenetikusan humoros zenés klipbe, melyet nem akarok részletezni, mert meg kell nézni, de alapvetően a tréning- és edző szerkós csajokról szól (akik épp nem edzenek és nem is ez a szakmájuk). Vígan hahotáztam a videóban szereplő nők láttán – nagyon bírom ezt a típusú angol humort! 😀 (Bevallom, vagy ötször láttam, mert állandóan le kellett játszanom Törpillának – na jó, igazából én is élveztem.)

Kedden eszméletlen finom chia magos zabpudingot reggeliztem, aminek a receptje fel is került a blogra. Majd másnap is ezt ettem. És harmadnap is. Hidd el, tényleg nagyon finom!

Szerdán (szokás szerint) reggeli turmixot készítettünk Törpillával, de most nem a kedvenc mini gépünkkel, hanem a nagy böhömmel, mert most nagy mennyiségű fagyasztott szeder is került a turmixba, amivel nem akartam a kicsi pengéjét „fárasztani”. Meg is örökítettem az önfeledt pillanatot, ahogyan Törpilla a „tumikszot” készíti. Imádom! Miután bedobtuk a banánt, felkiált, hogy „sajáta, sajáta”, és a hűtő felé indul. Ez alatt azt érti, hogy vegyem ki a hűtőből a fodros kelt és azt is tegyük bele.

♥ Ezután sétálni mentünk a csodás napsütésben és Törpilla „lenyírta” a füvet az utcán. Vicces, ahogyan a kis műanyag fűnyírót tolja, amit a tesóktól örökölt. Ezt a kis fűnyírót már mindegyik gyerek tolta az utcán. Másik legújabb szórakozása a motorozás,  amit egyelőre még én is nagyon élvezek (mert még nem tud olyan gyorsan menni, vahaha…)

Csütörtökön röhögtem egy nagyot ezen az Apple reklámon, melynek a főszereplője Taylor Swift (a csaj egyszerűen zseniális). 😀

♥ Ezen kívül közkívánatra kertészkedtünk – azaz ha már Törpilla kiborította az összes eszközömet a kertésztáskámból, akkor kicsit úgy is tettünk, mintha… (Bevallom őszintén, vele elég nehéz a kertészkedés, mert hamar elveszíti a türelmét és akkor jobb, ha nincsenek érzékeny növénykék a közelben!).

Pénteken színes édesburgonyából és pasztinákból készítettem isteni sült zöldség ebédet. Szokásosan valami mennyei lett! Nem is kell hozzá más, mint valami jó kis házi vagy bolti mártogatós (általában én szoktam készíteni, de most boltit ettem hozzá, mert semmi időm nem volt krémet készíteni).

♥ Szombaton jött a várva várt szombat, amikor is részt vettem a Pozitív Nap szuper önképző rendezvényén. Ez egy olyan nap volt, mely tényleg csak a résztvevőkről szólt – kikapcsolódhattak, feltöltődhettek és olyan eszméletlen előadóktól inspirálódhattak, mint Szendi Gábor, Al Ghaoui Hesna, Szily Nóra vagy Dragomán György. Talán ők voltak a legismertebbek a rendezvényen szereplő arcok közül, de nekem még nagyon tetszett Krajcsó Nelli (Slow Budapest), Molnár Ádám (A nap hőse) vagy Mező Péter (BachElit) előadása is.

♥ Bár én elsősorban kiállítóként voltam jelen (a látogatók egy-egy mosolygós almát és kinyomtatott Napi Boldogság letépkedős plakátokat kaptak az asztalomnál), de minden előadásra igyekeztem bemenni, és szinte kivétel nélkül mindegyik magával ragadott.

♥ Engem megríkatott Dragomán György „Kalap” című novellája, a pompás tolmácsolásban hallható Vivaldi Tavasz (non-stop borzongtam közben) és Al Ghaoui Hesna néhol félelmetes, néhol döbbenetes, de leginkább tanulságos előadása is.

♥ Komolyan mondom, hogy teljes átszellemültségben tértem haza, de nagyon ki is merültem (annak ellenére, hogy feltöltődtem, el is fárasztott a sok érzelem és új gondolat, meg persze a beszélgetés a rengeteg kedves résztvevővel, akivel találkozhattam).

anni napi boldogság

Vasárnap, vasárnap, mindig úgy szeretlek, de most nem Te voltál a kedvencem, mert jól benáthásodtam mára! Ráadásul a gyerekeket egyedül szórakoztattam és 2x főztem, így nem igazán volt időm pihenni sem.

♥ Azért jutott mára is sok pozitív momentum – például mikor ránézek erre a szép szál rózsára, amit az egyik asztalomhoz látogató hölgytől kaptam a rendezvényen. Ő is kapta ajándékba egy boltban, és úgy gondolta, tovább adja nekem. Olyan szép! 🙂

♥ Mai napra jutott örömként, hogy a körülmények ellenére lement három mosás (és ez nem kis teljesítmény!) és este Férj elpakolt helyettem a konyhában. Kösziiiii! ♥

♥ Természetesen azt sem hagyhatom ki, mikor este Törpilla elhelyezkedik a fiúk szobájában az ágyon, és hív engem. Mikor belépek, azt mondja: „Hajgatom.” Ezt szokta mondani, mikor elkezdem az esti mesét. Így adta a tudtomra, hogy már elkezdhetném 😉

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .