Utálom, mikor a reggel tiszta rohanás, kifutok az időből és még Törpilla is nyűgösködik. Azaz utálok minden hétköznap reggelt. 😉 Nem, ez nem igaz, csak azokat a hétköznap reggeleket utálom, mikor nem tudom, mit egyek, pedig már majd’ kilyukad a gyomrom. (Akik ismernek, azok tudják, hogy éhesen nem szerencsés szóba állni velem. 🙂 )

A legrosszabb, mikor 1. nincs itthon avokádó/még nem érett meg az a hülye avokádó 2. elfogyott a saját készítésű müzlikeverékem, mert a boltihoz már egyszerűen nem fűlik a fogam 3. nincs időm semmi komolyabbat összedobni (lásd annál a fejezetnél, hogy „soha”).

Na, ilyenkor tudok finoman szólva mérgelődni. Pedig mindezt a mérgelődést megelőzhetném. De tényleg!! Mégis hogyan?!

Ha már előző este elkészíteném a reggelimet.

Van, hogy este eszembe jut valami turmixolós recept, de már fáradt vagyok hozzá, hogy turmixgépet mossak el, és a gyerekeket sem akarom felébreszteni, miután végre elaludtak. Úgyhogy ez a verzió kilőve. Minden, ami nem tökéletesen friss másnap, az is kilőve (sajnálom, válogatós vagyok).

Így jön a képbe ez a fantasztikusan egyszerű és roppant finom chia magos zabpuding. Vagy inkább zabos chia puding? Nem tudom. A lényeg, hogy nem kell főzni, nem kell turmixolni, az embernek csak méregetnie és kevergetnie kell. Ezt még talán hulla álmosan is megoldhatod. Főként, ha tudod, hogy másnap milyen finomság vár Rád!

Egy reggeli, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tápláló, a végletekig kombinálható és még jól is szállítható. Halleluja!

zabpuding

Hozzávalók 1 főre:

  • 50 g zabpehely (kis szemű)
  • 180 ml növényi tej (rizs, mandula, zab, kókusz vagy akár ezek keveréke)
  • 1 érett banán
  • 1 púpozott ek chia mag
  • 1 tk vaníliakivonat (vagy egy rúd vanília kikapart magjai) – ezt helyettesítheted akár egy negyed teáskanálnyi fahéjjal is, ha azt jobban szereted

Tálaláshoz ötletek: pirított vagy nyers magvak (kesudió, dió, mogyoró, mandula), bogyós gyümölcsök (fagyasztott is jó!), felkarikázott banán, kakaóbab töret és bármi, ami eszedbe jut 🙂

Ezt tedd:

1. Hámozd meg a banánt, törd össze teljesen pépesre villával.

2. Öntsd hozzá a növényi tejet, a zabpelyhet, a chia magot és a vaníliakivonatot.

3. Jól keverd össze, majd fedd le és tedd hűtőszekrénybe. Tipp: egy kis tányérban törd össze a banánt, majd az összes hozzávalóval együtt egy csatos vagy sima befőttes üvegbe tedd bele. Ezek jól záródnak és szuperül lehet majd szállítani másnap a pudingodat, ha éppen arra van szükség.

4. Reggel vedd elő a hűtőből és díszítsd a rendelkezésedre álló hozzávalókkal. Én valamilyen magfélét mindenképp javaslok, mert a krémesen puha zabpudingot nagyon jól kiegészítik a roppanós magok. A vanília meg különösen jól harmonizál a kesudióval. (Fahéjhoz szerintem a mandula meg dió jobban megy.) Én ez esetben a kesu dió, kakaóbab töret és fagyasztott málna mellett tettem le a voksom. Nem jártam rosszul!

Ezután már fogyaszthatod is, vagy esetleg hagyd állni 10-15 percig, ha nem szeretnéd hűtőhidegen enni.

Jó étvágyat!

zabpuding2

A receptet inspirálta: The Oh She Glows Cookbook (Angela Liddon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .