vaspill178

♥ Nekem a Balaton a Riviéra… Ez jutott eszembe, mikor végre testközelből csodálhattam a tó akvamarin kékjét. Irány a Balaton! 🙂

♥ Az örömömet fokozta, hogy végre túl voltam az egész napos utazást megelőző pakoláson. Micsoda megkönnyebbülés volt megérkezni – mondanom sem kell, hogy felpakoltuk a fél lakást. 😉

♥ Újra látni a Balaton gyönyörű kékjét – és a héten az időjárás is kegyes volt hozzánk. A víz hétfőn még 18 fok volt, hétvégére pedig már 25!

♥ A gyerekek teljes eksztázisban voltak, mikor megkérkeztünk, Nagymanó folyamatosan azt mondogatta, hogy „nem hiszem el, hogy itt vagyunk!”.

♥ Törpilla először nem tudta mire vélni a környezetváltozást, de hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a nyaralós „tennivalókba”. Medencézés, homokozás, csúszdázás – egész nap csak futkározik a pici lábain, és ellentmondást nem tűrve követeli, hogy megint csúszdázni menjünk („csúúsz-csúúsz”!).

♥ Balatonfüredi séta és ebéd – a legjobban az tetszett, mikor a kacsákat és hattyúkat etettük a kikötőben.

A fiúk teljesen lázba jöttek, és képtelenek voltak leállni. Miután már két adag madáreledelt vettünk az automatából, még ütögették, nyomogatták, hogy kipréseljék belőle az utolsó szemeket. Alig lehetett őket leállítani. 😀

(Megjegyzés: mert ugye tudod, hogy tilos a kacsákat és hattyúkat kenyérrel, zsömlével, esetleg más emberi fogyasztásra szánt élelmiszerrel etetni? Egyrészt nagyon káros számukra, mert nem tudják rendesen megemészteni, felpuffadnak tőle, másrészt zéró tápanyagot tartalmaznak. Ezen kívül tönkreteszik a Balaton vizét, ugyanis fokozzák a vízben lebegő ételmaradékok az algaképződést.)

♥ Futás a Balaton partján Férjjel. Aki egyébként unszolásom ellenére nem kezdett futni, de a Balatonnal mindig kivételt tesz, és ilyenkor együtt megyünk edzeni, amikor csak lehet. ♥

♥ Az egész nap vízben ázó gyerekek látványa – egyszerűen imádnak pancsolni, ugrálni, labdázni, lebegni, buborékolni, búvárkodni a vízben.

♥ Kiülni fél órára napozni egy könyvvel a kezemben a partra. Talán egyszer-kétszer ha megtörtént mindez a héten, de az nagyon jól esett. 🙂

♥ Sétálni a már melegedő Balatonban!!! Szerintem nincs az a fantasztikus medence, ami felérne a Balaton hullámaival és változékony színeivel.

♥ Váratlan meglepetés: barátnőmék is pont ugyanoda jöttek nyaralni, ahol mi vagyunk, így egy-két órát együtt tudtunk tölteni a strandon a gyerekekkel. (Ne legyünk telhetetlenek, de azért meglepődtem, hogy csupán ennyit! Sajnos nagyon nehéz 5 gyerek és 4 felnőtt napirendjét összeegyeztetni…)

♥ Törpilla eddig még soha nem evett igazi fagyit. Most bőszen nyalogatta a neki felkínált eperfagyit, ami szemmel láthatólag nagyon ízlett neki. 🙂 Megjegyzem, melyik gyerek ne szeretné a fagyit?! (Főleg a füredi díjnyertest?)

♥ Újabb gyerkőcös-barátnős találkozó – a hétvégén külföldön élő barátnőm ruccant át hozzánk két kisfiával, így volt nagy bandázás. Ha a fiúkon múlott volna, akkor kő kövön nem maradt volna az étteremben, de szerencsére sikerült őket megzabolázni. 😀

♥ Elnézni, ahogyan Férj és Törpilla elkarikáznak egy jó kis biciklitúrára – Törpilla egyszerűen imád Apa mögött ülve nézelődni a biciklin, és nagy lelkesen mondja, hogy „bicaj” és „buka” (bukósisakra utal), miközben hozza a biciklis sisakját. ♥

♥ Parton alvó Nagymanó és Kismanó. Muszáj volt megörökítenem Nagymanó tappancsait – mindig meglepődöm, mikor megint egy számmal nagyobb cipő kell neki. Szép lassan elérkezünk majd oda, hogy nagyobb cipőt hord majd, mint én. 🙁 Addig viszont még van egy kis idő „élvezkedni”!

♥ A FaceTeam akrobatikus kosárlabda csapat bemutatója. Bár nem vagyok nagy kosárrajongó, teljes ámulattal figyeltem a srácok hihetetlen előadását. Nem tudtam, hogy őket figyeljem leesett állal, tapsoljak vagy a gyerekek megdöbbent ábrázatát nézzem, ahogyan tátott szájjal (szó szerint) lesték a kosarasok ugrásait, szaltóit és zsonglőrmutatványait. Szóval szuper fél óra volt!

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .