Május, május, hogy Te milyen szeszélyes vagy! Első napod még enyhe és barátságos volt, de másnap már szakadt az eső, és majd megfagytam…

Pedig nehéz Nálad szebb és boldogabb hónapot találni, hiszen ilyenkor kezd igazán minden kizöldülni, nagyban terem a sok finomság a veteményben, és gyönyörű, enyhe napjaid mindenkinek azt juttatják eszébe, hogy milyen szép is az élet!

Milyen boldog is voltam minden májusban, mikor már tudtam, hogy nemsokára itt a szünidő! Ahogyan jöttek az egyre melegebb és melegebb napok, úgy vártam egyre türelmetlenebbül, hogy végre megkezdődjön a júniusi visszaszámlálás a nyári szünetig.

Anyák napján szinte kivétel nélkül – úgy emlékszem, hogy – szép idő volt. A reggelek még kicsit hűvöskések voltak, de ez nem akadályozott meg abban, hogy orgonát szedjünk az utcában anyukánknak. Kávét készítettünk és tálcán vittük be neki az ágyba. Mindig készültünk valami saját készítésű aprósággal is.

Olyan, mintha mindez egy másik életben, egy másik világban lett volna, nehéz megfogalmazni – mintha azok a májusi reggelek fényévnyi távolságra lennének most tőlem. Mégis élénken él a bensőséges, szeretetteljes emlékük bennem. Ha lehunyom a szemem, olyan, akár egy fényekkel és színes képekkel teli álom. Még arra is pontosan emlékszem, ahogyan széles csíkban besütött a nap Anya hálószoszobájába, ahogyan óvatosan kinyitottuk az ajtót, hogy csendben besettenkedjünk a kávéval…

Most már több mint hét éve, hogy én is megtapasztalhatom az anyák napi csodát – anyaként. Talán nincs is ennél szebb dolog a világon – vagy legalábbis én most nem tudok ennél szebbet elképzelni. Én is elérzékenyülök a szebbnél szebb versek meghallgatásakor, és én is óriási becsben tartom a gyerekektől kapott gyönyörű „kincseket”. Mint harminc évvel ezelőtt az anyukám.

Május, május, oly sok szép emléket tartogatsz, ezért is szeretlek annyira!

Íme, májusra készült képes összeállításom, mellyel remélem, hogy inspirációt nyújtok Neked is a hónap örömeinek felfedezéséhez és élvezetéhez.

Ha van még tipped májusra, akkor írd meg nekem kommentben, és vegyél részt a bejegyzés végén szereplő nyereményjátékban! 😀

                           Boldog májust kíván:

Aláírás

máj6

1. Anyák napi ünneplés, kézzel készített ajándékokat adni és/vagy kapni ♥

máj9

2. Illatos orgonák

máj7

3. Nyílik a kedvencem, a pünkösdi rózsa (bazsarózsa)!

máj3

4. Lenge, nyárias szoknyák (és sortok!)

máj2

5. Édes, piros eper

máj1

6. Olvasás a szabadban (hiszen az olyan romantikus)

máj4

7. Májusi eső (mert ugye, aranyat ér!)

máj5

8. Gyereknapi mókázás és játék ♥

máj8

9. Spárgás finomságok

10. Ezt pedig döntsd el Te! Mi az, ami nélkül Te nem élhetsz májusban?

Most pedig NYEREMÉNYJÁTÉK KÖVETKEZIK!

nyereményjáték kép

A bejegyzésben kommentelő válaszadók között ezt a három tavaszi, romantikus stílusú kis naplót sorsolom ki! 🙂

A válaszok megírásának határideje: 2016. május 9. éjfél

Sok sikert kívánok a játékhoz!

A nyereményjáték szabályzata:

Személyenként csak egy hozzászólást veszek figyelembe a sorsoláskor. Csak az ehhez a bejegyzéshez érkezett hozzászólásokat tudom értékelni, e-mailen, más bejegyzésekben vagy egyéb fórumokon közzétett válaszok nem vehetnek részt a sorsolásban.

A hozzászólók közül 3 szerencsés nyertest* sorsolok a random.org segítségével, majd a nyerteseket 2016. május 10-én értesítem e-mailen (ezért kérlek, ellenőrizd, hogy helyesen adtad-e meg az e-mail címed!). A nyertes nevét  ugyanekkor teszem közzé ebben a bejegyzésben!

Amennyiben a nyertes két héten belül nem jelentkezik az ajándékért, fenntartom a jogot az újra sorsolásra. A nyereményt postán küldöm ki a szerencsés nyertesnek.

*A játékban csak magyarországi postázási címmel rendelkező olvasók vehetnek részt.

A fotókat innen gyűjtöttem: Pinterest

“10 dolog, ami nélkül nem élhetsz…MÁJUSBAN!” - 70 hozzászólás

  1. A májusi cseresznye kimaradt, pedig a nevében is benne van! 🙂
    Illetve amit én imádok még az a virágillat és a kizöldült természet 🙂

    • Tényleg, nekem is eszembe jutott a májusi cseresznye, de az a helyzet, hogy számomra a cseresznye inkább a júniushoz kötődik. Talán mert a májusit még nem érzem elég ízesnek és finomnak!

  2. Szia Ani! Én a gesztenyevirágzást szeretem nagyon májusban. Próbáltam egy szép fotót is idemásolni, de sajnos nem sikerült. Szép Májust! Rita

    • De kár! Valószínűleg nem megoldható. Tényleg szépek a gesztenyefa virágai, én is nemrég csodálkoztam rá, valahogy eddig soha nem tűnt föl.

  3. Kirándulások a színpomás természetben, a fiókákban, állatkölykökben, cserebogarakban való gyönyörködés.
    Májusi szerenádok.?
    Májusfa ??
    Majális ?

  4. Napozás és sütögetés: Kihasználni, hogy egyre hosszabbak a nappalok és több a napsütéses órák száma. Kint lenni a természetben és élvezni a napsugarak simogatását. A sütögetés pedig már előidézi a nyarat. 🙂
    Remélem a hónapban mindkettő összejön!

  5. A kedvenc virágom ekkor nyílik: a pünkösdi rózsa 🙂
    Hosszabbodnak a nappalok. Egyszerűen jó kint lenni. Napsütésben kávét inni. 🙂
    S májusban van a névnapom is. 🙂

    • Az én kedvenc virágom is! (S gondolom még sokaké, szerintem csodálatosak!) Valóban, annyia tudom értékelni, hogy még este 7-kor is süt a nap! 🙂

  6. Kerti munkák, palántázás, gazolás! Friss retek a kertből. Orgonaillatú udvar. Reggeli kávé mezítláb a teraszon…

  7. Amikor a langyos szellő édes akácillatot hoz magával, és sötétedés után a természet friss, balzsamos illata. ?

  8. Az első gyertyafényes esti borozgatás a teraszon, miután a gyerekek elaludtak. Évadnyitó bográcsozás a baráti társasággal, az év első fagylaltja….

  9. Virágos ruhák, világos táskák, szandálok, frissítő zápor utáni napfényes séta, eper minden mennyiségben, kerti piknik egy pohár friss, gyöngyöző rose-val

  10. Szabadság, reggeli kávé a teraszon, kertészkedés a gyerekekkel, friss illatok, színes világ, Anyák napja, szerelem

  11. Napsütés minden mennyiségben. Spárga, eper (eper, eper, eper sütiben vagy ‘csak úgy’), grillezések és a reggeli és esti hangos madárcsicsergés.

  12. És persze: Szoknya, eső, virágok, hétvégi kiruccanások, reggeli napsütés és természetesen eper 🙂

  13. Én is nagyon szeretem a májust. 🙂 Imádom a szebbnél szebb virágokat, a napsütést, az eper, cseresznye zamatát. Csodálatosak a bejegyzésben a képek. 🙂 Mikor végig néztem őket, arra gondoltam, hogy milyen szép is az élet, milyen jó élni. 🙂

  14. Az egyik legszebb hónap a május. Csodásan zöld és virágos a természet. Melegen süt a nap, friss illat van eső után. Orgona, pünkösdi rózsa, akácvirág, bodza virág – mennyei! Retek, újhagyma, eper – saját termés. És nem utolsó sorban az esküvőnk is májusban volt 21 évesek vagyunk a férjemmel éppen ma. 🙂 Boldog májust mindenkinek!

  15. Sok olyant említettek már az előttem szólók, ami számomra is nagyon meghatározó, de immáron ötödik éve a házassági évfordulóm az ami kihagyhatatlan májusban
    Pici wellness-el, sok sétával, madárcsicsergéssel a szabadban,és persze valami meglepivel készülni a KEDVES-nek:)

  16. Piknikezés-biciklizés-kirándulás-fűbenfekvés-napsütés-napozás-cseresznyefavirágzás-minden ami Május ?

  17. Bogarászás a kislányommal – most 3 èves ès imádom, hogy nem fèl tőlük. Lassan nyílik a pünkösdi rózsa (4 nagy bokrunk van) ès május vègère èrni fog a cseresznye, amit csak úgy a fa alá beállva szoktunk „legelni”.

  18. Május elején ünneplem a névnapom, pár nappal később pedig édesanyámat köszöntjük neve napján. A két ünnep közé esik általában anyák napja. Kisgyermek koromban nem nagyon tudtam ezeket az eseményeket elválasztani egymástól, azt tudtam, május a mi közös hónapunk. Így május a közös ünneplések és hálaadások hava: én köszönöm, hogy van nekem, ő pedig, hogy általam édesanya lett.

  19. Májusban elengedhetetlen a friss virág a lakásban. És természetesen egy kis boldogsághormonként jöhet egy kis eper is mellé. 🙂

  20. Nekem a május a születésnapom miatt kedves számomra. Idén főleg egy szép nap volt, hiszen anyák napja is volt egyben. Úgy érzem idén különösképpen volt miért hálát adni és ez mindenkire igaz, aki számomra igazán fontos.

  21. A legjobb dolgok májusban: az első fagyizás, gyönyörű virágok, eső utáni illat, frissen beérett gyümölcsök, előkerülnek a nyári ruhák, anyák napi örömszerzés, kirándulások. És persze még rengeteg minden… 🙂

  22. Viràgok illata,az eső,hosszú sétàk (bàr az mindig jó),szabadban könyv olvasás,kabàtok elhagyása,a szülinapom 🙂 Emlèkek idèzèse,majusban mindig jó dolgok tortentek/nek.

  23. Szia!

    Először is nagyon szuperek a bejegyzéseid, a kedvenceim a VasárnaPillanatok! 🙂

    A kedvencem a májusban, hogy végre tökéletes az idő a szabadban futáshoz. 🙂

    • Köszönöm szépen, örülök neki, hogy tetszenek! 🙂 Hát, igen, ilyenkor az időjárás kényezteti az embert, de nehéz eldönteni, hogy ez jobb vagy egy csodálatos őszi futás, amikor talán még jobban értékeli az ember az utolsó meleg napokat.

  24. Szerintem az orgona? illata, az epres? cupcake? és a kerti? olvasások? nélkül elképzelhetetlen a május❤️?❤️.

  25. Amit a legjobban szeretek májustól..
    nyitott ablaknál aludni, miközben az enyhe szellő lengedezi a függönyt, és közben bevilágít a hold. :3

  26. Az orgona illata, a cseresznye virágzása, a gyönyörű kertek, tavasz és a tavasz illat ami miatt imádom ezt a hónapot!

  27. Tavaszi virágok illata <3 Na meg egyből az eperre gondoltam, hogy mikor szedhetem végre a Mamám kertjéből! 🙂

  28. Virágok, eper, cseresznye, színek, éledő természet! Az élet maga a május, mikor minden szunnyadò elkezd élni. Inspiráciò. Nekem ez a május. Én májusban születtem, így még különlegesebb a kötődésem, egyszerűen magával ragadò.

  29. Az első kirándulások a gyönyörű kivirult természetbe. Ilyenkor már nem kell a nagy kabát, a jó idő feltölt, és a gyerekkacajok is élesebbek. Szeretlek május. 🙂

  30. Madárcsicsergés (még este 10 órakor is), friss zöldségek, napsütésben üldögélni az erkélyen, nagy séták a kutyával, epret szedni az eperföldön, fagyizni az unokámmal

  31. Én a májusban azt szeretem, hogy végre bográcsozhatunk kint a kertben a családdal. Ameddig fő a finom pörkölt, addig a fiúk fociznak, a kiskutya kergeti a labdát, a lányok meg csacsognak. Ezt az idilli pillanatot szeretem a legjobban.

  32. Imádom ilyenkor a virágok illatát, a reggeleket, amikor felébredek, és kimegyek mezítláb a harmatos fűbe, a sok színes virágot, a naplementében való futást, fűben fekvést 🙂

  33. A nyereményjáték lezárult, a mai nap folyamán jövök a három nyertes nevével! 🙂 Addig is szép napot kívánok Nektek!

  34. Kedves Hozzászólók! Nagyon-nagyon köszönöm a sok szép májusi illatot, hangot, látványt, élményt és ünnepet, amit megosztottatok velem, olyan jó volt olvasgatni!
    A nyereményjáték három szerencsés nyertese pedig nem más, mint:
    Petra (akinek az volt a válasza, hogy „orgona”)
    LadyÉvi
    Honey*
    Mindenkinek gyönyörű, örömteli májust kívánok! 🙂

  35. Kedves Anni!

    Nagyon szépen köszönöm. Igazán boldoggá tetted a májusomat.
    További minden szépet és jót kívánok.
    Évi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .