Kedves március, de jó, hogy itt vagy! 🙂 Annak ellenére, hogy első napod nem a verőfényes tavaszt juttatta eszünkbe… Hanem inkább arra emlékeztetett, hogy van még hátra egy kis hideg, egy kis zimankó és némi szeles borzongás is!

Ellentétben a mai nappal – milyen szép, amikor ilyen kék az ég, és dalolnak a madarak!

Számomra a március mindig olyan „átmeneti” hónap volt, amikor örültem ugyan a tavasz eljövetelének, de még tudatában voltam annak, hogy nem szabad előre inni a medve bőrére (lásd a pár évvel ezelőtti március 15-ei óriás havazást…). Épp ezért egyetértek azzal, hogy a tavasz kezdetét hivatalosan nem március 1-jén, hanem 21-én jegyezzük – akkor már tényleg legtöbbször valódi a tavasz. 🙂

El sem hiszem, hogy idén ilyen korán van húsvét – ennek köszönhetően ennek a hónapnak az elengedhetetlen „hozzávalóit” ez az ünnep dominálja. Ugyanis számomra a húsvét a tavasz elengedhetetlen „kelléke”!

Nincs tavasz március 15-e nélkül, akár kokárdával és/vagy nemzetiszín zászlóval, akár anélkül emlékezünk a márciusi ifjakra és a szabadságharcra. Van, aki ilyenkor felvonulásra (esetleg tüntetésre?), megemlékezésekre megy, mások viszont családi programot, kirándulást szerveznek.

Én az utóbbi kategóriába tartozom – inkább itthon maradunk vagy kirándulunk valahová. Ettől függetlenül tisztelettel és hálával gondolok a szabadságharc hőseire, és ennek emlékére nem felejtem el kitűzni a kokárdát. Ez a nap (mint ahogyan az összes többi sem) azonban számomra nem a politikáról szól, hanem a történelemről és a magyar gyökerekről. 🙂

Íme, márciusra készült képes összeállításom, mellyel remélem, hogy inspirációt nyújtok Neked is a hónap örömeinek felfedezéséhez és élvezetéhez.

Természetesen ha van még ötleted, várom szeretettel!

                           Boldog márciust kíván:

Aláírás

márc6

1. Színpompás krókuszok

márc11

2. Rügyező fák és bokrok

márc5

3. Húsvéti dekorálás (ugyan idén egy kicsit korán…)

márc2

4. Tojásfestés minden mennyiségben

márc10

5. Hagyományos (vagy modern?) húsvét vasárnap reggeli lakoma

márc8

6. Cuki nyuszikról álmodozás (vásárlás viszont csak megfontoltan!!)

márc1

7. Húsvéti tojásvadászat a kertben

márc3

8. Húsvét ihlette sütik és kekszek

márc7

9. A tavasz első, kecses nárciszai

márc4

10. Az elmaradhatatlan esőkabát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .