vaspill144

♥ Családi hajvágás – a fiúknak a teljes frizurája, nekem és Törpillának pedig a frufrunk lett rövidebb. Már nagyon ránk fért!!

♥ Törpillát oltásra vittem a rendelőbe, és összefutottam egyik nagyon jó ismerősömmel, akivel már ezer éve tervezzük, hogy összejövünk a gyerekekkel. Remélhetőleg jövő héten már tényleg sikerül sort keríteni a találkozóra!

♥ Törpilla egyre ügyesebben próbál lépkedni, bár igyekszem nem erőltetni a dolgot, mert tudom, hogy az nem tesz jót. Mindenesetre elbűvölő, ahogyan a kezembe kapaszkodva lépdel felém a kis lábaival… ♥

♥ Megnézni valamelyik este Férjjel a „Megőrjít a csaj” című vígjátékot, aminek egy-két jelenetén elég erőteljesen vidultam. 😀 Leginkább Jennifer Aniston őrült pszichiáter alakítása tetszett, na azon minden egyes alkalommal szakadtam a röhögéstől. 😀

♥ Elő-karácsonyi ajándék, aminek irtózatosan örültem: egy multifunkcionális főzőgép (én eddig csak úgy ismertem, hogy „slow cooker”), amivel tízféle ételfajtát lehet készíteni, többek között rizsételeket, pörkölt féléket, sütiket, leveseket, lekvárokat, egytálételeket… Teljesen odavagyok érte, iszonyú praktikus darab, hiszen kis helyet foglal, jóval kevesebb energiát eszik, mint a sütő, nyáron nem ontja magából a meleget, időzítő funkcióval rendelkezik, és még sorolhatnám. Szóval teljesen belezúgtam!

♥ Kismanó segítségével elkészíteni az első adag banánkenyeret a főzőgépben – nagyon szuperül sikerült, annak ellenére, hogy nem ez a gép fő profilja. 🙂

♥ Ugyan Kismanó átmenetileg beteg lett, de gyakorlatilag fél nap alatt kigyógyult, amiért nagyon hálás vagyok.

♥ Hivatalosan is elkezdeni a karácsonyi bevásárlást (online természetesen) – minden egyes ajándékkal közelebb kerülök a relaxált idegállapothoz, úgyhogy igyekeznem kell a saját jól felfogott érdekemben!!

♥ És megvolt az idei első hóvihar! Igaz, hogy pár perc múlva hírmondója sem maradt, de olyan jó volt együtt csodálni Férjjel és Törpillával, aki az üveghez nyomta az orrát, és úgy figyelte a kint kavargó pelyhek játékát.

♥ Feldíszíteni vasárnap a házat – Férj a kültéri izzókat tette föl, én pedig bent kezdtem neki a csinosítgatásnak. Előkerültek a kedvenc kis karácsonyi díszeim, a gyertyák, különféle ajándékok és emlékek (a legnagyobb meló az volt, hogy előtte rendet tegyek, és elpakoljuk az összes őszi díszt – na, ahhoz nagyon nem fűlött a fogam!).

♥ Annak ellenére, hogy ezen a héten több napot ki kellett hagynom húzódás és némi megfázás miatt, vasárnap a csodás idő engem is kicsalogatott egy kis futásra. Olyannyira belelendültem, hogy meg sem álltam 10 km-ig, ami nagyon jól esett, de csak reménykedni tudok, hogy nem lesz meg a böjtje… Mindenesetre most nagyon boldoggá tett ez a teljesítmény! 🙂

♥ Adventi koszorú, amint hagyományosan Férj anyukája készített nekünk. Olyan jó volt meggyújtani az első gyertyát, és olyan aranyos volt Nagymanó beszólása, aki azt mondta, hogy „Anya, kettő gyertyát kell meggyújtani!”. Kérdeztem tőle, hogy miért is? „Hát, mert Mamuséknál (anyukáméknál) már meggyújtottuk az elsőt.” Imádom! 😀

♥ Elővenni a karácsonyi mesekönyveket, és abból olvasni a gyerekeknek este.

♥ Felhúzni a téli ágynemű huzatunkat, amit egyszerűen IMÁDOK! És olyan jól passzol a karácsonyi pizsamámhoz meg a piros rúzsomhoz (amit természetesen nem szokásom egyébként az ágyban hordani 😉 ).

♥ Kismanó különféle kevert kifejezésein vidulni, mint például amikor követeli, hogy játsszak vele, és rám parancsol, hogy „Anya, azonnal gyere játszani, hogy kaccsintok a kezemmel!” (Azaz ha csettint az ujjával. 🙂 ) vagy amikor azt mondja, hogy „Az egyik kedvenc állatom a kátaszuri.” (Azaz szurikáta…)

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .