richard gereRichard Gere legújabb filmszerepére (Time Out of Mind) készülve hajléktalannak álcázta magát, és saját maga is megtapasztalta, hogy milyen is koldusként járni New York utcáit.

Idén tavasszal kapták lencsevégre, ahogyan New York-ban a Grand Central környékén ült a földön, vagy éppen kukákban keresgélt élelem után.

Több jelenet is belekerült Time Out of Mind című filmbe, ahogyan „élesben” az emberekkel teli utcán sétál kissé dezorientáltan, barna papírzacskóba csomagolt italából kortyolgatva.

Egy francia turista oda is sétált hozzá, és felajánlott neki egy szelet pizzát – de a színészt nem ismerte föl, csak később döbbent rá, hogy Richard Gere volt az, mikor meglátta az újságokban a saját fotóját.

Richard Gere, akinek nem mellesleg kb. 100 millió dollárra becsülik a vagyonát.

Saját bevallása szerint napokig járt-kelt hajléktalant játszva, de mindössze két ember ismerte őt föl, és egyikük sem igazán lepődött meg a dolgon – talán arra gondoltak, hogy a színésznek mostanában elég rosszul megy a sora. 🙂

richard gere2Richard Gere így nyilatkozott erről az élményről:

„Mikor New York-ban hajléktalannak álcáztam magam, senki sem vett észre. Éreztem, milyen lehet hajléktalannak lenni.

Az emberek elsétáltak mellettem és szégyenteljesen néztek rám. Csak egyetlen hölgy volt olyan kedves, hogy enni adjon. Ez egy olyan élmény, melyet soha nem felejtek el.

Olyan gyakran feledkezünk meg arról, hogy milyen áldottak vagyunk. Nem kellene mindent természetesnek vennünk. És ha valakinek tudunk segíteni, akinek erre szüksége van, akkor igenis meg kell tennünk.

Ezért az „átalakulás” után körbesétáltam, és minden hajléktalannak, akit csak megláttam, ételt és 100 dollárt adtam. Sírtak az örömtől, annyira hálásak voltak. Légy Te a változás, melyet látni szeretnél a világban.”

Azt hiszem mindannyiunk számára megdöbbentő lenne egy ilyen élmény – így érthetnénk meg igazán (de még így sem eléggé!), hogy milyen érzés lehet hajléktlanként sétálni egy nagyváros utcáin…

Richard Gere legújabb, Time Out of Mind című filmje szeptemberben került az amerikai mozikba.


Forrás: dailymail.co.uk és Facebook

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .