A modern kor emberének egyik legnagyobb ellensége a stressz. Nem az átmeneti feszültség, hanem a napokon, heteken, hónapokon át tartó folyamatos stresszhatás.

A feszültségnek számos oka lehet, melyet nem mindig áll hatalmadban megszüntetni. Párkapcsolati, pénzügyi, családi vagy egészségügyi problémák, félelem a „sötét” jövőtől, munkahelyi nyomás és még sorolhatnám.

Néha nehéz eldönteni, hogyan vezethetnéd le a feszültséget leghatékonyabban. (Nagyon jó, ha tudod, hogyan!)

A következő kis videó arról szól, hogy a SoulPancake csapata Los Angeles egy parkjában igazi kis „stresszmentesítő szentélyt” létesített.

Az utcán elhaladó emberek pedig kipróbálhatták, milyen egy pár percre szabadulni az őket nyomasztó gondoktól. Az alábbiakban láthatod, hogy pontosan mi is történt: 😉

A videóban szereplő emberek először beszámolnak arról, hogy szerintük egy tízes skálán kb. milyen stressz szinttel rendelkeznek az adott pillanatban. Elmondják azt is, hogy mi az oka az idegességüknek (szakítás, munka, ingázás, határidők stb.)

Miután a relaxáción résztvevő felveszi a fülhallgatót, mely kizárja a külvilág zajait, besétál az üvegkalitkába, és a következő szöveget hallja:

„Üdvözlet ezen az irányított meditáción! Helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed. Ezután végy egy mély lélegzeted, és kilégzés közben érezd, ahogyan ellazul a tested. Hallgasd a boldog kiscica dorombolását. Dorombolás, dorombolás, dorombolás… Most pedig nyisd ki a szemed!”

Ezután pedig nem történik más, mint hogy cukibbnál cukibb kiscicákkal játszanak a résztvevők. 😀

Az eredmény pedig: nevetés, vidámság, önfeledt öröm, és egy kis lazítás. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .