vas pill 121

♥ A héten Tökmag beteg volt: orrfolyás, orrdugulás, láz és étvágytalanság volt terítéken minden nap. A jó hír, ami viszont nagyon felderített: hétvégére nagyjából túl lett a betegségen! Sajna ezzel párhuzamosan a fogacskáival is megszenvedünk, úgyhogy nem mondanám, hogy kipihent vagyok, de sok örömteli dolog történ a héten, ami kárpótolt a kimaradt alvásért! 😉

♥ Példának okáért az, hogy Tökmag végre önállóan ül!! Juhéjj! 🙂 Igen, lassan 10 hónapos, és most kezdett még csak ülni – kissé el vagyunk maradva a mozgásfejlődéssel, de tornázgatunk, és reméljük, hogy a kisbaba gyorsan behozza a lemaradását (mellesleg én ugyanilyen későn érő voltam ennyi idősen…)

Nagymanó gyönyörű rajza, ami az Eddát ábrázolja. Ő galambpostával akarta elküldeni nekik a levelet (apukámnak vannak galambjai), de végül elektronikus úton jutott el Férj (és persze Nagymanó) kedvenc együtteséhez! 😀 Nagyon tetszett nekik!

Friss áfonyás joghurtot (vagy inkább joghurtos áfonyát?!) enni reggelire – egy kis mézzel nyakonöntve.

♥ Tökmagot abban a kis ruhácskában fotózni, amit még én viseltem ennyi idősen. A fotó, amit készítettem róla, pontos mása lett az enyémnek – elképesztő!

A gyerekeknek készült jégkrémből a kánikulára hivatkozva jóízűen fogyasztani (akár babasétáltatás közben is!). Isteniek ezek az epres-kókusztejes és epres-áfonyás-joghurtos finomságok! Lassan teljesen házi jégkrém fanatikussá válok…!

♥ Igazán büszke vagyok arra, hogy sikerült (ezzel együtt) 3 azaz három bejegyzést készítenem a héten, miközben inkább úgy tűnt, hogy egyet sem tudok megírni. 🙁 Ugyanis Tökmag nagyon nyűgös volt, és minden nap rengeteg volt a dolgom – estig meg sem álltam.

♥ Végre tiszták a függönyök – ezen is túl vagyunk, bár nem volt kis munka a kimosásuk!

♥ Nagymanó születésnapjára meghívókat készíteni – bár csak júliusban lesz, nem árt időben elkezdeni a szervezkedést! 🙂

♥ A családnak isteni gofrit sütni (elég gyakran készítek köz- és önkívánatra) – nemsokára Veled is megosztom a világ legfinomabb gofrijának receptjét! 😉

Esküvői zenéket hallgatni – örök romantikusként jó volt azon képzelegni, hogy ha még egyszer férjhez mennék (természetesen Férjhez), akkor vajon ezúttal mely zenét választanám a szertartáshoz? Nagyon sok jött szóba, összegyűjtöttem a legtöbbet, ami valami miatt megfogott. Azóta is ezeket dúdolom…

Idén végre összeszedtem magam és időben „learattam” a kertben a levendulát (minden évben augusztusban döbbentem rá eddig, hogy még mindig nem volt szívem levágni őket). Vasárnap Tökmag jó korán ébresztett, így már 7-kor kint voltam vele a kertben, és elkezdtem „szüretelni” a gyönyörű lila virágokat. Egy ideig a hátamon nézelődött, majd némi nyűglődés után elaludt a babakocsiban, így nyugodtan be tudtam fejezni a munkát.

♥ Mivel nem voltak itthon a „fiúk”, volt időm kicsit fotózni és kreatívkodni – meglepetésekkel készülök jövő hétre! 😀 Férj is besegített és tehermentesített, így a leszedett levendulákból csinos kis csokrokat készítettem, melyeket nemsokára felaggatok a nappaliba (ami száraz és jól szellőzik).

♥ Férjtől 3 csókot „lopni”, arra hivatkozva, hogy gyerekből is 3 van… 😉

Neked mi tette boldoggá a hetedet?

“VasárnaPillanatok #121: Lázas levendula aratás” - 1 hozzászólás

  1. Lassan egy éve őrizgetem a jégkrém készítéshez vásárolt kis formákat. A tavalyi bejegyzés után vettem őket, de mire észbe kaptam hirtelen ősz lett, ezért csak most kerültek elő a kamra legmagasabb polcáról. Ma megvettem a hozzávalókat! Most már nem várok 2016-ig!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .