Jó rég nem jelentkeztem salátás bejegyzéssel – egyszerűen azért, mert nem tudtam időt kiszorítani még egy saláta elkészítésére és megfotózására sem az elmúlt hetek kaotikus napjai közepette. 🙁

Ezt a salátát viszont nagyon könnyű összeállítani, és szerintem még azok is szeretni fogják, akik nincsenek oda a tésztasalátákért. Ugyanis ez nem úszik semmilyen majonézes öntetben, hanem a tészta csak kiegészíti a rukkola és a parmezán karakteres ízét a szárított paradicsom gazdag aromájával.

Bármikor összedobható, ha teljes kiőrlésű tésztából készíted, akkor tényleg nagyon egészséges fogás. Ha nem komálod annyira a rukkolát (mint én), akkor készítheted bébi spenóttal is, de ez esetben semlegesebb lesz az íze.

Az a helyzet, hogy ennél a receptnél eléggé hadilábon állok a mennyiségekkel, ugyanis ízlés kérdése, hogy ki miből mennyit tesz bele a hozzávalókból. Azért tegyünk egy próbát – megpróbálom megadni a szerintem ideális mennyiségeket két fő részére.

boldog sali 11

Hozzávalók:

  • 100 g azaz kb. 1 csomag mosott rukkola
  • 200 g teljeskiőrlésű penne vagy fusilli tészta (de igazából lehet bármilyen)
  • 100-150 g olajban eltett szárított paradicsom – apró darabokra vágva
  • 1 púpozott ek kapribogyó
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • 1 nagy marék parmezánforgács – frissen reszelve

Főzd meg a tésztát sós vízben (a gyártó utasításai szerint), majd miután lecsöpögtetted, tedd félre, hogy langyosra hűljön.

Mikor langyos a tésztád, keverd össze a rukkolával, szárított paradicsommal, kapribogyóval, locsold meg az olívaolajjal és balzsamecettel, sózd-borsozd ízlés szerint.

A végén jó bőven szórd meg nagy parmezánforgácsokkal.

És már kész is! Jó étvágyat!

Recept forrása: skinnytaste.com

“Boldog saláta #11: Rukkolás-szárított paradicsomos tésztasaláta” - 2 hozzászólás

  1. De jó recept, ki fogom próbálni, mert én nagyon szeretem a rukkolát, tésztasalatát meg már régóta szeretnék csinálni, de eddig mindig halogattam. Köszi az ötletet! 🙂

  2. Hát ez nagyon jónak tűnik. A saláta önmagában kicsit soványka, de tésztával keverve, nyugodtan lehet önálló, és laktató fogás. És milyen gyorsan elkészíthető!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .