Ez a gyönyörű színekben pompázó saláta egész télen megállja a helyét, de áprilisban is bombasztikus választás, amikor még mindig nem rendelkezünk friss, szezonális gyümölcsökkel.

A hihetetlen szín- és ízkavalkád fantasztikusan kényezteti az érzékeket. Figyelem, ha ezt a salit elkészíted, nem bírod abbahagyni az evését!

Én elkészítettem, majd azon nyomban, a konyhai káosz kellős közepén – állva – (míg Tökmag már az etetőszékében türelmetlenül nyavajgott) tömtem magamba. Nem épp a kiegyensúlyozott táplálkozás mintapéldája, de képtelen voltam későbbre hagyni az elfogyasztását, mikor már elpakoltam és lefektettem a kisbabát!

A zeller frissen serceg a fogad alatt, keveredik a grapefruit fanyarságával, a mandarin mézédességével, a kesudió sósságával… És ha eszedbe jutna petrezselyem nélkül készíteni, akkor felejtsd el! Csodásan különlegessé teszi ezt az egyébként is különleges egyveleget! 🙂 Hmmmm!

boldog sali 9 v2

Hozzávalók (2 nagy adaghoz):

  • 1 pink grapefruit
  • 1-2 vérnarancs (mérettől függően)
  • 1 nagy mandarin
  • 1 nagy halom zöld saláta (pl. jégsaláta vagy római saláta)
  • 2-3 szál angol zeller
  • 1 marék friss, durvára vágott petrezselyem
  • 1 érett avokádó, megpucolva, darabokra vágva
  • 2 marék pörkölt, sós kesudió
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • fél citrom leve (opcionális)

Hámozd meg a déligyümölcsöket, próbáld meg a fehér „hajától” minél alaposabban megszabadítani őket. Ezek után vágd a citrusokat óvatosan szép karikákra, és fektesd kör alakban a tányérodra.

Egy mély tálban keverd össze a megmosott, apróra vágott salátát, a picire vágott zellert a felvágott avokádóval, olívaolajjal, sóval, borssal, citrommal, kesudió felével. Én nem tettem citromot a salátához, mert nekem bőven elég volt a citrusok fanyarsága, túlzásnak találtam volna. De természetesen a döntést Rád bízom. 🙂

Az így kapott kevert salátát adagold a tányérra fektetett citrus-karika közepébe. Ezután szórd meg a durvára vágott petrezselyemmel és a maradék kesudióval.

Jó étvágyat!

ui.: Nagyon finom a saláta úgy is, ha mély salátás tányérban összekevered az összes hozzávalót – ez esetben a citrusféléket vágd falatnyi darabokra. Így praktikusabb és könnyebben szállítható, az előző – fotón demonstrált – módon viszont nagyon szép…

Recept forrása: Joy The Baker

“Boldog saláta #9: Citrusos zöld saláta” - 4 hozzászólás

  1. Wow! Ez tényleg szín-és ízkavalkád a tányéron 🙂

    Nemrég a – majdnem 2 hónapja – hűtőben kuksoló grépfrútot rukkolával meg parmezánnal kombinálva ettem, anélkül, hogy kerestem volna receptet, de akkor ezek szerint nem csak nálam létezik a citrusos recept. Ezt (is) ki fogom próbálni!

    P.S. a zellerszár nagyon fincsi almával együtt rágcsálva is, tízóraira vagy uzsonnára szoktam mostanában bevetni 😉

  2. Ó, ez a saláta mennyei lehet.

    Az eddigi „boldog saláta” költeményeid közül ez fogott meg leginkább, sajna a rukkolát és a kecskesajtot nem szeretem (úgyhogy a korábbiak módosításra szorulnak részemről)

    Biztosan elkészítem, köszi a receptet és jó ötletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .