Egy hét múlva nagypéntek! Még bőven van időd kitalálni, hogy idén milyen tojásokat készítesz a locsolóknak. De még ha nem is vársz locsolókat (sőt, inkább menekülsz előlük), ezek a tojások akkor is szép díszei lehetnek az ünnepi asztalnak. 🙂

Ma kiválogattam Neked a legszebb húsz tojásfestési és -dekorálási ötletet.

Van közöttük nagyon könnyű, de persze akad művészi készségeket nem nélkülöző darab is. Különleges hozzávalókat igénylő, de persze olyan is, amit teljesen egyszerű, otthon fellelhető kellékekkel is elkészíthetsz.

Vigyázz, kész, tojásfestésre fel! 😀

tojás 2

Strasszokkal díszített: nagyon cukik ezek a strasszokkal díszített tojások. A fotóhoz tartozó linkre kattintva mindegyik minta elkészítéséhez kaphatsz hasznos tippeket (angolul).

tojás 3

Fekete-fehér: nem kell hozzá más, csak néhány fehér héjú keményre főtt tojás, és különféle vastagságú alkoholos filcek. Azoknak, akik torkig vannak az élénk színekkel és halvány pasztellekkel (nem nekem!)

tojás 4

Fűcsomóval díszített: a fű jól ragasztható kreatív színespapírból készült. A legnagyobb szálakkal kezdd a ragasztást, utána jöjjenek rá a kisebbek.

tojás 5

Papírvirággal dekorált: a virágot saját magad is elkészítheted, de a tojás megálmodója a könnyebb utat választotta, és hobbi boltban papír scrapbooking matricát vásárolt, majd azt ragasztotta művére. Nagyon cseles, ám megfontolandó! 😉

tojás 6

Állatfigurákkal dekupázsolt: dekupázshoz használt papírból vágd ki a kívánt mintákat vagy figurákat, majd ragaszd rá a már előzőleg beszínezett és megszáradt tojásokra.

tojás 8

Természetes festékanyaggal színezett: ha a természetes dolgok híve vagy, készíthetsz festéket zöldségek és gyümölcsök színanyagaiból. Vidám, pasztell hatást érhetsz el vele.

tojás 9

Türkiz-arany kompozíció: teljesen odavagyok érte! Az aranyszélű edények még jobban fokozzák a hatást. A türkiz különféle árnyalataira színezett tojásokat arany színű alkoholos filccel díszítették.

tojás 10

3D-s pöttyökkel dekorált: nagyon trendik ezek a „kiálló” mintákkal díszített tojások. Ilyen tollat bármelyik hobbi boltban vagy papírboltban kaphatsz, s a már festett és szárított tojásokat díszítheted velük.

tojás 11

Befőttes gumis megoldás: vastag befőttesgumit a tojásra, majd be a festékbe, és kész is! 🙂

tojás 23

Gumiszalagos megoldás másképp: elbűvölő színek, vékony és vastag csíkok kavalkádja – idén mindenképp csinálunk a gyerekekkel ilyet, mert az oviban a gumikarkötőzés mánia a tetőfokára hágott! 😉

tojás 12

Monogramos tojások: először fesd a tojásokat lilára és rózsaszínre, majd márts fehér festékbe egy grafitceruza végén található radírgumit, és annak segítségével „nyomdázz” pöttyöket. Ezután az előzőleg hobbi boltban megvásárolt műanyag/fa/fém betűket rögzítsd egy kis szalag masnira, ezt pedig ragaszd a tojásra. Annyira jó!

tojás 13

Horgolt szalaggal díszített: a tojások alapszínét kiemeli a hozzájuk passzoló horgolt vagy akár csipke szalag. Legkönnyebben ragasztó pisztollyal tudod rögzíteni a szalag két végét.

tojás 15

Egyszerűen pöttyös: totál bele vagyok habarodva ebbe a Tiffany-türkizbe, no meg a pöttyökbe! Ragassz a főtt tojásodra kis kerek matricákat, majd mártsd őket a festékbe. Száradás után húzd le a matricákat.

tojás 16

Kék virágokkal dekupázsolt: elbűvölően mutatnak a kék virágok a hófehér tojásokon. Szép szalvétára, ecsetre és dekupázs ragasztóra van szükséged a megvalósításhoz.

tojás 17

Természetesen díszített: micsoda ötlet! Virágokkal, fűszernövényekkel díszítheted a natúr tojáshéjakat/főtt tojásokat. Kerülhet rá aranyvessző hajtása, árvácska, ibolya, rozmaring, és szerintem még a kertben fellelhető tyúkhúr is szépen mutathat. Az egyetlen hátrány, hogy ezek a tojások csak a készítésük napján mutatnak…

tojás 18

Betűkkel dekorált: bármelyik papírboltban vehetsz öntapadó betűket. Ezeket ragaszd a tojásaidra, majd ecset és vízfesték segítségével „folyasd össze” a kívánt színeket. Már kész is!

tojás 19

Papírvirágos-színes: valódi kis műremekek ezek a vidám tavaszi tojások. Az nem derült ki a forrásból, hogy miként készültek a kis virágok. Szerintem hobbi boltban vagy nagyobb áruházakban kapható papír- illetve művirágok jól hasznosíthatóak erre a célra.

tojás 20

Árvácskák vízfestékkel: álomszépek ezek a vízfestékkel pingált tojás-alkotások! Csak jó kézügyességgel rendelkező jelölteknek! 😉

tojás 21

Formabontó neon tojások: neonszínű ételfestékekkel készültek ezek a vicces tojások, melyek színintenzitása és mintája attól függ, hogy milyen sokáig és milyen szögben hagyták őket ázni a festő vízben.

tojás 22

Szőlőzsírral készült: bár a tojásoknak nem szárad ki a szája, itt jól jöhet egy régi, akár lejárt szőlőzsír. Az ajakbalzsammal rajzolj különféle mintákat a tojásra, utána pedig pingált őket színesre.

tojások

Filctollal megrajzolt: jó minőségű filctollal illetve alkoholos filccel szuper mintákat rajzolhatsz. Előny, hogy nem kell pacsmagolnod, és nagyon precízen dolgozhatsz.

Neked melyik ötlet tetszik a legjobban? Remélem, kedvet kaptál egy kis kreatív húsvéti készülődéshez! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .