Igaz már javában benne vagyunk az októberben, de még mindig nem késő összedobni egy csodás őszi asztali dekorációt, ami nappalid vagy konyhád dísze lehet. 🙂

Engem az alábbi zseniális összeállítások fogtak meg idén. Mivel a nagy részük dísztök vagy sütőtök felhasználásával készült, akár halloween-re is szuper dekoráció lehet, főként ha a kicsit visszafogottabb díszeket kedveled.

A fotók forrásait a képek alatt találod, sok esetben használati útmutatót is találsz a linkekre kattintva. Jó nézegetést!

1

Tökváza: vájd ki szépen a tököd belsejét, és állíts bele egy üres konzervdobozt vagy befőttesüveget. Ebbe kerül a víz, hogy gyönyörű virágkompozíciód el ne hervadjon. Cukik a strasszokkal/kövekkel dekorált dísztökök is!

goodhousekeeping.com

2

Tök-lámpás: eszméletlen szépen mutatnak a lámpásba rendezett különféle alakú és színű dísztökök. Egyszerű, mégis hatásos!

celebratemag.com

3

Tortaállvány másként: egy rusztikus süteményállványt így is fel lehet használni. Tök egyszerű! 😉

celebratemag.com

4

Elegáns ősz: ha van egy szép talpas vázád, helyezz bele átlátszó üvegpohárban vastag gyertyát, és a két üveg közé rendezz őszi faleveleket.

bronzebudgetbride.com

5

Hangulatos fények: fából vagy rézből készült fonott tálcádba rakosgass kis dísztököket, pirosbogyós ágakat és pici befőttesüvegekbe teamécseseket.

yourhomebasedmom.com

6

Tök, gyertya, tök, gyertya: letisztult stílus, mely egy modern lakásban is TÖKéletesen megállja a helyét!

sophiasdecor.blogspot.hu

8

Őszi színkavalkád: egy kis narancsos virágcsokor az illatok szerelmeseinek. Érdekessé az áttesző, széles vázában látható gyökerek teszik ezt az összeállítást. A virágok szerintem oázisba vannak szúrva, melynek pont akkora a mérete, mint a váza átmérője. Ahhoz, hogy biztosan megálljon a „levegőben”, egy fejjel lefelé fordított átlátszó befőttesüveg kerülhet a gallyakra.

livedan330.com

9

Őszi romantika: erről a favályúba gyűjtött termés-tök-falevél dekorról egy kis erdei házikó jut eszembe. Akár egy festmény! Gyönyörű!

countryliving.com

10

Kreatív megoldás: idén ez kapja a legkreatívabb asztaldekornak járó díjat. A fába vájt mélyedésekbe mécseseket teszünk, a fatörzs mellé dísztökök, levelek, tobozok kerülnek. Érdemes a kompozíciót egy futón elhelyezni, hogy ne hulljanak szét, illetve a fa ne karcolja meg az asztalt. Mesés!

sasinteriors.net

11

Egy láda őszi hangulat: hosszúkás faládába rendezett dísztökök, bogyós ágak, fehér gyöngyök és gyertyák alkotnak harmonikus egészet. Jó ötlet!

theidearoom.net

12

Szokatlan színkombináció: annak, aki már unja a narancsot. 😉 Egyszerű, natúr összeállítás, mely mind egy vidéki, mind egy városi otthonban megállja a helyét.

loveoffamilyandhome.net

13

Egyszerűen csodás: a legszuperebb példája annak, mikor a kevés is bőven elég. A lényeg a szép, mégis letisztult befőzéshez használt üveg, és a precízen összeválogatott, elrendezett levelek.

punchbowl.com

14

Hagyományokhoz kapcsolódva: milyen hangulatosak a vizen úszó almák és a lebegő mécsesek! Az egyik legrégebbi angolszász hagyomány halloween-kor, hogy egy nagy dézsa vízbe almákat dobnak, és a gyerekeknek a szájukkal kell „kifogni” a gyümölcsöket. Ehhez a szokáshoz köthető ez a country stílusú összeállítás. (Mely kitűnő választás kültéri dekorációnak is!)

newideasforyou.net

15

Igényes összeállítás: a fém tálcára körte, gránátalma, levelek és három különböző méretű vastag gyertya kerül. Ez is valósággal festői!

intimateweddings.com

16

Bohém stílusban: nagyon tetszik, ahogy egy egyszerű fehér futón érvényesülnek a különféle színű és formájú tökök, bogyós gallyak és mécsesek.

 intimateweddings.com

17

Egy őszi ebéd: mindenki tányérjára kerül pár szép levél, és a vázában is őszi ágak vannak. Pár dísztök egészíti ki a vidéki stílusú összképet.

intimateweddings.com

18

Inverz színek: itt minden narancssárga, csak a tökök nem. 🙂 Nagyon érdekes, gyönyörű megoldás!

entertainingabout.com

19

Festői elrendezés: itt is egy fadobozos asztaldísz, azonban a tömbgyertyák mellé itt hagyományos, hosszú gyertyák is kerültek. A különféle színű tököket megint bogyók, tobozok, falevelek egészítik ki.

babble.com

20

Halloween színekben: nagyon tetszik ez a modern, dekortapasszal díszített tököcske, de nem mutatna a fehér tálca és a csillogó mécsesek nélkül. Így viszont szuper!

babble.com

21

Tök jó ötlet: azt hiszem nem kell kommentálnom, hogyan készült ez az úszó gyertyákkal felszerelt tök-tavacska. Külön gyönyörűek a beledobott színes falevelek!

bhg.com

22

Tök helyett toboz: bár itt is a narancssárga került a középpontba, tök helyett a toboz játssza a főszerepet, és a sok vastag gyertya mind kicsit más magasságú, illetve színárnyalatú. Szerintem nagyon hangulatos!

morewithlesstoday.com

23

Barna-bézs színekben: annak, aki esetleg nem szereti a narancssárgát… 😉

sophies-cottage.tumblr.com

24

Tökmécsesek: nem is akármilyenek, hanem valódi tökből készültek! Irtó kreatív, egyszerű megoldás – és nagyon látványos is!

intimateweddings.com

25

Függesztett tökök: végy különböző méretű szögletes üvegvázákat, töltsd meg lefejtett szárított kukoricaszemekkel, majd szúrj bele ágakat. Ezután már csak rá kell aggatnod a műanyagból vagy kerámiából készült tök díszeidet, de akár kis méretű dísztökök szárait Te is át tudod szúrni tűvel-cérnával.

bhg.com

26

Különféle kukoricák: nagyon egyszerű és mutatós gyertyatartót készíthetsz különféle színű száraz kukoricából.

bhg.com

27

Halloweenre tálalva: végy egy fekete macskát, és használd föl az asztal dekorálásáshoz. 😉 Viccet félretéve, nagyon mutatós ez a rusztikus terítés, de nálam egyértelműen a fekete macska viszi el a pálmát! Cicabarátok előnyben!

bhg.com

28

Kaspós kombináció: sötétbarna kaspóba került a petróleumlámpa alakját idéző üvegváza, amibe narancssárga tömbgyertyát tettek. Díszítés bogyós ágakkal, raffiaszalaggal, falevelekkel. Kitűnő kültéri dekornak is!

livedan330.com

29

Faleveles mécsesek: ez a falevelek felhasználásának egyik legcsodásabb módszere. Kreatív boltban kapható folyékony ragasztóval ragaszd a szebbnél szebb faleveleket a befőttesüvegek oldalára, végül raffia madzaggal díszítsd a nyakukat. Részletes útmutató a linkre kattintva.

sparkandchemistry.com

30

Adj hálát! Nagyon egyedi ez a gyönyörű fényes kavicsokkal megtöltött edénybe szúrt ágas megoldás. Az ágakra színes falevelek (mű vagy igazi) kerültek, és a díszes-gyöngyös kis cédulák pedig arra szolgálnak, hogy a család tagjai leírják, miért adnak hálát idén. Szerintem nem csak hálaadáskor ér ilyet készíteni!

bhg.com

31

Egyszerűen mutatós: a natúr tömbgyertyákat mű vagy igazi levelekkel, spárgával, zsákvászonnal díszítsd.

thatswhatchesaid.net

Most már lehet álmodozni, díszíteni! 😀

Neked melyik tetszik a legjobban? 🙂

“30 fantasztikus őszi asztaldísz” - 2 hozzászólás

  1. Egyik szebb, mint a másik, legszívesebben azonnal rohannék öszi faleveleket, terméseket gyűjteni a díszítéshez. Nekem az egyszerűség a legfontosabb, ezért a tök lámpás, az őszi faláda/favályú, a befőző üvegben/vázában őszi falevek/tobozok/kukoricaszemek variáció tetszik a legjobban. Biztos, hogy a hétvégén valamit „alkotok”!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .