Joy The Baker
Joy The Baker

Ma folytatom kedvenc blogjaimról szóló bejegyzés sorozatomat, de be kell, hogy valljam, a mai listával akadtak nehézségeim.

Egyszerűen azért, mert rengeteg gasztro blog van, amit szédületesnek találok, de képtelen lennék mindegyikről részletesen írni.

Úgyhogy igyekeztem nem a tökéletesség csapdájába esni, és egyszerűen azokról írok, amelyeket a leggyakrabban és legnagyobb élvezettel látogatok (ezek mind angol nyelvű blogok, de mindenképp készülök a jövőben magyar válogatással is!).

Megint megjegyezném, hogy kedvenceim között vannak a „vegyes” kategória dobogós jelöltjei, mint például az A Beautfiul Mess, vagy az Oh Joy!, hiszen náluk is találsz bombasztikus recepteket bőven.

Most pedig jöjjenek a tisztán gasztro blogok! 🙂

Vigyázat! Éhesen jobb, ha nem olvasol tovább! Ugyanis az alábbi források a gyomornedvek beindítására alkalmas képhatással rendelkeznek.

Nagyon nehéz ebben a kategóriában (is) sorrendet felállítanom, annyira rajongok egy-egy blogger receptjeiért ÉS fotóiért. Az a helyzet ugyanis, hogy én annál telhetetlenebb és esztétikumra kiéhezettebb vagyok, mint hogy megelégedjem „holmi” jó receptekkel. Arra is szükségem van, hogy a fotók elkápráztassanak – hogy egy másik világba repítsenek, vagy épp megindítsák a nyálelválasztásom.

Apropó, nyálelválasztás. Valamelyik este recepteket böngészve megtörtént velem a lehető legkellemetlenebb dolog: konkrétan (el)folyt a nyálam. Én magam sem hittem, hogy ez lehetséges (egészen eddig). Azt hiszem ezt érdemes az aránylag előrehaladott terhesség rovására írnom, vagy talán annak köszönhetem, hogy este próbálom magam a túlzott zabálástól távol tartani (vagy egy kicsit mindkettő?!). 😉

joy2
Joy The Baker

Lényeg, ami a lényeg, esedezve kérlek, hogy NE üres gyomorral kezdj neki a böngészésnek, az a minimum, hogy vacsi után esel neki, de még jobb, ha a kezed ügyében van valami finomság… 😀

1. Joy The Baker

Mint ahogyan a cím is nagyon pontosan rámutat, ezt a blogot nem más írja, mint Joy a cukrász. Aki ugyan soha nem pályázott professzionális babérokra (akárcsak pl. Nigella Lawson), de a sütés a vérében van.

Kisgyerekkora óta szívja magába a kulináris trükköket, ugyanis szülei szenvedélyesen főznek, és azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a hihetetlenül gazdag gasztronómiai háttérrel rendelkező New Orleans-ban él.

Legyen annyi elég Joy-ról, hogy igen jó a humora, nagyon jó fej csaj, és persze szívvel-lélekkel süt (mint az összes bemutatott blogger), ámde nem ragadt le a süteményeknél és desszerteknél, mert irdatlan mennyiségben találhatsz nála snack-eket, salátákat, és egyéb finomságokat.

Az évek folyamán fotós képességei elképesztő módon fejlődtek, ennek ékes bizonysága, ha megnézed, hogy milyen fotók készülnek egy bejegyzéshez ma, és mondjuk milyenek készültek 5 éve.

Nem, nem vagyok hajlandó sem egy, sem kettő, sem három kedvenc receptet kiemelni az oldaláról, mert képtelenség. Látogasd meg, és győződj meg róla Te magad: Joy-hoz valóban érdemes inspirációért fordulni.

Shutterbean
Shutterbean

2. Shutterbean
Tracy, a Shutterbean írója, fotója és szerkesztője ugyan San Francisco-ban él, de nagyon jó barátnője a fent említett Joy-nak.

Azon kívül, hogy ő is egyre profibb és egyedibb képeket készít az általa elkészített finomságokról, itt körülbelül ki is merül minden más közös pont a két szerző között.

Tracy egy kicsit modernebb, kicsit elvontabb fényben mutatja meg nekünk a recepteket, és nagyon tetszik, ahogyan az összes hozzávalót befotózza, kis címkékkel ellátva. Praktikus és ötletes!

A Shutterbean-en nemcsak rengeteg receptet találsz, hanem egyre több egyéb témájú bejegyzést is, főként Tracy életéből inspirálódva.

A receptek szuperek, és ami a legfontosabb, a legtöbbször pofonegyszerűek!

3. The Pioneer Woman

Azt hiszem ez a blog mindenkit magával ragad – nemcsak mert fantasztikusak a receptek és a hozzá tartozó fotók és szövegek, hanem mert Ree személyisége is teljesen lebilincseli az embert.

The Pioneer Woman
The Pioneer Woman

Ree blogja teljesen más, az enyémtől fényévekre található világba kalauzol. Egy igazi amerikai ranch-en „tengeti” életét, négy gyermek édesanyjaként, „Marlboro Man” feleségeként, egy basset hound lelkes gazdájaként, amolyan igazi tanyasi háztartásbeliként.

Ree fő profilja a sütés-főzés, méghozzá igazi amerikai, vidéki stílusban – azonban a receptjei elképesztően fantáziadúsak, mondhatsz bármit, de azt nem, hogy egysíkúak.

Odavagyok a stílusáért, néha ledőlök a székről, úgy nevetek egy-egy sztoriján, megjegyzésén, humora fanyar akár egy adag citromlé, viszont a szíve vajból van. Imádom, hogy van önkritikája, és őszintén mer beszélni mindenről (vagy legalábbis azokról a dolgokról, amik engem érdekelnek).

A ranch elszigeteltségéből adódóan otthon tanítja iskoláskorú gyerekeit, így gazdag tárházát kínálja a „homeschooling” témának is, ami egyre népszerűbbé kezd válni az USA-ban. Nagyon sokat ír az igazi amerikai „cowboy” életről, az állattenyésztésről és persze a családról is.

Még hosszasan írhatnék Ree-ről, de jobban teszed, ha Te magad ismerkedsz meg vele közelebbről. Egyik legviccesebb bejegyzését a blogírásról itt olvashatod. 🙂

The Forest Feast
The Forest Feast

4. The Forest Feast

Ha szeretnél egy homlokegyenest más világot megismerni, akkor látogass el Erin blogjára, aki anno New York-ban élt, és elsősorban gourmet fotózással kereste a kenyerét.

Ezután Kaliforniába költözött a férjével, egy kis erdei faházba, és most a természet lágy ölén élik életüket.

Ez a „váltás” inspirálta, hogy elindítsa a Forest Feast-et (Erdei lakoma). Ha körülnézel az oldalán, akkor rájössz, hogy Erin igazi művész – az akvarell illusztrációkkal teletűzdelt fotós receptek egytől egyig csodálatos remekművek.

Ha egészséges, modern, ízlelőbimbóidat kényeztető receptforrásra vágysz, akkor ne keress tovább! Ezekkel a fotókkal és ízharmóniákkal nem győzöl majd betelni.

Te is úgy érzed, hogy ott vagy a természet lágy ölén – isteni ételeket csipegetve (vagy falva?!) és italokat szürcsölgetve.

5. Cannelle et Vanille

A Spanyolországból USA-ba költözött Aran blogja az egyik legismertebb gasztro berkekben.

Fantasztikus képi világa és kifinomult stílusa tükrözi európai hátterét, továbbá azt is, hogy régóta dolgozik főállású étel fotósként és stylistként.

Ez az a blog, amit fotós szemszögből is érdekes követni, ugyanis Aran rendszeresen szervez étel-fotós folyamokat, és az ott „terítékre” kerülő fotókat is megosztja olvasóival. Tömör gyönyör! 😉

Cannelle et Vanille
Cannelle et Vanille

Ha valami finom, elegáns, mégis egyszerű ételre vágysz, vagy egyszerűen csak szeretnél szebbnél szebb fotókban gyönyörködni, akkor itt a helyed! 😀

Remélem, tudtam egy kis ötletet adni azzal kapcsolatban, hogy legközelebb hol nézelődj receptek után.

Neked mik a kedvenc gasztro blogjaid?

 

“Kedvenc blogjaim #3: Gasztro minden mennyiségben” - 2 hozzászólás

  1. Nekem az erdei blog tetszett a legjobban. Sajnos angoltudásom nem teszi lehetővé a mélyebb ismerkedést. A recept keresgélés rendszerint valamilyen sürgős főzés miatt történik. Így nincs idő a fordításra 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .