Egy doboz tojás helyett mára inkább egy doboz ajándékkal készültem. 🙂

Persze-persze, a húsvét nem az ajándékozásról szól. Elsősorban nem. 🙂 De azért van egy-két ürügyünk arra, hogy saját készítésű apróságokkal lepjük meg azokat, akiket szeretünk.

Készíthetünk saját kezűleg üdvözlőlapot, a szokásos csokitojás helyett adhatunk kedvesünknek valami ötletes locsolóajándékot, és persze a gyerekeknek sem muszáj a sima bolti csokinyuszikat megtalálniuk a bokrok alatt…

Szóval minden csak fantázia és (legfőképp!) idő kérdése. Ha el vagy havazva, akkor se keseredj el, van az ötletek között igazán könnyen megvalósítható is. Ha pedig idén nem sikerül, akkor legalább már jövőre lesz valami formabontó ötleted! 😉

Az alábbi 12 saját kezűleg is elkészíthető ajándék forrása a legtöbb esetben tartalmazza a részletes elkészítési útmutatót is (sajnos angolul, de sokszor fotós illusztrációval).

SONY DSC

Dekortapasszal készült üdvözlőlap: nagyon egyszerű és borzasztóan látványos. Akár gyerekekkel is könnyen elkészíthető.

 DIY-easter-cards4

Textilből kivágott mintákból készült üdvözlőlap: nagyon jól mutat a natúr kartonon és bármilyen maradék mintás rongy felhasználható!

mécses

Színezett tojáshéjakba öntött mécsesek: nagyon ötletes, nagyon látványos.

egg hunt kit

Ezt a húsvéti tojásvadászathoz gyártott szettet Te is simán elkészítheted otthon. Az „Erre!”, „Kövess!”, „Itt!” feliratokat rajzold színes kartonpapírból vágott formákra, de ragaszthatod kivágott vagy matrica betűk segítségével is. Máris izgalmasabb lesz a tojáskeresés! 🙂

keep calm

Mennyire vicces ez a bébirépákkal megtöltött csomag?! A címkét letöltheted a kép forrásánál – jópofa ajándék vicces kedvű felnőttektől(nek).

ohd_sjs_papercupeasterbasket_3

Színes, vidám, húsvéti üzenetet tartalmazó csokitojás gyűjtő/tartó papírpoharak. Nagyon szépek!

nyuszi cookie

A nyuszi alakú süti cukormázzal még látványosabb, szépen csomagolva tökéletes ajándék kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bunny-Ear-Bags2

Nyuszifül zacsik bármilyen apró ajándéknak – viccesek és praktikusak.

díszes doboz

Ilyen egy gyönyörű, igényes tojástartó doboz, mely rejthet hagyományosan megfestett hímes tojásokat, de mini muffinokat, bonbonokat vagy mini csokinyuszikat is.

plüss nyulak

Egyszerűen imádom!! Ha elég ügyes lennék, ilyen plüss báránykákat és nyuszikákat varrnék a gyerekeknek. Elképesztően szépek! A megadott linken további gyönyörű képek, és step-by-step instrukciók vannak.

2_egg_carton

Még egy könnyen elkészíthető, cuki tojástartó doboz. Totál odavagyok ezekért a pasztell árnyalatokért!

tojás üzenet

Jöjjön végül a nagy kedvencem, mely nem más, mint egy húsvéti hímes tojásba rejtett üzenet. Na, erre mondd azt, hogy nem kreatív!!! 😀 Ezt annyira meg kell csinálnom!

További szép készülődést az ünnepre, és kívánom, hogy legyen örömöd a kis meglepetések elkészítésében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .