Elérkezett az utolsó tavaszra hangoló – épp idejében, mert már valósággal tombol a tavasz! Március 21-ig van még 7 tippem a „hangolódáshoz”. 🙂 Íme:

kozmetika1. Takarékoskodj!

Ha a múlt héten már kiötlötted, hogy hova is utaznál szívesen a nyáron, akkor itt az ideje, hogy azt is megtervezd, hogyan gyűjtöd rá össze a pénzt! Most még időben elkezdheted a spórolást: tégy félre minden hónapban egy adott összeget, esetleg keress plusz munkalehetőséget, vagy találd ki, mi az a rendszeres kiadás, amit érdemes beáldoznod a nyári vakáció érdekében.

2. Tatarozz!

Nem a házra gondoltam, de persze tavasszal ideális a különféle házkörüli munkák időzítése is. 😉 Én arra gondoltam, hogy tavasz közeledtével itt az ideje, hogy kicsit Te is megújulj.

Ha ahhoz van kedved, válassz új hajszínt vagy frizurát, vegyél pár élénk körömlakkot, amivel feldobhatod a repertoárodat.

Jól jön egy testradír és arcradír is, hogy a bőröd is megújulhasson, így nemcsak simább lesz, hanem sokkal jobban felszívja a testápoló, az arckrém és a szérum vagy arcpakolás hatóanyagait. Érdemes venni a bőrtípusodnak megfelelő arcpakolást, ami a radírozás után csodákat művel.

Ha megengedheted magadnak, menj el kozmetikushoz, aki profi módon végzi el helyetted a „tavaszi nagytakarítást”.

Arról már írtam, hogy a testmozgást idejében érdemes még a bikiniszezon előtt elkezdeni, de a narancsbőr elleni illetve a feszesítő krémeket is jó, ha már most elkezded használni, ugyanis igazán hosszú távon látható az eredményük.

shall_we_dance063. Tétovázás helyett tedd meg!

Régóta szemezel azzal a fiúval minden nap a buszmegállóban? Úgy érzed, képes lennél nagyobb felelősséggel járó munkát elvégezni, de eddig még nem hoztad szóba a munkahelyeden? Kipróbálnál valami teljesen újat, de eddig még nem tudtad rávenni magad?

Itt az ideje, hogy felhagyj a kifogások gyártásával, és kezedbe vedd a dolgokat! Fő a pozitív hozzáállás, ugyanakkor azt se feledd el, hogy a kudarc sem a világ vége!

4. Tölts több időt a szabad levegőn!

Ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni. Ami a legjobb, hogy ilyenkor ezt a tanácsot nehéz nem betartani! Szervezz szabadtéri programokat, ne csak az a fél óra séta legyen a napi penzumod, amit a munkába vagy iskolába menet teszel meg.

5. Támogass egy jó ügyet!

Jót tenni jó érzés. Sőt, ha jót teszel másokkal, az boldoggá tesz – ez teljesen bizonyos. Ezért érdemes elgondolkodnod azon, hogy miként állhatnál egy jó ügy mellé – ha eddig még nem tetted meg. Tavasszal szervezik a legtöbb városban és faluban a takarítást és szemétszedést: szervezd be a barátaidat, és menjetek együtt! Utána jólesően dőlhettek hátra egy jól megérdemelt kávé vagy sör mellett, ráadásul a napi friss levegő adagot is „bezsebeltétek”. 🙂

6. Tusolj!

Tudom, hogy szoktál zuhanyozni. Ez alatt nem a rendszeres tisztálkodást értem, bár azt is nagyon fontos a jó illat érdekében. 😉 Inkább arra gondolok, hogy célszerű a tavaszi fáradtságot és a bőr petyhüdtségét egy jó kis vérkeringést felpezsdítő váltózuhannyal elűzni. Meleg-hideg-meleg-hideg – a lényeg, hogy mindig a hideggel fejezd be a folyamatot. Nagyon hátborzongatóan hangzik, de a testednek igazi felüdülés lesz – és talán tavasszal már nem olyan rémisztő, mint télen.

virágcsokor7. Tegyél friss virágot az asztalra!

Ezt a pontot nem is magyaráznám – olvasd el az illatokról szól e heti bejegyzéseimet itt és itt! 😀

Ezennel eljutottunk a tavasz hivatalos kezdetéhez, éljen! Most már teljes joggal örülhetünk az év legfrissebb, legvidámabb és legromantikusabb évszakának!

Apropó, romantika: itt olvashatsz arról, hol találhatóak Magyarországon a legromantikusabb helyek.

De sokszor azt hiszem, nem kell más a romantikához, csak Te meg Ő.

Ma mikor a gyerekekkel mentünk haza az oviból, épp nagy morcosan fegyelmeztem őket, mikor megláttam egy „édelgő” párocskát, aki egymást ölelte az út szélén. Nevetgéltek, viccelődtek. Kismanó megállt mellettük, és szájtátva figyelte őket. Ők meg ránevettek. Aztán a fiú felkapta a lányt, és ölben kezdte el vinni magával, a lány nem kis csodálkozására. 🙂 Szóval romantika van mindenhol, még az útszélen is. 😉

Fotók forrásai sorrendben: becomegeorgeous.com, aceshowbiz.cometsy.com

“Tavaszra hangoló #4” - 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .