Nincs ilyesmire időd, igaz? Teszi föl az elgondolkodtató kérdést a 100 Happy Days website.

Hogy pontosan mi is ennek a nemrég indult oldalnak a küldetése?

Az oldal alkotói szerint a fölgyorsult életforma és az állandó rohanás nem teszi lehetővé, hogy élvezzük a pillanatot. Márpedig a boldogság egyik legfontosabb alapköve pontosan ez (milyen igaz!).

A 100happydays egy kihívás, melynek folyamán 100 napon keresztül kell küldened/posztolnod egy képet arról, hogy mi tett boldoggá aznap! Ez bármi lehet – ezt én is tanúsíthatom; lásd a VasárnaPillanatok bejegyzéssorozatomat.

Állítólag 71%-a elbukott azoknak az embereknek, akik megpróbálták a küldetést teljesíteni. Hogy miért? Az volt az indokuk, hogy nem volt rá idejük. Ami lássuk be, furcsa kifogás.

Neked van időd a boldogságra?

Ha a válaszod igen, akkor ossz meg minden nap egy képet arról, hogy mi tett téged boldoggá aznap!

A #100happydays kihívás nem egy boldogság verseny. Nem az a lényeg, hogy másoknak akard bizonyítani, hogy boldog vagy – hanem hogy Te magad meglásd a mindennapok apró örömeit!

Miután itt regisztráltál a kihívásra, egyszerűen csak ki kell választanod a kedvenc platformod a képek beküldésére. Lehet ez a Facebook, a Twitter, az Instagram, a Tumblr vagy akár e-mailen is küldheted a boldog pillanatokat közvetlenül a 100happydays-nek.

Limitálhatod a képeid hozzáférését saját hashtag megalkotásával, de nyilvánossá is teheted őket a #100happydays hastag-gel.

A 100happydays a következőkkel indokolja, hogy miért érdemes részt venned a kihívásban.

Akik sikeresen teljesítették a kihívást:

– észrevették, hogy mi teszi őket boldoggá nap mint nap;

– jobb kedvűek lettek minden nap;

– több dicséretet kaptak más emberektől;

– rájöttek, hogy mennyire szerencsések, hogy ilyen életük van;

– optimistábbak lettek;

– szerelembe estek a kihívás teljesítése közben.

Amikor vége a kihívásnak, az összegyűjtött 100 boldog pillanat mindig emlékeztetni fog az életed szépségeire. Hogy megőrizd őket, kaphatsz egy kis 100 oldalas könyvecskét a 100 boldog napról a kihívás végén! (Ennek a pontos részletei egyébként nem teljesen egyértelműek számomra.)

Nagyon tetszik nekem ez a kezdeményezés, mert arra világít rá, hogy keressük meg a mindennapok rohanásában a szépet és a jót. Pontosan arra, amiről már egy ideje én is írok. 🙂

Ha pedig úgy érzed, hogy Te valóban észreveszed a boldog pillanatokat, és meg is éled őket – ezért nem tartod szükségesnek posztolni őket, netalántán nem vagy annyira oda a fotózásért, akkor továbbra is várom a hozzászólásaidat minden vasárnap, amikor felteszem a kérdést: Neked mi tette boldoggá a hetedet? 😀

ui.: Ha úgy érzed, a 100 napos kihívás is túl nagy falat, akkor se keseredj el, ha hosszú távon hetente veszed számba a boldog pillanatokat, szerintem az is ugyanezeket az eredményeket biztosítja (én már csak tudom 😉 ).

apro oromok

Egy kis ízelítő a januári és februári boldog pillanatokból… 🙂

“Tudnál 100 napig folyamatosan boldog lenni?” - 4 hozzászólás

  1. Szia Anni!
    Szeretném megköszönni Neked ezt a bejegyzést! Hatására 3 barátnőmmel elkezdtük a 100 napot, emailben küldjük egymásnak a képeket, néha csak egy kis sztorit! (most tartunk a 6.hétnél :)) Amellett, hogy rájövünk, sokszor napi több képet is tudnánk csinálni, néha nehéz egy mellett dönteni, néha persze egyet is nehéz, minden nap kapok róluk vmi hírt 🙂 Még ha messze is vannak tőlem, és ez a legnagyobb ajándék 🙂
    Köszönöm!

    • Hát, ez fantasztikus hír! De jó, hogy írtál! 🙂 Nagyon-nagyon örülök neki! A VasárnaPillanatokon keresztül jöttem rá én is, hogy TÉNYLEG mennyi boldogság van a hetemben. Szinte nincs olyan hétvége, amikor ne tudnék miről írni. Egy-egy ilyen „projekt” kapcsán pedig az apró szépségeket is sokkal jobban felfedezi magának az ember. Sok sikert a 100 naphoz! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .