holiday innFigyelem! Ez nem egy újabb „legjobb karácsonyi filmek” listája. 🙂

Ez egy olyan 15 filmből álló válogatás, ami vicces, megható, aranyos vagy éppen karácsonyosan romantikus filmeket tartalmaz.

Olyanokat, melyektől az ember még inkább karácsonyi hangulatba kerül! Gondoltam a válogatást még színesebbé teszem egy-két bemutatóval, filmrészlettel. Íme! 🙂

Klasszikus & zenés: Egész évben farsang (Holiday Inn, 1942) – A híres White Christmas című dallal.

Angolosan humoros: Brian élete (Brian’s Life, 1979) – Always look at the bright side of life! 😉 (Comedy Central vetíti dec. 24-én.)

Harsányan humoros: Karácsonyi vakáció (National Lampoon’s Christmas Vacation, 1989) – Férj kedvence, ezért minden évben látom – lassan kezdem megszeretni… Azt pedig meg kell hagyni, hogy Chevy Chase zseniális! 🙂 (RTL Klub dec. 25-én adja.)

Aranyos és hangulatos: Muppeték karácsonyi éneke (The Muppet Christmas Carol, 1992) – Nosztalgiát ébresztő.

Detektíves: Poirot karácsonya (Hercule Poirot’s Christmas, 1995) – Agatha Christie rajongóknak kötelező! Miért is nem vetítik karácsonykor?!

Romantikusan könnyed: Szerelem a végzeten (Serendipity, 2001) – Szirupos, mégsem fojtogató. (Story4 vetíti dec. 20-án.)

Zenésen izgalmas: 8 nő (8 femmes, 2002) – Francia színésznő kavalkád és különlegesen hátborzongató hangulat.

Örök kedvenc: Igazából szerelem (Love Actually, 2003) – Már 10 éve?! (Viasat 3 vetíti dec. 23-án és 24-én.)

Csodálatos: Polar Expressz (The Polar Express, 2004) – Számomra (és a gyerekek számára is) megunhatatlan! (Cartoon Network adja dec. 22-én és 23-án.)

Drámai, vicces, romantikus: Karácsony – A szerelem a legnagyobb ajándék (Noel, 2004) – 4 idegen útjai keresztezik egymást karácsonykor. Susan Sarandon, Penelope Cruz, Paul Walker főszereplésével.

Háborús-békés: Fegyverszünet karácsonyra (Joyeux Noel, 2005) (Filmbox HD közvetíti dec. 22-én, 24-én és 30-án.)

Elgondolkodtató: Kőkemény család (The Family Stone, 2005) – Vicces, mégis rettenetesen szomorú. Valódi sztárparádéval!

Romantikus, nevetős, sírós: Holiday (The Holiday, 2006) – Nagyon jó sztori, nagyon jó színészekkel. (Cinemaxon dec. 24-25-én.)

Vaskos humorral: Négy karácsony (Four Christmases, 2008) (RTL Klub vetíti dec. 22-én és 23-án.)

Kisgyerekekkel is nézhető, nagyon aranyos: A Mikulás mentőakció (Saving Santa, 2013) Novemberben került a moziba.

+1 téli animációs film (most megy a mozikban): Jégvarázs (Frozen, 2013)

Te mit tennél még hozzá? (A Reszkessetek betörők és a Drágán add az életed tudom, hogy már-már klasszikusnak számítanak a témában, nekem mégsem kerültek be a 15 közé. Talán mert túl sokat adta már a tévé. Talán majd jövőre!)

Fotó forrása innen.

 

“Adventi örömök #5: Nézz karácsonyi filmeket!” - 5 hozzászólás

    • Néztem ma este! Még nem láttam, csak részeket belőle, most sem végig, de egyes részeknél (mikor pl a dokinál van, meg a munkahelyén), akkor szó szerint szakadtam a röhögéstől. Nem tudom, hogy ezek a részek másnak is ilyen viccesek voltak-e, de én nagyon jót röhögtem rajtuk! 🙂

  1. Szia! 🙂

    A régi filmek kedvelőinek az” Élet csodaszép” James Stewart-tal, nagyszerű élmény! :)http://www.port.hu/az_elet_csodaszep_it_s_a_wonderful_life/pls/w/films.film_page?i_film_id=697

    Nagyon boldog karácsonyt, Anni! 🙂

    Üdvözlettel: Évi

    • Köszi a tippet, és köszönöm, viszont kívánom! Ma megvolt részben (ajándékcsomagolás közben) a Karácsonyi vakáció és a Télapu. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .