vasárnapillanatok 39

38 hete írok arról, hogy melyek azok az apró örömök, melyek boldoggá teszik a hetemet. Ez volt az első olyan hét, amikor őszinte boldogságról egészen szombatig szó sem volt. 🙁

Egyik családtagom ugyanis kritikus állapotban kórházba került. A nap minden órájában rá gondoltam, vele keltem, és vele feküdtem. Csak az járt a fejemben, hogy meg kell gyógyulnia!

Ezért ezen a héten inkább olyan apró örömökben volt részem, melyek lelket öntöttek belém, és amelyekkel elviselhetőbbé vált a várakozás.

Pénteken kaptam a csodálatos hírt, hogy az a bizonyos nekem (és az egész családnak) nagyon becses személy túl van a kritikus állapoton! Ez a hír megkönnyebbüléssel és mérhetetlen hálával töltött el. Még mindig nagyon aggódom, de most már sokkal bizakodóbb vagyok.

A VasárnaPillanatok örömeit – szokás szerint – azért összegyűjtöttem, mert ez is erőt adott.

  • A Halloween parti alkalmából kapott gyönyörűséges rózsákat csodálni minden nap, és a bulin készült fotókat nézegetni.
  • A buli után kitakarított (közben ez járt a fejemben), csillogó-villogó, illatos lakásban körülnézni.
  • Kismanóval fodrászosat játszani – a szerszámos dobozában található csavarkulcsokkal és egyéb szerszámokkal borzolja a hajam, az elemes buborékfújó pisztollyal szárítja, majd azt mondja, hogy szép. (Kigubancolás már nem az örömök közé tartozott.)
  • Nagymanó csodálatos lelkivilágában elmerülni minden nap. Őszinte örömmel örül minden „apróságnak”. Például imádja a rajzfüzetét, amit ő választott az IKEA-ban. Lapozgatja az oldalakat, és rajongva mondja: „Olyan szép, fehér lapjai vannak a füzetemnek.”
  • Hétvégéről megmaradt tortákat majszolni a reggeli/délutáni kávém mellé.
  • Férjtől szivárványt kapni telefonon – amit az autópályán fotózott le nekem. Másnap gyönyörű szivárványt látni az oviba menet –  úgy éreztem, ez csak jót jelenthet! (Később kiderült, hogy valóban…)
  • Férjhez hozzábújni elalvás előtt, hogy kicsit „felengedjen” a jéghideg lábam. (Nem tudom, ő ezt ugyanúgy díjazza-e…)
  • Hallgatni, ahogy Nagymanó felhívja telefonon a nagypapát, hogy felköszöntse névnapja alkalmából. Elképesztő, hogy már milyen nagy fiam van!! Kismanó is csatlakozott, és először boldog névnapot, majd boldog szülinapot kívánt. 😉
  • Rossz időben DVD-re tornázni, jó időben kicsit futni.
  • Meglepetés szülinapi köszöntése anyukámnak, saját készítésű meglepetés tortával és meglepetés ajándékkal.
  • Egy életre szóló emlék marad a szülinapi meglepetés, melyből nekem is rész jutott: Andrea Bocelli koncert az Arénában!!! Hihetetlen hang, hihetetlen precizitás, hihetetlen profizmus – olaszos szenvedéllyel. 🙂
  • Séta Férjjel, a gyerekekkel és Turbóval – persze totál ideg voltam Turbó fegyelmezésétől, és naná, hogy a gyerekek sem akartak szót fogadni – de semmiért nem adtam volna ezt az egyszerű, mégis emlékezetes pár órát!
  • Ragyogó napsütésben sétálni vasárnap reggel – és hálásnak lenni mindenért, de legfőképp egy valamiért! 🙂

 

“VasárnaPillanatok #39” - 2 hozzászólás

  1. Hiszem, hogy a jobbuláshoz egy ici-picit az a pozitív energia is hozzájárult, ami mindannyiunkban benne volt az elmúlt héten.

    Ezen kívül kijelentem, hogy MINDENKINEK olyan 59. szülinapot kívánok, mint amilyenben nekem volt részem. Továbbá nekem vannak a legaranyosabb lányaim, és családom (persze én csak a magam nevében beszélhetek.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .