Még mindig tombol a kánikula, így gondolataim leginkább a hűsítő megoldások körül forognak mostanság. Mivel itt a szünidő, hacsak nem utazik az ember vízpartra, otthon kell megoldani a hűsölést ÉS a játékot, úgy döntöttem, hogy összegyűjtök egy halom vízzel kapcsolatos gyerekeknek szánt tevékenységet – amibe Te is bátran bekapcsolódhatsz, és újra átélheted a gyerekkor vidám perceit! 🙂

*-gal jelöltem azokat a játékokat, amiket lakásban is lehet játszani.

medence1. Vízipisztoly minden mennyiségben

Ez kerül a lista élére, mert nálunk ez a favorit. A klasszikus „vizes harcon” kívül játszhattok célbalövést is, csupán pár papírpohárra vagy esetleg műanyag pohárra van szükséged, amit egymásra rakosgatsz egy asztalra a kertben. Ezután már csak annyi a gyerekek dolga, hogy célozzanak, és lőjenek! Nagy kedvenc nálunk még az is, hogy fürdőruhába öltözöm, és engem lőnek – nincs ennél frissítőbb egy meleg nyári napon! Ők meg sikítoznak a boldogságtól (néha én is sikítozom a hideg víz mennyiségétől a nyakamban…;-) )

2. Felfújható kismedence*

Na, ilyenje biztosan minden kisgyerekesnek van, aki legalább egy erkélynyi hellyel rendelkezik. Mondanom sem kell, hogy örök kedvenc, mi a benti fürdőjátékokat hozzuk ki, és azokkal megy a játék, a medence alá pedig a polifoam tornaszőnyegem kerül, hogy nehogy megüssék magukat, ha elcsúsznának. Megjegyzés: ha nincs erkélyed, akkor egyszerűen csak eressz a kádba vagy a fürdőszobában a gyerekkádba egy kis langyos vizet, és indulhat is az otthoni “strandolás”!

3. Játékok/bútorok lemosása*

A kisebb gyerekek általában imádnak a takarításban segédkezni (csak tudnám, miért veszítik el a lelkesedésüket egy idő után?!). Mikor a teraszon a bútorokat mosom, akkor ők is beszállnak a „buliba”, de általában inkább arra kérem őket, hogy egy külön lavórban mossák meg a kerti játékaikat, nedves szivaccsal takarítsák le a motorjukat. Imádják!

szivacsbomba4. Készíts szivacsbombákat!

Érdekes, ámde annál kreatívabb ötlet, melyet az innerchildfun blogon találtam. Régi szivacsokból tudsz készíteni vicces, színes szivacsbombákat, amiket vízbe mártva tudtok dobálózni. Ha nincs kedved vagy időd a saját készítésű bombákhoz, akkor szerezzetek be Splash Blasters vízilabdákat, ami most a legújabb őrület. (Én még nem adtam be a derekam, de még itt az augusztus, lehet, hogy mégis sor kerül rá?!)

5. Viráglocsolás*

A klasszikus, ámde népszerű és nagyon hasznos foglalatosságot különleges, állatos alakú (elefántot és dinót találtam) locsolókannákkal lehet még viccesebbé tenni. Nálunk imádnak a slaggal is füvet locsolni, van hozzá locsolópisztolyunk is, ami nagy népszerűségnek örvend.

lufik6. Vízzel töltött lufidobó verseny

Töltsetek meg kis méretű lufikat vízzel, tegyetek egy-egy vödröt a gyerekek elé, és versenyezzetek, ki talál bele minél több lufival a vödörbe! Ha szétdurran, ilyen melegben az sem baj… Sőt!

7. Nagymosás – játékból*

Kisfiúk és kislányok egyaránt szeretnek mosni, főként ha a saját ruhadarabjaikról van szó. Válassz ki pár pólót és zoknit, és hagyd, hogy egy vízzel teli lavórban szépen kimossák, és utána szépen kiteregessék (kerti bútorra, ha attól félsz, hogy a kötél nem biztonságos). Vicces még a piszkos kutyus vagy malac fürdetése is, melynek ára elég borsos, viszont később a kádban is sokat lehet vele játszani!

8. Jégkocka rajzok készítése*

Jégkockával rajzolni nagyon vicces dolog! Háromféleképpen oldható meg. Első verzió: veszel egy vízzel festős színezőt, ami egy előre „színezett” kifestő füzet. Ez a különleges kifestő már előre el van látva színekkel, csak egy nedves ecset kell ahhoz, hogy kifessék a gyerekek (ezért jó utazásra is). Ez esetben fogjatok egy-egy jégkockát, és színezzetek azzal! Második verzió: ha van Aqua Doodle varázsszőnyegetek (vászon, amire vízzel töltött tollal lehet rajzolni, akkor tűnik el róla a rajz, ha a víz megszáradt), akkor most a vizes toll helyett használjatok a rajzoláshoz jégkockát! Harmadik verzió: a legolcsóbban kivitelezhető, ugyanakkor “legpiszkosabb” megoldás. Jégkocka tartóban fagyassz le gyerekfestékkel kevert vizet, úgy, hogy pálcikákat állítasz a tartó rekeszeibe. Garantált a siker!

9. Horgászat*

Rengeteg féle horgász szettet lehet vásárolni akár hiperekben, akár búcsúban, de az interneten is. Rendezzetek horgászversenyt, fogjatok egy lavór vizet és már indulhat is a pecázás!

locsoló10. Locsolón átugrálás

Szerintem gyerekkorodban Te is szívesen ugráltál a kerti locsolófej vízsugarába, itt az idő, hogy megint kicsit nosztalgiázz – a gyerekekkel! Hiába néztem, nem találtam itthoni internetes oldalon jelenleg kapható, kifejezetten gyerekeknek gyártott spriccelő locsolót, csak ezt a bolondos polipot láttam, de már mindenhol elfogyott… Gyönyörű a Melissa & Doug márkájú virágos kerti spriccelő, de sajnos csak amazonról lehet megrendelni…

11. Csinálj szivárványt!

Nagyon egyszerű a locsoló segítségével gyönyörű szivárványt gyártani, és annyira különleges látvány.

12. Játssz esőlabdával!

Különleges, vicces játék az Plui esőlabda, ami egy lufiszerű gömb, mely feltöltés után esőként szórja a vizet, a sugár mennyiségét pedig a tetején található lukkal lehet szabályozni, úgyhogy vicces készségfejlesztőként is használható kicsiknek.

13. Szórakozz locsoló csúszdával

Mennyire vicces már ez a locsoló csúszda?! Aaaa, ha gyerek lennék, akkor tuti totál odáig lennék érte! Hosszú, víztől síkos felület, fölül hűsítő spriccelés, a csúszda végén pedig párna, ami megakadályozza, hogy a gyerekőcök túlcsússzanak. Tökéletes! 🙂

Neked még milyen bevált „hűsítő” játékok jutnak az eszedbe?

Fotók forrásai sorrendben: everydaylife.globalpost.com, innerchildfun.com, buzzle.com, bondwithkarla.com

Oszd meg Te is a boldogságot!
Share on Facebook27Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

“13 hűsítő játék gyerekeknek” - 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*