Valamelyik nap kedvem támadt egy jó kis rukkola salátához. A rukkola a kedvenc salátaféléim egyike, és sikerült előre megmosott, zacskós kiszerelésből jó frisset vásárolnom (volt már, hogy a lejárathoz közelit vettem, és a kukában végezte, olyan fonnyadt volt… 🙁 ).

Úgy döntöttem, hogy most valami nagyon ízletes, mégis gyorsan elkészíthető receptre lesz szükség, ugyanis már nagyon éhes voltam! 😉

rukkola saláta

A Shutterbean blogon találtam egy szuper sali receptet, azt módosítva született meg a diós, parmezános, édes dresszinges rukkolasaláta.

Hozzávalók (1 személyre):

  • Fél csomag (egy jó tányérnyi) friss, alaposan megmosott, centrifugázott rukkola
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 kk házi, folyós állagú fahéjas szilvalekvár (Tudom, furán hangzik, de isteni volt! Az eredeti receptben fügelekvárt használnak, de ez per pillanat nem állt rendelkezésemre. Szerintem sokféle lekvár szóba jöhetne itt, akár alma vagy körte is.)
  • Parmezánsajt forgácsokra reszelve/vágva, mennyiség ízlés szerint
  • Egy kis frissen őrölt bors, egy kis só
  • Pirított diódarabok (ízlés szerint, én kb. egy kis maroknyit használtam föl) – Az eredeti receptben mogyorót használnak, az is biztosan nagyon finom, de az nem volt itthon.

A salátát nagyon egyszerű összeállítani. Egyszerúen a salátára öntjük az olajból, balzsamecetből, lekvárból készült öntetet, rászórjuk a parmezánt, picit sózzuk, borsozzuk (a dresszingbe is kerülhet a só meg a bors), majd a végén bőven megszórjuk a pirított dióval.

Én teljes kiőrlésű zabpelyhes kiflit választottam hozzá, de persze isteni finom magában is! 🙂

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .