Ma 3 részes bejegyzés sorozatom utolsó, befejező „epizódját” olvashatjátok, melyben ötleteket gyűjtöttem össze fotófal, 3D-s képkeretek és kincsesláda készítéséhez.

8. Fotófal, fotósorozatok

Az egyik legkézenfekvőbb módja annak, hogy újra és újra átélj egy boldog pillanatot, ha a fotókat kirakod a lakásban! Persze, ez nagyon egyszerűen hangzik, hiszen elég a hűtőre „rádobni” egy mágnessel, vagy venni bármelyik fotóboltban egy egyszerű keretet, de léteznek ennél érdekesebb, kreatívabb variációk is.

Ilyen például a fotófal! Sokan gyűjtik a családi fotókat egy helyre, egy bizonyos falra, a végeredmény pedig igazi műremek! Választhatsz csupa egyforma keretet, de lehet minden egyes keret más és más. Íme, egy kis inspirációs kollázs, hogy beinduljon a fantáziád! Egy projekt, amit egy kis idő birtokában egyszer biztosan megvalósítok… 🙂

Fotófal kollázs

Én képkeretet szeretek nézni az igényesebb, sarki kis fotóboltokban, az IKEA-ban, a Gárdos ajándéküzleteiben, de jó a Fotoplus webáruház kínálata is. Ha szereted a country stílust, akkor érdemes benézned a Rusztik Home oldalára is, na, én totál el tudok olvadni az ilyen és az ilyen képkeretektől!! Persze vannak, akik az antik boltokra esküsznek, biztosan ott is szuper dolgokat lehet vadászni, de ezzel kapcsolatban nem sok tanácsot adhatok, mert én általában az időtakarékosabb megoldásokat preferálom…

Pár évvel ezelőtt a Gárdosból fából készült fotódobozt vettem karácsonyi ajándéknak, a dobozt különféle méretekben lehetett kapni, a doboz oldalira és tetejére üveg alá lehet tenni fotókat, illetve magában a dobozban is praktikus tárolókban lehet további képsorozatokat tárolni. Sajnos már nem látom az internetes kínálatukban, talán az üzletekben még van belőlük…

9. 3D-s képkeret

Egy-egy élményhez, utazáshoz kötődően előfordul, hogy nemcsak fotókat, hanem egyéb csecsebecséket is őrizgetünk (térképek, belépőjegyek, képeslapok, esetleg kagyló, préselt virág, kisebb ajándéktárgyak, stb.). Ilyenkor készíthetünk mélyített keretek segítségével kis „vitrinszerű” képeket. Egyszerűen válogasd ki a felhasználandó fotókat, kisebb tárgyakat, végy elő folyékony ragasztót és ragasztópisztolyt, és a kívánt összetételben rendezd el a tárgyakat a keretben. Nekem nagyon tetszik! Íme, néhány példa (nyaralás, új lakásba költözés, évforduló).

shadow box collage

10. Kincsesláda

Én mindkét gyereknek csináltam még születésekor egy-egy kincsesládát, amiben a velük kapcsolatos emlékeket őrzöm. Nekik címzett képeslapok, kórházi karszalag, első állatkerti belépő, de persze kerülhet a dobozba bármi, amit majd később szeretnék nekik megmutatni, vagy ami számomra kedves emlék.

Egyébként lehet erre a célra kifejezetten baba kincsesládát venni (én a Baby Art márkát ismerem), de az is nagyon szép, ha papírboltban veszel igényes, virágmintás vagy ízlésednek megfelelő dobozt.

Ha valaki kedvet érez hozzá, készíthet kincsesládát a családi nyaralásokról is, ebbe a dobozba kerül az összes nyaraláshoz kapcsolódó emlék, csecsebecse. Ha egyszínű a doboz, akkor jól mutat, ha ráragasztunk egy fotót, ami a nyaraláson készült, és valami szép kreatív papírból feliratozzuk is a dátummal, címmel.

Itt is rengeteg a lehetőség, szerintem megtöltene egy külön bejegyzést, ha arról akarnék írni, hogy milyen „kincsesláda lehetőségek” állnak a rendelkezésünkre… Na, Te is lelkes vagy már?! 😉

Neked hogy tetszettek az ötletek? Van olyan, amit még nem említettem? Remélem, megjött a kedved az emlékek gyűjtögetéséhez, és megőrzéséhez!

Fotófalak forrásai: http://www.moonlightrainbow.tumblr.com, http://www.aplaceidliketocallhome.tumblr.com, http://www.hollandindustry.com, Elle decoration, http://www.designformula.blogspot.com, http://www.ladyslider.com, http://www.thesassypepper.blogspot.com, http://www.la-belle-vie.tumblr.com, http://www.littlegreennotebook.blogspot.com

3D képek forrásai: http://www.hobbycraft.co.uk, http://www.seilifestyle.blogspot.com  

“10 kreatív ötlet az emlékek megőrzéséhez – 3. rész” - 2 hozzászólás

  1. Sziasztok!

    Ismét egyik kedvenc témám került terítékre. A szív alakú fotófal tetszik legjobban. Persze ehhez át kellene rendezni falon a jelenlegi egyszerű alakzatot. Lehet, hogy egy festés, erre majd alkalmat ad.

    Még annyival egészíteném ki a témát, hogy nekem a digitális fotókeret, mint, az emlékek megőrzédsének egyik módja nem jön be, kicsit személytelennek érzem. (Lehet, hogy a bejegyzés emiatt nem említi!): A.

    • Anya1, mintha nagyon jól ismernéd a bejegyzés íróját! 😉 Igen, hezitáltam, hogy bekerüljön-e a digitális képkeret a repertoárba, és igen, szándékosan nem említettem. Mégpedig azért nem, mert nekem nem tetszik, ezért nem akartam másnak sem ajánlani. Lehet, hogy kellett volna… Végül is az emlékek megőrzésének és újra átélésének egy nagyon praktikus módja. De én akkor sem szimpatizálok vele, úgyhogy maradjanak a jó öreg hagyományos képkeretek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .